Vanuit het hier en nu dring ik diep door naar binnen. In uw actualiteit wel te verstaan. Met mijn woorden neem ik bezit van uw gedachten. Ik sta even bij u stil. En u, u wacht af. Op mijn volgende zin. Heb ik uw aandacht nog? Is het wel interessant wat ik u te berde breng? Prikkel ik uw nieuwsgierigheid afdoende? Of verval ik in zinloos geneuzel? Verdoe ik uw kostbare tijd? Ik zeg het u heel eerlijk. Ik ben verslaafd aan schrijven en zintuigpenetratie. Het zijn oorzaak en gevolg van de hersenwandel die ik bij u pleeg. Ik wil namelijk graag onder uw ogen komen en binnendringen in uw oren. Tastbaar wil ik zijn. Kortstondig vertoeven in uw brein. U mag mij proeven, ruiken, voelen, zien en horen. Ja, u mag zelfs van mij dromen.

Nou moet u niet onmiddellijk naar uw neus grijpen. Ik stink niet hoor. Hooguit ruik ik een beetje. Dat is columnzweet. Door opwinding en schrijfdrift worden mijn okselporiën aangesproken. Ze worden gestimuleerd door mijn schrijfspieren. Best lastig hoor om nog een pen te hanteren in dit digitale tijdperk. Als ik nu in een schrijfkramp schiet, schiet u dan in een lachkramp? Dat zou ik fantastisch vinden. Een glimlach op uw gezicht toveren.

Nu ik hier toch zo bij u binnendring zal ik u verder van dienst zijn. Leest u mij maar eens even hardop voor. Kunt u mij horen? Ik zit nu actueel in uw rechteroor. Dat oor behoeft dringend onderhoud. Grote schoonmaak zo gezegd. Te beginnen in de gang. Daar moet nodig gestofzuigd worden. Wat een smeerboel. Ook het aambeeld zal ik eens flink onder handen nemen. Ah, hier is een hamer. Daar kan ik me in ieder geval een weg mee beitelen. Ik ga op zoek naar de buis van Eustachius. Ook al zo’n smeerpijp. Bah, bah.

Hee hallo, bent u daar nog. Het gehoororgaan heb ik nu ook gevonden. Dat lag hier een beetje te doezelen tussen wat hersenkwabben. Wat een puinhoop. Die kwabben liggen helemaal dwars. Ik zal maar meteen wat orde scheppen in uw brein. Ik zie dat u behoorlijk in de war bent. Maar ja, wat wil je. Er spookt een columnist rond in uw brein. Die probeert u van uw stuk te brengen. Gewoon negeren. Die gaat vanzelf weer weg.

Lees ik lekker? Een beetje wazig misschien? Dat kan zo maar zo zijn. Ik sta hier namelijk op uw netvlies. En het moet gezegd worden, die ramen van u die kunnen wel een sopje gebruiken. Nu kan ik wel een emotioneel stukje schrijven zodat u spontaan gaat huilen, maar misschien is het net zo handig als u eventjes hard in uw neus knijpt. Dan wellen de tranen vanzelf op en kan ik uw ramen wassen. Zout water geeft goede glans en ontneemt de dofheid uit uw ogen.

Kan nooit kwaad zo’n grote schoonmaakbeurt van zintuigen. Met een beetje geluk ga ik vandaag ook nog over uw tong. Bij de kapper, de haringman of misschien bij uw collega’s of bij uw partner vanavond op de bank. Ik vind het best. Dan dring ik ook nog door bij anderen. Zolang u mij maar niet uitspuwt. Dat zou ik zonde vinden en bovendien brutaal. Grote kans ook dat ik dan uitglijd tijdens mijn hersenwandel. Dat wilt u niet. Een glijpartij in uw hoofd.

Nee, houdt u mij gerust binnen. Laat mij tastbaar zijn. Prikkelend zijn op uw tong. Laat mij u behagen. Opdat u veel vreugde beleeft aan mijn actualiteit. Op dit moment ben ik actueel bij u binnen begrijpt u. En wie weet, misschien smaak ik in de nabije toekomst wel naar meer. Ik hoop het.

[b][u][url=http://www.youtube.com/watch?v=IwAZMH2fHaY&feature=fvst]Mien prikkelt zintuigen[/url][/u][/b]

[img align=left]http://www.zmlk.nl/Images/Zintuigen/4senses-large.jpg[/img]

Categorieën: Actualiteiten

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

10 reacties

trawant · 27 januari 2011 op 17:05

Je komt zo wel erg dichtbij Mien.. 🙁
En bovendien of ik je wil ‘hoeren’, ik sla even over als je het niet erg vindt 😆

Maar een lekker plastisch stukje is het wel hoor.. :hammer:

Mien · 27 januari 2011 op 17:32

Het foutje was al doorgegeven aan CX. 😉
A slip of my keyboard.

Mien

klapdoos · 27 januari 2011 op 17:49

Mien ik heb met genoegen in mijn hersens ( zover aanwezig natuurlijk) laten kijken en jou mee laten lezen, een heerlijk stuk voer…
groetzzzz leny

arta · 27 januari 2011 op 17:59

Nou Mien, ik heb het gelezen en ben benieuwd wat ik ervan vond. Ik zou zeggen: “Neem nog een duik en je weet het!” 😀
Heb je al gehoerd dat ik om jouw ‘slip of the finger’ enorm gelachen heb? 😆

Harrie · 27 januari 2011 op 22:19

In mijn hoofd lopen ook wel eens van die maffe figuren rond. Ben ik niet altijd blij mee.

lisa-marie · 28 januari 2011 op 12:24

:hammer: 😆 :hammer:

Boukje · 28 januari 2011 op 15:46

Mien, ik heb me tranen met tuiten gelachen! :wave:

Chucky · 28 januari 2011 op 16:21

Geniaal stuk doorspekt met humor … me like (in mijn beste engels 😉 )

pally · 28 januari 2011 op 21:52

Heel Leuk gevonden, Mien, en mooi uitgewerkt. De illustraties zijn prachtig en extra. Maar het stuk zegt m.i. genoeg. Links en foto’s voegen voor mij bijna nooit iets toe, als het een goed stuk is. Dan heeft het genoeg aan zichzelf. En vormen zich beelden in het hoofd van de lezer. Zijn eigen beelden. Dit is een compliment.

groet van Pally

Mien · 29 januari 2011 op 18:41

Bedankt voor jullie reacties.
Ik vond het een amusante brainstorm.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder