2 maart 2022

Dagboek!

Nu geen ‘Lief’ of ‘Stom’ dus, kortom ik ga verder.
Het is dus geen dagboek van Kees maar alleen van mij; Trees maar wel over hem , onze zoon Storm en over mijn lover Tom, maar dat terzijde.
Eerst even een slok rode slurp wijn, zo,

Kees heeft mijn dagboek niet ontdekt terwijl het op de eettafel lag in onze keuken met kookeiland. Kookeiland? Ja, dat wilde Kees om mee te doen met zijn vrinden. Ik wil een kookeiland en zo’n kraan waar ik direct heet water of koud water uit kan laten stromen.

Kees, is het merk vergeten en ik zeg niets. Een simpele en praktische keuken van Bruynzeel maar dat kwam er niet in van meneer. Hij weet niets- denk ik – van mijn scharreltjes, geheime afspraakjes. Kees ken ik al uit de zandbak op de kleuterschool waar hij ineens met zijn vingers mij warm deed worden.

Of heeft hij zelf een minnares die wel alle wensen van meneer laat uitkomen? Zo wil Kees graag… nee, dat schrijf ik hier maar niet op want nadat ik 5 jaar geleden naar hem schreeuwde ’Dit wil ik nooit meer Kees! Jij met jouw fantasieën.
Ik kon 1 week niet meer normaal zitten en dan komt een kookeiland wel goed uit. Staan en af en toe tegen de hoge kruk aanleunen.

Storm onze zoon groeit en zuigt mijn volle borsten goed leeg. Tepelbeschermers heb ik echt nodig want Storm begrijpt niet dat het pijn kan doen als mijn moedermelk hem gaat verwennen. Storm lijkt op zijn vader zegt mijn moeder en daarachteraan bevestigt mijn schoonmoeder dat ook nog ’s met ‘ Kiek’s Gea (zo heet mijn moeder), hie liekt sprekend op onze Kees,,of… Ja, je hebt gelijk Steffie en hij wordt zeker ook nog advocaat later? Ik hou mijn mond en moet ineens hard lachen. Waarom lach je?
Oh niets hoor antwoordde ik.
Ik had er achteraan willen roepen “Ja, advocaat met een kookeiland en… zo’n boiler onderin de aanrechtkast waar het water heet of koud uit de kraan kan komen.

Kees, ach. Waar ik me wel zorgen over maak is dat hij ineens kan bellen en mij te vertellen dat hij iets later thuis komt onverwacht ingepland overlegd’.
Maar ik ben in bezit van een dosis achterdocht waar Kees schuldig aan is.
Toen wij 2 jaar samenwoonden kwam hij 1 nacht niet thuis .Feestje op het werk, teveel gezopen en bij een vriend blijven slapen vertelde hij bij thuiskomst. Dat had je ook gewoon kunnen vertellen en niet zo’n stomme app bericht “Lieverd, het wordt laat, ik blijf bij Xavier slapen, tot morgen, love you, xxx’
4 weken later zei hij tijdens het bereiden van een maaltijd I Witlof met ham en kaas en aardappel puree uit de oven (zijn oven van 2500 eurootjes) Storm logeert bij Gea.
‘Schat, het wordt weer laat vanavond, vergaderen en daarna borrelen. Ik ga niet rijden en slaap bij Xavier’. Dat is goed hoor, fijn dat je het mij nu vertelt.

Dus niet! Na het eten gaat hij snel een stortdouche nemen en trekt zijn
‘Oger’ kostuum aan, een shirt dat niet gestreken moet worden na het wassen maar dat is een reclame leugen. Zijn schoenen van zo’n Italiaans merk zijn gepoetst. Nou, ik moet echt gaan en weg is hij. Lopen naar de bushalte om de hoek van de gracht. Ik ga snel naar de garage en klim in mijn Mini Cooper sinds ik dikker geworden na de bevalling en heb geen tijd om me af te beulen in de sportschool.
Ik rij achter de bus aan omdat de route dus niet naar het advocaten paleis van de declarabele uren is.
Na zo’n 45 minuten stapt Kees uit en loopt naar een appartementen complex. Ik sta geparkeerd naast een andere kleine auto en loer naar hem. Hij belt aan op de 3e bel van de bovenste rij. Ik wacht tot hij naar binnen mag. Aha, de naam op het plaatje zegt mij genoeg. A. Ligtenbeld. Annabel! De stagiaire advocaat in opleiding, 24 jaar en vrijgezel.

Bjorn is een gezamenlijke vriend die zich He/Her noemt en zegt altijd “ik heb nieuwe kleertjes nodig, ga je mee lieverd?” Tom en Bjorn hadden een relatie maar Tom heeft nu Xavier, tenminste dat heb ik Kees verteld.

Tom is mijn secret lover.

Wordt vervolgd


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

1 reactie

Kees Schilder · 6 maart 2022 op 10:45

Tom… Drink een biertje teveel en je gaat toch al gauw ‘Dom’ zeggen. Mooi verhaal mijn waarde

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder