In deze tijd van oranjegekte is werkelijk niets te dol. Voor pulpzender Veronica nemen stoephoeren in oranje ondergoed strafschoppen, Albert Heijn was in een wip door zijn voorraad van 15 miljoen wuppies heen en met zekere regelmaat kun je op straat probleemloos een kanon afschieten omdat Oranje op TV is. “Leuk, die Oranjegekte,” dacht ik, “ik zet het toestel ook eens aan.” En ja hoor, Oranje op tv. Prinses Irene. Ach gut, het valt ook niet mee om iedere dag, week of maand een krant, tijdschrift of televisieprogramma vol te schrijven. En het is nu eenmaal komkommertijd. Dus reserveerde het kwaliteitsblad Blvd maar liefst twee hele pagina’s om ADHD-baron De Roy van Zuidewijn nog effe een lekker potje na te laten trappen naar zijn voormalige schoonfamilie. Als hoofdredacteur moet je wel echt heel erg enorm met je handen in het haar zitten, als je zelfs dát doet om je blaadje vol te krijgen. Prutser!

Mevrouw Oplopers heeft een glaasje water voor me gehaald. Ze dacht dat ik mij heel erg had verslikt. Maar nee hoor, het betrof slechts een hysterische lachbui. Edwin de Roy van Zuidewijn had weer groot nieuws over zijn voormalige schoonmoeder. Ze is stapeldol op Herman van Veen. Okee, dat je tegen bomen staat aan te lullen vind ik tot daar aan toe. Maar fan van Herman van Veen? Ik word altijd een beetje zenuwachtig van die vent. Met zijn zeikerige liedjes. Om over die spuuglelijke dochter van hem maar te zwijgen. Maar Herman leuk vinden is op zich niet verboden. Zo schijnen er ook mensen te bestaan die om Seth Gaaikema moeten lachen. Om zijn grappen lacht natuurlijk niemand, maar probeer je gezicht maar eens in de plooi te houden als Seth gaat zingen…

Meer nieuws: volgens onze lasterbaron houdt Ireentje wel van lekker een beetje pijpen op zijn tijd. Nou en? Geldt er ten paleize dan een rookverbod? Ik, op mijn beurt, mag zo nu en dan best graag een sigaartje opsteken. Wat is daar mis mee? En waar maakt die Edwin nou zo’n lawaai over? Margarita zou mamaatje hebben betrapt toen ze uit school kwam! Okee, dat is misschien niet zo goed voor de longetjes, maar als je een paar ramen tegen elkaar open zet is dat probleem wel opgelost, dacht ik zo. En niet zeuren dat Margarita toen ze mamaatje betrapte pas 12 was, Edwin! Meisjes van 12 weten heus wel wat roken is.


DriekOplopers

Driek Oplopers is het pseudoniem van veelschrijver Rikus Spithorst. Rikus is actief als voorzitter en woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV en is hoofdredacteur bij stevigestukkies.nl

17 reacties

Prlwytskovsky · 30 juni 2006 op 18:33

Pijpen, 2 rotkoppen aan één steel, wahahaaaaa. Hij is weer hartstikke goed Driek.

Kees Schilder · 30 juni 2006 op 20:05

Top Driek!

WritersBlocq · 30 juni 2006 op 21:54

Driek in komkommertijd: hij kijkt naar komkommertijdprogramma’s en schrijft er weer over 😀
Maar hee: Herman van Veen is práchtig!

wendy77 · 30 juni 2006 op 22:23

Hoi Driek, normaal gesproken niets dan lof voor jouw columns. Ik vind deze ook weer uitermate grappig en goed geschreven, maar ik houd er niet van als je iemand zomaar persoonlijk op uiterlijk aanvalt, terwijl heel het mens je nooit iets heeft gedaan. Dat vind ik jammer.

[quote]Ik word altijd een beetje zenuwachtig van die vent. Met zijn zeikerige liedjes. Om over die spuuglelijke dochter van hem maar te zwijgen.[/quote]

KawaSutra · 1 juli 2006 op 02:28

Voor jou ook komkommertijd Driek?
We hebben al heel wat titels gehad op CX waarin ‘pijpen’ voor komt maar deze is toch wel de meest doorzichtige.
Wel leuk geschreven hoor! 😀

Eddy Kielema · 1 juli 2006 op 11:26

Als je Babette van Veen spuuglelijk vindt, wordt het misschien tijd voor een bezoekje aan de opticiën, Driek!

DriekOplopers · 1 juli 2006 op 16:05

[quote]Als je Babette van Veen spuuglelijk vindt, wordt het misschien tijd voor een bezoekje aan de opticiën, Driek![/quote]

Neenee, ik kijk wel uit! Mijn opticiën; díe is pas lelijk!

pepe · 1 juli 2006 op 16:11

Niet slecht geschreven, maar ik kan het niet met je eens zijn.
Herman van Veen vind ik tof, heb je zijn lekkere benen wel eens goed bekeken 🙂
Met Babette is ook niets mis dacht ik.

Gelukkig dat smaken verschillen.

Jij straks een peren-ijsje? Dan neem ik een limoen-ijsje 😛

Dees · 1 juli 2006 op 17:30

Kom ik weer ff kritisch aankakken, maar je hebt best humor, alleen in jouw geval is de humor volgens mij meer met minder, je vliegt door de hoeveelheid kwinkslagen voor mij net een tikje uit de bocht. Terwijl de vondsten zelf vaak leuk zijn.

Mup · 1 juli 2006 op 19:45

Driek, ik ben juist dol op komkommertijd, heerlijke salades maak ik er van 😉

Groet Mup.

sally · 2 juli 2006 op 14:52

Met plezier gelezen Driek!

groet
Sally

Eddy Kielema · 2 juli 2006 op 20:14

[quote]Mijn opticiën; díe is pas lelijk![/quote]
Als in jouw optiek Babette van Veen spuuglelijk is, dan moet die opticiën bijzonder knap zijn, dat kan niet anders!

Ma3anne · 2 juli 2006 op 21:36

Ik ben een fan van Herman van Veen vanaf het eerste uur. Heb mijn zoon zelfs zijn naam gegeven als tweede naam. Toevallig heette zijn opa ook zo en was mijn ex-man fan van Herman Brood, dus dat kwam goed uit allemaal.:-D

Ach, die Irene, als ik de kans had gehad, had ik hem wellicht ook gegrepen. :hammer:

DriekOplopers · 3 juli 2006 op 00:06

@Eddy: Wat mijn opticiën knap maakt, is dat het lukt om mij te laten kijken. En als ik mooie vrouwen lelijk vind, dan moet het dus wel de schuld van de opticiën zijn. Toch?

@Ma3: Foei! Wat een bekentenis!

Herman Oplopers

Ma3anne · 3 juli 2006 op 00:41

@Herman Oplopers:
Ik heb het over de kans grijpen of eventueel de pijp. Niet Herman!

(Waarom hebben ze hier niet zo’n schijnheilig engeltje als smoelie?)

Eddy Kielema · 3 juli 2006 op 11:58

[quote]Wat mijn opticiën knap maakt, is dat het lukt om mij te laten kijken. En als ik mooie vrouwen lelijk vind, dan moet het dus wel de schuld van de opticiën zijn. Toch?[/quote]
Helemaal mee eens, want als je fraaie, in lingerie gehulde modellen (waarvan er slechts een paar in oranje gehuld zijn, dus kleuronderscheiding gaat ook niet helemaal goed) aanziet voor ‘stoephoeren’!

DriekOplopers · 3 juli 2006 op 17:44

@Eddy: Klopt. Ik had beter moeten kijken. “Stoephoeren” moet zijn “Veldmeiden”.
(“Veldmeid” is overigens Surinaams voor “Stoephoer”, vertelde mevrouw Oplopers, die van Surinaamse komaf is. En hiermee maken we van een oogheelkundige kwestie weer gewoon een taalkundige aangelegenheid. Zo hoort het ook, op een columnistensite…)

Groeten,

Min Drie Dioplopers

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder