Stapels boeken en een gigantische berg papier bedekken mijn bureau. Al weken krijg ik het advies om het eens op te ruimen. Ondanks dat dit voor minder frustratie zal zorgen neem ik er de tijd niet voor. Want ik moet tenslotte leren. Om deze reden wordt ik iedere morgen in alle vroegte gewekt door de vreselijke zoemer van mijn Donald Duck wekker. Gelukkig nog maar een aantal dagen en dan is het weer weekend. Door dit kleine lichtpuntje in het oog te houden lukt het me weer om voldoende motivatie uit de kast te halen om weer achter mijn bureau te kruipen.

Dan is het eindelijk weekend, geen school, en vooral geen Donald Duck wekker… lig ik ’s morgens om zeven uur klaarwakker in mijn bed! Het biologische klokje noemt men dat. Al aan het begin van de week maak ik plannen wat ik allemaal wil gaan doen in het weekend.

En dan is het weer maandag en begin ik me af te vragen wat ik het afgelopen weekend nu eigenlijk gedaan heb. En telkens weer kom ik erachter dat de twee dagen weekend wel erg kort zijn. Maar tijd om daarover na te denken heb ik niet want mijn agenda staat weer erg vol… nog vijf dagen dan is het weer weekend, geen school, geen wekker maar wel weer heel veel plannen.

Categorieën: Algemeen

6 reacties

klapdoos · 28 oktober 2006 op 11:18

En zo tikt het klokje verder 😀

Estrella · 28 oktober 2006 op 11:20

En nu maar hopen dat je morgenochtend niet om 6 uur al wakker ligt, gezien de wintertijd vannacht…. 😉

Shitonya · 28 oktober 2006 op 12:37

Onnodig veel puntjes, te licht, simpel..inhoud is ver te zoeken. Diary materiaal..bah

pally · 28 oktober 2006 op 17:18

Ik had het gevoel dat dit de inleiding was en dat er daarna iets speciaals zou gebeuren.
Helaas gebeurde er niks. Dat hoeft ook niet altijd, maar dan moet het subliem geschreven zijn en moet je het daar van hebben.
Volgende keer beter…

SIMBA · 28 oktober 2006 op 19:06

Mijn advies is: ruim eens op, koop een andere wekker en begin aan je leven.

arta · 28 oktober 2006 op 19:50

Inderdaad, als jouw weekend je zo nutteloos lijkt: doe er wat aan!
Ik heb wat eerdere columns van je gelezen, en vond dit een wat mindere!!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder