Polshorloges en ik, het is een strijd apart. Op termijn verdraag ik de kunststof niet rond mijn pols en daarom verblijft mijn horloge al jaren aan mijn sleutelhanger. Na al die jaren is mijn sleutelbos een deel van mijn imago. Een viertal sleutels en een leuke sleutelhanger vergezeld met een horloge rond mijn hals met een houwtouw.
Maar als gevolg daarvan eisen soms de wiebelende dingen hun tol. Mijn horloge is nog nooit stuk geweest, doodgewoon omdat ik ze altijd verlies vooraleer ik ze kwijt ben. Dit weekend was het weer zover. Mijn horloge was spoorloos, de kaboutertjes werden direct beschuldigd. Ik doorzocht alles, zelfs mijn kleren die ik al in de wasmachine had gegooid, maar niets! Om te weten hoe laat het was oriënteerde ik me nu op mijn gevoel. Nu ik dat uiteindelijk een beetje kon lag plots mijn horloge te blinken in de brievenbus…met krasjes op het glas en het mysterie had ik mijn horloge terug. Aan de krasjes is de zien dat mijn horloge gevallen moet zijn maar wie legt dan juist mijn horloge in mijn brievenbus?

Categorieën: Algemeen

3 reacties

KawaSutra · 3 maart 2006 op 15:13

De kaboutertjes? 😛

Mosje · 3 maart 2006 op 15:18

[quote]Aan de krasjes is de zien dat mijn horloge gevallen moet zijn maar wie legt dan juist mijn horloge in mijn brievenbus?[/quote]Ken jij dan artikel 483 uit het Wetboek van Vindrecht niet?

[i]Een ieder die een gevallen horloge vindt, dan wel enig ander voorwerp waarop men de tijd kan aflezen, is verplicht het gevondene onverwijld te deponeren in de brievenbus van de vermoede eigenaar of eigenaresse.[/i]

Bij de toelichting op dit wetsartikel is te lezen dat in het geval van het vinden van een Friese staartklok men deze klok naast de brievenbus mag zetten.

Anne · 3 maart 2006 op 19:34

Arme kaboutertjes. Waarschijnlijk zijn zij de enigen die de sekondensporen terug naar jouw huis konden zien, vanaf de vindplaats van je klokje. En dat zij het geval daarna met vereende krachten naar je woning hebben gedragen, behoedzaam het spoor volgend, daarbij een touwladdertje in de achterhoede meenemend, om vervolgens met dit slappe klimrek knappe toeren uit te halen, ja, dat laat natuurlijk een of twee krasjes op je horloge achter. Je kunt niet alles hebben.
Ik zou ze maar even bedanken. Paar nieuwe mutsjes naaien en buiten neerleggen. Dat vinden ze wel.
Kabouters vinden alles.
Anne

Geef een reactie

Avatar plaatshouder