Onlangs las ik bovenvermelde spreuk van ‘Loesje’. Ik moest grinniken, alleen al bij de gedachte aan een duocolumn met Lia, in dezelfde trant van onze vorige duocolumn.

Iets later kwamen verhalen en beelden tot mij over Jezidi meisjes (en vrouwen) die tot seksslaaf waren gemaakt door IS. Normaal gesproken worden de vrouwen die dit overkomt bij terugkeer in de eigen gemeenschap verstoten. Seks met een man die niet afkomstig is uit de eigen gemeenschap, is in principe onacceptabel. Nu streken de geestelijk leiders godzijdank met de hand over hun hart. De meisjes ondergingen een rituele reiniging die de zonden wegspoelden en werden herenigd met hun vertrouwde omgeving.

De gezichtjes van die meisjes spreken boekdelen. Hoe zij, puur, klein en volhardend, hebben gestreden tegen IS om zich niet te laten bekeren. Beter misbruikt worden als seksslavin dan bekeerd tot de Islam. Moet ik geloven dat zij, indien bekeerd, niet verkracht waren geweest?

Ik geloof sowieso niet dat seks en geloof op een kussen liggen. Het is de onaangename spleet tussen twee matrassen, een scheiding in plaats van hoe bijvoorbeeld stoffer en blik vanzelfsprekend een onafscheidelijk stel vormen.

Seks in de bio-industrie bestaat niet. Nee, het leven begint daar niet met een potje rampetampen op z’n hondjes. Beren worden opgegeild en afgetrokken, rietjes met hun sperma worden bij de zeugen ingebracht en zo worden deze dieren bevrucht. Efficiënt, maar door seks nieuw leven? Geen sprake van.

Maar binnenkort zien we ze weer. De schapenvachten in de wei, voorzien van een gekleurde stip. Rode, groene en blauwe kleuren leuken de ruggen van de ooien op. De rammen stempelen automatisch af zodra een ooi is gedekt. En hoe leuk is het gehuppel in de wei, enkele maanden later? Ik kan weer een beetje grinniken.


WritersBlocq

Talent voor tekst, taal en verhaal

11 reacties

WritersBlocq · 29 juli 2017 op 19:31

Hee WeetBeetje, ritueel is enkelvoud dus mag het een ‘n’netje minder zijn ??

Quote: “…een rituele reiniging die de zonden wegspoelden” einde quote.

Li · 29 juli 2017 op 21:32

Een column: en dat die zomaar met een spreuk van Loesje begint. De tekst was zo kietelend dat je de veer’ weer hebt opgepakt. TOP en nu ik nog, Ik zit nog steeds met het kip en ei vraagstuk maar daar kakelen we nog wel een keer verder over.

Nummer 22 · 30 juli 2017 op 09:06

Het leven! Geweldig geschreven. Ach Li, de kip of het ei wat maakt dat uit, toch. Want dan kan je ook de wenkbrauwen fronsen, op jouw hoofd krabben om de volgende vragen te analyseren en te beantwoorden:

Hoe weet shampoo dat het het voor mannen of vrouwen is.
Zo is er ee shampoo merk dat claimt alleen voor vrouwen te zijn boven 40jaar?

Zo ook de vraag waarom kamikaze piloten een helm droegen.

Dus de kip of het ei… als het maar geen legbatterijen kippen zijn.

Ik ga me nu ritueel reinigen onder de stralen water van mijn douche.
🙂

van Gellekom · 30 juli 2017 op 09:41

Of zoals mijn oma altijd zei: ‘als de atoombom valt schuil je onder je keukentafel en vergeet niet een regenkapje op te zetten.’
Prima column over heikel onderwerp

NicoleS · 30 juli 2017 op 15:14

Goed geschreven.

Mien · 30 juli 2017 op 16:36

Over eieren gesproken. En over het lopen erop. Bijna Pasen. Krijgen we dat weer. ?

Nummer 22 · 30 juli 2017 op 17:23

De wereld in verwarring loopt op eieren! Trump wil graag de teringlei!!der zijn. Brrrrr

Robert · 31 juli 2017 op 15:33

IS als bio-industrie is weer eens een heel andere invalshoek. Heeft wel wat en biedt mogelijkheden. Het meest gevreesde wapen in die sector is de shredder. De “spleet tussen matrassen” is een kostelijke vondst (hoop ik).

WritersBlocq · 31 juli 2017 op 21:33

Dank je wel voor jullie reacties, het is ook tijd om weer meer te lezen èn af en toe te plaatsen. CX doet goed 🙂

Arta · 1 augustus 2017 op 20:43

Ik geloof dat geloof instincten slechts gedoogt, zelfs seks mag alleen onder bepaalde voorwaarden.
Het dwingen tot seks zal geen enkel mens goedkeuren. Daders zijn gedegradeerd tot onderkruipsels.

Goed stuk, WB’tje.
Die pen van jou doet het prima!

WritersBlocq · 2 augustus 2017 op 18:27

Dank je Arta, schrijven smaakt naar meer ja.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder