Albert Heijn stopt met het uitgeven van de welbekende spaarzegels die klanten al 65 jaar plakplezier opleveren. Een opluchting voor gedwongen spaarders zoals Henk-Jaap van der Mosterdolie (94). “Ik spaar al vijfenzestig jaar en heb miljarden zegels bij elkaar geplakt. Een kut klus van jewelste.”

Het plakken van zegels is een gevaarlijk kut klusje, vertelt van der Mosterdolie aan Absurdistisch Magazine: ” Ik werd vijfenzestig jaar geleden tot deze taakstraf veroordeeld.  Het was óf levenslang zegels plakken van AH, óf de doodstraf. Nou ja, dan snap je het wel.

“Met mijn tong lik ik dagelijks de zegels een beetje nat en dan plak ik ze stuk voor stuk achter het behang. vroeger ook óp het behang maar dat zit vol. Scheef onder elkaar uiteraard. Dat is mijn manier.”
“30 jaar lang is hij ‘chef zegels’ in huis, zegt zijn negende vrouw Alie (19) “Dat plakken is niet zonder risico. Een paar keer ging het mis. “Dan sneed hij zijn tong open aan zo’n scherp kartelrandje. En dan kon ik mijn befbeurt wel weer vergeten uiteraard.

‘Ja,’ beaamt van der Mosterdolie. “Daar zijn al mijn relaties op stukgelopen. Al mijn vrouwen vonden die zegeltjes een soort van “vreemdgaan”,  zeg maar. Ze vonden dat ze tekort kwamen, qua beffen.
Ik ben blij dat AH er mee stopt nu.”

“En is uw taakstraf nu definitief voorbij?”,  vragen wij aan van der Mosterdolie. “Eh….nee, vanaf nu moet ik vleesproducten van AH die over de datum zijn, vóór proeven. Weet je hoe ranzig dat is?’
‘Ja, maar je krijgt nu wel meer tijd om mij ordentelijk te beffen, seg maar,” schatert zijn vrouw Alie..

Van der Mosterdgas steekt zijn tong uit. Er ligt een oud zegeltje op..

Dit was Zicht op Absurdisch Nieuws

Categorieën: Overig

van Gellekom

Observeren, zelfspot, humor. En niet persé in die volgorde, bepalen mijn NU moment. Kortom; I love my cat, as much as I love you..

5 reacties

Mien · 30 mei 2020 op 08:04

Nou DE nog kappen. Krijg lamme vingers van dat kutknippen. 😂

    Nummer 22 · 30 mei 2020 op 09:21

    Wat..stopt AH? Ze lette toch op de kleintjes? Zegels zijn toch klein bij AH? Wat mot ik nu gah doen, vraagt Jopie (11) beginnend zegellikker in opleiding bij de Pedofilatelist John te Blaricum. John heeft vele beginnende zegellikkerd opgeleid en met succes! Het trainend zingen om de tongspieren krachtiger het likwerk van onder naar boven, van links naar rechts ( niet andersom want dat is socialistisch en daar heeft John een bloedhekel aan) en diagonaal natuurlijk niet te vergeten. Jopie (11) is ten einde raad, weet u een aardige man in het Gooi e.o. die Jopie verder op wilt glijden, pardon op wilt leiden tot volleerd likker bij de pedofilitalistiche zegelspaardersbroederschap? Moet lukken toch. Idols and ‘You’ve got talent or not’ bv te Blaricum is u zeer erkentelijk. Mit herzlichen Grüßen Adolf H.

    Marieke · 31 mei 2020 op 18:16

    Gelukkig is er geen spatie terechtgekomen in “kutknippen”

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder