De regen sloeg zo hard tegen het raam dat de ruitenwissers het nauwelijks konden bijhouden. De lichten van de tegenliggers veranderden in felgele sterren. Ik had de radio wat zachter gezet omdat ik mij volledig wilde concentreren op het rijden. Toch zat ik onbewust mee te neuriën met de radio. “Bridge over troubled Water”, maar ik lette er niet op.
Ik wil een sigaret aansteken maar het pakje ligt op de achterbank en durf het niet te pakken; bang dat ik de controle verlies. Jezus, wat een kloteweg, denk ik. Volhouden maar, nog een half uurtje, dan ben ik er. Het vuur in de haard knettert gezellig. Buiten is het guur. Nog ongeveer een kwartier en dan zal hij bij haar zijn. Er staat al een fles wijn klaar om hem straks gezellig te ontvangen. God, wat spannend, zo’n eerste keer echt samen! Alle eerdere keren dat ze hadden afgesproken tijdens de pauze van het werk was natuurlijk ook erg leuk geweest, maar dit is anders. Ondanks het gure weer buiten heeft ze haar mooiste jurkje aangetrokken. Misschien wat kort maar ze voelt zich er zo sexy in, en hij zal het vast prachtig vinden. Tussen de wind en de regen door hoort ze een sirene. Het kan haar niet deren, dit wordt haar avond. Hun avond!

Zestig kilometer verderop gaat de bel. Het duurt even voordat de deur opengaat omdat ze net bezig is om de kinderen af te drogen die ze net in bad heeft gedaan. Vanavond staat ze er alleen voor; haar man had een belangrijke meeting. Wellicht zou hij kunnen promoveren. Ze was trots op hem. Ze voelde een warme liefde als ze aan hem dacht. “Ja ja, ik kom” riep ze, terwijl ze de trap afrende. En schok ging door haar heen toen ze daar buiten in die donkere regen twee agenten zag staan die, op het moment dat ze haar aankeken, hun pet afdeden.

Verderop doofde het vuur langzaam uit. De kurk bleef in de fles.

Categorieën: Algemeen

9 reacties

Shitonya · 29 oktober 2007 op 15:26

Beetje voorspelbaar, doch aardig geschreven. Ietwat warrig, maar daar hou ik wel van.

arta · 29 oktober 2007 op 16:31

Mooi geschreven.
Het deed me een beetje denken aan dat TV-programma: ’12 steden, 13 ongelukken’.
Nog wel een klein puntje: Voor woorden als ‘omdat’ en ‘maar’ hoort een komma, voor ‘en’ doorgaans niet!
(volgens mij heb ik dat daarnet ook als reactie onder een andere column gelezen, maar dat terzijde)

SIMBA · 29 oktober 2007 op 16:36

Mooi! Triestig mooi!
Eén slordigheidsfoutje (om toch maar íets te zeuren te hebben): [quote]En schok ging door haar heen [/quote] Een “e” vergeten…das nou jammer.

DreamOn · 29 oktober 2007 op 20:47

Ik vind het een mooie invalshoek, het verhaal beschreven vanuit de belevingswereld van drie verschillende mensen die toch gelinkt zijn aan elkaar, al weet die echtgenote dat dan niet…

Je had het wel wat meer mogen uitdiepen, wat mij betreft.

Ook begrijp ik niet goed, waarom je in het eerste stukje in de verleden tijd begint en dan overstapt op de tegenwoordige tijd, bij: Ik wil een sigaret opsteken…

Dit doe je ook in het laatste stukje: Vanavond STAAT ze er alleen voor; haar man HAD een belangrijke meeting.

Ook had ik het eerste stukje niet in de ik-vorm geschreven, als ik jou was. Juist het ‘hij’ en in het tweede stukje ‘zij’ had wat mij betreft voor meer evenwicht gezorgd in het verhaal.

Maar wel met plezier gelezen, heel origineel!

Groetjes DO.

Li · 29 oktober 2007 op 21:23

Origineel!
Haal de fouten en overbodige tekst eruit. Dan wordt het nóg krachtiger.

Li

lisa-marie · 29 oktober 2007 op 22:05

Ik heb het met veel plezier gelezen en zoals arta al zei doet mij dit ook denken aan ’12 steden ,13 ongelukken’.

pally · 29 oktober 2007 op 22:17

Goed geschreven, origineel om het 3x vanuit een verschillend perspectief te doen.
Het einde vind ik ook mooi en simpel.
Jammer dat je de tijden hier en daar door elkaar gooit plus de interpunctie-slordigheidjes, waar al over gesproken is.
Dat je het niet uitdiept geeft er misschien juist kracht aan. Het laat veel aan de verbeelding van de lezer over.

groet van Pally

geertsjohn · 30 oktober 2007 op 00:38

Het stuk is inderdaad erg suggestief bedoeld. Hoewel het zo lijkt zou het zomaar kunnen dat alle scenes niets met elkaar te maken hebben.

Wel bedankt allemaal voor de grammaticale tips. Ik zal er mijn voordeel mee doen!

John

KawaSutra · 31 oktober 2007 op 01:08

Origineel bedacht. Ik ben het eens met de kritiek van DO m.b.t. de persoonsvorm.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder