“Het ligt niet aan jou..” een harde combinatie van woorden die gelijk een neerslachtig gevoel van machteloosheid oproepen.
Zoals een big tasty met bacon bestellen en bij de laatste hap er achter komen dat er geen bacon op zat.. machteloos ben je!
“Het ligt niet aan jou..” woorden die het begin van een einde aankondigen.
Zou Frodo dat ook te horen hebben gekregen als hij gefaald had en iedereen was afgeslacht door het kwaad?.. I know the feeling, Mr. Frodo..
“Het ligt niet aan jou..” Zijn de woorden die trillend uitgesproken worden terwijl je ongemakkelijk naast elkaar zit.. Wat doe je na die woorden? Een knuffel, een zoen, een highfive? Niets kan het gesprek nog luchtig maken zodra die verwoestende woorden zijn uitgesproken
“Het ligt niet aan jou..” een zin die blijft rondspoken in m’n hoofd..in bed, op t werk, onder de douche
Tijdens het kakken neem ik tegenwoordig op die manier afscheid van de drollen. Ik wil ze verwarren, kleineren en bang maken met de meest verontrustende woorden die je kunt horen een paar seconden voor je wordt weggespoeld.
“Het ligt niet aan jou..” Goedbedoelde woorden van anderen die je niet zo down willen zien en je gezeik niet iedere keer aan willen moeten horen.
“Drink je biertje en ga door” is dan misschien het beste advies wat gegeven kan worden.
“Het ligt niet aan jou..” iedere keer dat ik aan dat deel van Het gesprek denk zie ik tekstballonnen met “BHAMM” en “KLABANGG” boven ons hangen.
Zelfs Adam West zou schrikken van het aantal klappen wat op dat moment uitgedeeld werd.

“Het ligt niet aan jou..” Woorden die in je volgende relatie hopelijk gevolgd worden door; “,maar aan mij, ik mis m’n ex en heb een domme fout gemaakt..”

“Sorry, het ligt niet aan jou..” Zouden dat de woorden zijn waarmee ik zou beginnen daarna? Zou ik sterk,zwak,moedig of dom zijn? Zou het op dat moment aan mij liggen..


2 reacties

Yfs · 5 december 2013 op 22:58

Een big tasty kopen en er bij de laatste hap pas achter komen dat er geen bacon op zit lijkt me erg onwaarschijnlijk.
De titel wordt naar mijn idee te vaak herhaald in de column zelf waardoor deze afzwakt in betekenis. De informatie die je prijsgeeft is voor mij te vaag om het verhaal inhoudelijk te kunnen begrijpen. Daardoor mist je laatste regel waarschijnlijk ook het effect wat je eigenlijk voor ogen had, maar dat kan ook aan mij liggen natuurlijk!! 😉

Nachtzuster · 7 december 2013 op 01:01

Ik vind het (ook) wat lastig te vatten wat je nu eigenlijk bedoeld. ‘Het ligt niet aan jou’ is inderdaad een zin die je niet graag hoort van een ander. Ik denk dat jij degene bent die die zin uit gaat spreken. Klopt dat? Dan weet je hoe die ander zich zal voelen, misschien vandaar de twijfel? Ik weet het niet. Wilde je al bijna een welkom heten, maar zag dat je al eerder geplaatst had. Blijven doen.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder