Een relatie hebben is 1 ding, maar een goede relatie hebben, dat is wat anders. Het eerste jaar is alles leuk en aardig, vlindertjes in de buik, aan niets anders meer denken, noem maar op.
En dan ga je nadenken, is dit wat ik wil? Wil ik dit mijn hele leven? Verliefdheid kan twee kanten opgaan: als het overgaat in ‘houden van’ zit je goed, dan heb je het voor elkaar.
Als de verliefdheid dooft en er komen geen gevoelens voor in de plaats, is het tijd om eens serieus te bedenken of de kans er is dat dit wel nog gaat komen.
Zo niet, bespaar je dan de moeite en stop je energie in andere dingen.
Zelf ben ik ervan overtuigd dat er voor iedereen iemand rondloopt.
Het is alleen de kunst om niet te hard te zoeken.
Omdat verliefdheid zo blind maakt, lijkt elke nieuwe verliefdheid ware liefde, maar mensen worden veel te vaak teleurgesteld.
Maar nu is de vraag: Wat is een goede relatie?
Is daar een definitie voor?
Ik denk dat mijn eigen relatie wel goed is, het voelt goed en we houden heel veel van elkaar.
Een relatie is nooit perfect, dat zou het ook veel minder interessant maken.
Als je er niet aan hoeft te werken zal het al snel gaan vervelen….
Het ligt maar net aan de eisen die gesteld worden, sommigen zijn al snel tevreden met wat ze hebben, anderen willen alles precies zoals zij dat willen.
Beiden zijn niet goed denk ik om een relatie op te bouwen, hier een middenweg van en ik denk dat je een prima relatie kunt hebben!!

Categorieën: Liefde

4 reacties

Dees · 7 november 2007 op 12:02

Tsja, ik vind het een beetje jammer dat dit stukje is geplaatst. Dit is geen column, dit is geen blog, dit is geen dagboekstukje. Wat het wel is? Iets om met je vriendinnen over te filosoferen. Of met je vriendje. Maar op deze manier hoort het niet als stukje hier thuis.

Sorry, ik wil je niet wegjagen / ontmoedigen. Misschien kun je ontzettend goed schrijven, maar dan is het raadzaam je nog even te verdiepen in de format.

nighthawk · 7 november 2007 op 12:34

Moet me in deze volledig achter Dees scharen.

lagarto · 8 november 2007 op 08:10

Ik denk dat er in ieder stadje wel een ander schatje voor jou rondloopt. Die relatie moet je bouwen, allebei, als er 1 niet meer meedoet is het klaar. Simpel.
De gedachte is goed genoeg voor een column, maar pak hem eens in, wees creatief, probeer aandacht te trekken, geeft niet hoe, als je het maar eens probeert. Komop doe is?
Groeten Lagarto

KingArthur · 8 november 2007 op 15:28

Je pretendeert nogal wat met je titel, jammer dat je conclusie een open deur is.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder