Tevreden loop ik door de schappen met afgeprijsde artikelen. Na december is de maand januari een gewenste afwisseling. Eindelijk geen irritante sinterklaas of kerstmuziekjes meer, maar gewone top 40 muziek die door de boxen klinkt. De standaard versieringen van klimmende pieten en dansende kerstmannen zijn verwijderd, en er is zowaar weer een winkel te ontdekken in het voormalige pretpark van december vreugde.
Even ook geen verplichte uitgaves, maar gewoon voor jezelf spulletjes kopen. Al kijkend naar de dingen die ik toch niet heb gekregen de maand ervoor loop ik door de winkel.Tot mijn grote tevredenheid zijn deze ook nog eens afgeprijst.
En met een schok sta ik stil, vanuit een hoek loert er een roze pluizig monster naar me. Oog in oog sta ik met het grote komende gevaar. Angstig doe ik een stap naar achteren, maar wanneer ik links van me kijk zie ik dat daar al een bondgenoot van het monster staan. Glad en rood staat het tweede gevaar naast me. Ik voel het koude metaal van de harnassen al door mijn jas heen.
In één keer is mijn vrolijke bui omgeslagen. Angstvallig vraag ik me af hoe ik hier terecht ben gekomen, maar vooral ook hoe ik er weer weg kan komen. Hoe kan ik hier weer weg komen zonder slachtoffer te worden van dit grof geweld?
Ik besluit het gevaar te negeren tot ik er niet meer aan ontkomen kan…een moment waarvan ik zeker weet dat het komt. Het roze monster zal vele bondgenoten vinden in de zwakke zielen onder ons, en ik zal tot die groep behoren.
Ondanks mijn tegenstand zal ik toch lichtelijk toe moeten geven, ook ik zal het roze monster in mijn nek horen hijgen.
Met angst voor wat komen gaat stap ik uit de winkel:
VALENTIJN LIGT OP DE LOER!
[email]sarakim@midian.nl[/email]

Categorieën: Actualiteiten

6 reacties

Kees Schilder · 16 januari 2004 op 07:25

Ik vind m geweldig, deze column.Vooral na een nacht niet slapen.Ben het alleen niet eens met die top40 muziek.Die is nog ranziger dan die mallotige kerstdeuntjes, maar oke,ieder zijn meug.
lekker geschreven.

Mosje · 16 januari 2004 op 10:30

Precies. Valentijn. En pas straks op voor de Paashaas. Ik kan je nu al vertellen dat het je niet zal ontgaan dat er ook weer een Moeder- en een Vaderdag komen. Een Summersale ook. En ik ken winkels waar in september al kerstspullen liggen.
Er is geen ontkomen aan…….
Leuke column.

viking · 16 januari 2004 op 10:50

En weet je wat nog het ergste van deze commercieële crap is? Dat ik staaaaapels anonieme loveletters op mijn deurmat vind en dat ik dan weer weken lang mijn Poppeduifje’s hete adem in mijn nek voel want meneer Viking moest maar eens uitleggen wie die slonzen dan wel niet zijn en waar-ben-jij-godverdomme-nu-weer-geweest-klootzak-dat-je-daar-staat-met-die-ik-ben-onschuldige-artiestentronie.

Dat die hele berg post fout bezorgd is zien ze dan allang niet meer… 😛

Eftee · 16 januari 2004 op 13:17

En alles waait over uit Amerika. Wat zal het volgende zijn wat in Nederland “veramerikaanst” gaat worden?
Knap geschreven!

Sarakim · 16 januari 2004 op 13:40

Bedankt allemaal…jullie reacties motiveren mensen wel om door te schrijven moet ik zeggen 😉

Oh ja: ajb denk niet dat ik blij ben met top 40 muziekjes, maar het is wel het standaard spul wat ze draaien daar hé 🙂

Mup · 16 januari 2004 op 15:57

Leuke wending, blijven schrijven,

Groet Mup.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder