We leven in onzekere tijden. Terwijl de wereld om ons heen doordraait, word ik duizelig van alle informatie die op mij afkomt en vind ik mezelf, heen en weer geslingerd tussen een uitgebreid scala aan emoties. Het leven is even onvoorspelbaar als het weer en daarom kan het vriezen of dooien.
Terwijl heel Nederland zich afvraagt of de tocht der tochten gereden zal worden, leef ik in eenzelfde onzekerheid over mijn toekomst. De elfstedenkoorts gaat deels langs mij heen, maar ondertussen voel ik mij ook juist heel erg verbonden met alle hoop en saamhorigheid die de onzekerheid met zich meebrengt.

Hoop doet leven en hoop is wat mensen op de been houdt in onzekere tijden. Mijn hoop op een toekomst is deels weggeslagen door het bericht van mijn uitzaaiingen, maar het deel dat nog in mij leeft is sterk genoeg om door te blijven gaan. Ik hoop op de kans die ik gekregen heb door de vroege ontdekking. Ik hoop dat, als dit bericht wordt gelezen, de tocht is gereden en alle gebeden van schaats liefhebbend Nederland zijn verhoord. Want als we na vijftien jaar eindelijk massaal mogen kijken naar de belofte die uitgekomen is, voedt dat mijn hoop op een toekomst en sta ik steviger op mijn eigen schaatsen.

Of het nu vriest of dooit, het leven gaat door. Of ik nu win of verlies, mijn hoop blijft in leven. Het wereldnieuws gaat deels langs mij heen, maar ondertussen sta ik er middenin. Omdat ik mij optrek aan alle positieve ontwikkelingen om mij heen en omdat ik weet dat je je tegen de koude kleden kan. Met een dikke winterjas trotseer ik de kou en adem de snijdende wind diep in. Nu vriest het en morgen kan het dooien, maar zolang er nog steeds wonderen gebeuren in de wereld, geloof ik erin dat mijn hoop sterk genoeg is om een stukje geluk af te dwingen.

Categorieën: Diversen

Fem

"Today is a gift, that is why it is called the present"

14 reacties

Libelle · 13 februari 2012 op 07:26

Ik heb enkele columns van je gelezen en inzicht gekregen in alles wat er achter je ligt.
“Of ik nu win of verlies, mijn hoop blijft leven”, betekent het niet dat je helemaal niets aan strijdvaardigheid hebt verloren en dat die ook nog onafhankelijk is van de resutaten?
Wat een kracht!

SIMBA · 13 februari 2012 op 08:58

:kus:

Marja · 13 februari 2012 op 09:25

Prachtig geschreven en herkenbaar. Houd moed en vertrouwen. Hoop verloren is al verloren.

Boukje · 13 februari 2012 op 09:34

Wat een slecht nieuws voor je, het leek allemaal zo goed te gaan…
Je hebt inderdaad een onvoorstelbare vechtlust, al zal de moed je toch ook wel eens in de schoenen zinken. Heel veel sterkte de aankomende tijd!

:aai:

Neuskleuter · 13 februari 2012 op 10:00

Mooie, hoopvolle tekst, Fem. De Elfstedentocht is nu niet verreden, maar al die hoop daarop zetten we nu in op jou 🙂

Heel veel sterkte!

Mien · 13 februari 2012 op 11:39

Het kan vriezen en het kan dooien. Inderdaad. Dat geldt ook voor uitzaaiingen. Zolang ze in de lente plaatsvinden is daar niets mis mee. In andere getijden liever niet. En zeker niet in barre winters. Heel veel sterkte Fem. Keep the faith.

Mien

arta · 13 februari 2012 op 12:53

:kus: :aai: :kus:
Ik hoop met je mee, ben zó geschrokken van dit nieuws… Wilskracht is een goede geneesheer en gelukkig heb je daar een overdosis van!

Ferrara · 13 februari 2012 op 18:05

[quote]Ik hoop op de kans die ik gekregen heb door de vroege ontdekking.[/quote]

Zo dapper.

Meralixe · 13 februari 2012 op 22:17

Sterkte!!!
P.C. Ik ben niet goed in het troosten.

Ontwikkeling · 14 februari 2012 op 19:15

[quote]Nu vriest het en morgen kan het dooien, maar zolang er nog steeds wonderen gebeuren in de wereld, geloof ik erin dat mijn hoop sterk genoeg is om een stukje geluk af te dwingen.[/quote]
Mooi, krachtig, dapper. Sterkte Fem! Op afstand hoop ik met je mee en duim ik voor je. :wave:

Ferrara · 14 februari 2012 op 19:18

Ik erger me wezenloos aan het feit dat het geneuzel over die Barbie van Sylvie van der Vaart uitgerekend boven deze column staat. Ik heb geaarzeld dit te zeggen, maar doe het toch.

Dees · 14 februari 2012 op 21:00

Wat een afschuwelijk bericht en wat een mooie tekst. Ik sluit me verder aan bij neus, de hoop op de tocht is beter besteed aan hoop voor jouw stukje geluk.

Sterkte…!

Fem · 15 februari 2012 op 09:34

Dank voor de lieve reacties en troost (ja, ook wie niet goed is in troosten, draagt daar onbewust toch aan bij)

Wat betreft Silvi vs Barbie, maak ik me niet druk hoor. Ik heb tenslotte ook een plastic voorgevel (pas alleen niet in die mal met mijn billen… :-))

embee · 15 februari 2012 op 10:28

Onzekerheid, hoop en moed heb je samengevlochten in een prachtige column.
Alle sterkte gewenst!

:kus: van Embee

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder