Jongejonge, 1 zonnestraaltje en meteen loopt iedereen er bij of er een hittegolf van
jewelste is losgebarsten. De straat ziet er meteen uit als een soort catwalk voor
exhibitionisten die strijden om de titel “minst kleding dragende van Nederland”.
Sommigen kunnen het gerust hebben, maar een overgroot merendeel zou beboet moeten worden.
Het is meteen weer zo overdreven opzichtig, zo van “zien jullie mij ???”. Meteen is het weer achterlijk druk op straat en de eerste pogingen om een bruine kleur te krijgen worden alweer ondernomen………..dit terwijl een flink aantal van de blanke mens van binnen
bij zichzelf denkt dat “die zwarten” eens moeten oprotten.
Duidelijk is, ik ben geen zon-mens, nutteloos in de zon zitten niksdoen is niks voor mij, ik heb teveel andere dingen die ik daarboven prefereer………een terrasje op zijn tijd, samen met wat vrienden, dat is uiteraard leuk……….mits er een zonnescherm is die me van schaduw voorziet…………….maar eigenlijk doe je dat ook niet meer echt voor de lol vanwege de absurde prijzen, die ik wel kan betalen, maar eigenlijk niet wil betalen.
De keren dat ik op een strand ben geweest kun je letterlijk op 2 handen tellen, daar zie ik al helemaal niet de lol van in, zeker niet hier in Nederland.

U ziet (kijk maar op straat), vrijwel iedereen word vrolijk van het zonnetje, om weer
te vervallen in de eigenlijk staat van arrogantie en chagrijnigheid wanneer de eerste
windstootjes en regenbuitjes zich weer aandienen op weg naar de heerlijke herfst en helaas steeds minder agressieve winter. Die “terugval” in humeur is eigenlijk helemaal niet erg, want dat is tenminste eerlijk, zo zijn de meeste mensen ook, dat heb ik nog liever dan die veelal geveinsde olijke vrolijkheid bij de zonnestralen………ikzelf word nog
zwartgalliger dan ik al ben, getuige dit stukje.

Rest mij nog te zeggen dat ik u allen toch een prettige zomer toewens………..zo ben
ik ook wel weer…………..en ik hoop niet dat mijn plaatselijke bui uw plezier in de
zon heeft bedorven.

In ongeduldige afwachting van koning winter verblijf ik, koudachtend,

Bakema NL

Categorieën: Actualiteiten

9 reacties

Kees Schilder · 4 april 2004 op 09:16

het is dat je uit Amsterdam komt anders zou ik zweren dat je een Fries bent. Want die genetische miskleunen zijn gek op kou en winter.Die trekken hun schaatsen zelfs niet uit als ze naar bed gaan. 😀
Welkom Bakema

Bakema_NL · 4 april 2004 op 09:31

Ik kom niet uit Amsterdam (wel 5 jaar gewoond), werk er wel en woon vlakbij, al een jaar of 15.
Schaatsen had ik er nog geeneens in betrokken. Geloof het of niet, maar ik schaats dus vrijwel elke week bij de Jaap Edenbaan…….jawel, in Amsterdam. Alleen nu een half jaartje niet……….omdat die ijsbaan dus gesloten is…….vanwege het weer…….RRRAAAAAHHH.
Ik wil lekker schaatsen met mijn zoontje. Op die schaatsbaan springen wij er wel uit trouwens, iedereen draagt een jas of op zijn minst een trui en daar komen Baak en zoon aan in hun t-shirt met korte mouwen…….schaatsen is fysieke inspanning, daar ga je van zweten, dus die trui en/of jas is/zijn overbodig, daarin heb je het alleen maar warm.

Ik ga weer even in mijn vriezer liggen…..

😛

Mosje · 4 april 2004 op 11:42

[quote]en ik hoop niet dat mijn plaatselijke bui uw plezier in de zon heeft bedorven[/quote]Verre van dat Bakema. Ben een groot liefhebber van [url=http://www.intermetzo.com/column/column21.htm]navelstaren.[/url]
Je debuut hier. Mag ik een technische opmerking maken? Door het kopieeren en plakken van je tekst zijn er op diverse plaatsen “harde returns” terecht gekomen die er niet horen. Dat verlaagt helaas de leesbaarheid. Controleer de tekst voordat je definitief op “verzenden” klikt.

Bakema_NL · 4 april 2004 op 12:10

Ik zag het ja. In mijn text-file had ik het nog wel zo goed neergezet, want ik irriteer me zelf ook altijd aan dit soort dingen. Een edit-knop ontbreekt ook jammer genoeg, anders had ik het gecorrigeerd. Volgende keer beter, ik heb alweer een lap tekst klaar…….die moet goed gaan.

Mup · 4 april 2004 op 12:29

Lente en herfst zijn mijn favorieten, tegen de wind in gillen mijn hobby, en columns als deze lezen op X,

Groet Mup.

pepe · 4 april 2004 op 12:33

[quote]De keren dat ik op een strand ben geweest kun je letterlijk op 2 handen tellen, daar zie ik al helemaal niet de lol van in, zeker niet hier in Nederland.[/quote]

Het strand is zo heerlijk in de winter, bij een flinke storm.
Op een zomeravond is het ook heerlijk hoor.

Ik hou wel van de zon, maar ook van de kou in de winter, regen is lekker als hij zo warm is dat je er in kunt spelen.

Mijn bui heb je zeker niet kunnen beinvloeden 😉

viking · 4 april 2004 op 12:48

Tjonge toch, ik kan niet wachten tot de eerste naveltruitjes weer hun intrede doen in het straatbeeld. Jottum (=uitzinnige uitroep van vreugde) 😛

Ma3anne · 4 april 2004 op 20:21

Dit vind ik nou een echte lekkere moppercolumn. 😀

Herken er wel een beetje in. Als de temperaturen boven de 20 graden komen, dan schiet ik met elke graad hoger, meer uit mijn lood.
Een zonnige dag rond de 20 graden vind ik ideaal en dat afgewisseld met af en toe een dag flink guur takkeweer. Lekker.

Bakema, wanhoop niet: na zonneschijn komt altijd weer regen…

deZwarteRidder · 6 april 2004 op 10:19

Ik herken mezelf als de beter gemutste zonne klant…..nou ja voorjaarszon dan…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder