Het Walhalla Paradijs 2021 Een slagveld !

“Daklozen krant, mevrouw, meneer?” Fijne kerst! Op een klapstoetje zit een Oost-Europees ongeschoren uitziende accordeonist die geluid produceert waarvoor je met hoogste spoed naar Beter Luisteren moet. “Hebt u 2 oordopjes?” De accordeonist lacht een paar resterende tanden bloot. Oeps, dat zijn geen Roelvink afgeslepen witte tanden, maar dat terzijde.

Draag mandjes voor de minimalust, manden met een langere hengsel en wieltjes voor de mediumalust, rammelende winkelwagentjes- ook voor de obsitasttoe- wachten op stapels of aan elkaar geketend en zonder QR code gaat het klaphekje open! Nee, eerst wat cash pinnen. Waar staat dat flappen braaksel apparaat. “Beste bezoekers, Uw Geldmaatje verwijderd. Geld opnemen kunt u bij Bakker Smart en bij CashSavers op 5 minuten lopen vanaf hier” K*tzooi schreeuwt de – naar later bleek de 93-jarige verdwaalde bewoner JvdS ( Johan van de Schop) van het verpleeghuis “Opgehemeld” aan de overkant van deze supermarkt- en slaat om zich heen met zijn wandelstok. Enkele Walhalla bezoekers raakten daarbij hun hoortoestel, een kunstgebit en een handprothese kwijt (tenminste dat stond in het lokale weekblad in de rubriek “verloren voorwerpen” Over de bijtgrage vechtendezwijg ik. Er is een vaccinatie campagne gestart tegen hondsdolheid. Inmiddels is 86 % van de dorpsinwoners gevaccineerd. De dominee op de kansel geselt met zijn woorden de 5 bezoekers van zijn dienst “En op de 1e dag was er licht en hondsdolheid! Oprotten en snel laten vaccineren”. Deze dominee woont u in het verpleeghuis.

Yes! En daar gaan de grijpgrage vingers van alles en nog wat voelen, in knijpen, de zakjes verpakte en soms compleet voor 1 maaltijd verpakte groentes omdraaien want staat de houdbaarheidsdatum. De poten van een geslachte vrije uitloop kip per 2, 3 of 4 verpakt wachten op hun braadpan en de kluivers. “Jammie, lekker uh doe er nog maar eentje. “Wel ook jouw spruitjes opeten hoor!”

De route wordt afgelegd zonder navigatie systeem maar met het briefje en het lijstje. Eerst de groenten, dan staan links de sambal manis, de kroepoek en geroosterde pinda’s en ketjap. Daar je om en daar staat; links de maaltijd en soeppakketten. Pak de Thaise Curry en het erwtensoep pakket. O ja, wel de worst en roggebrood niet vergeten. Neem ook wat mee om op de toastjes te smeren. Kijk maar wat jij lekker vindt. En zo gaan de shoppers hun Walhalla Paradijs de supermarkt door. Sorry, mag ik er even bij (sodemieter op, je staat in de weg)

De rijen voor de kassa’s worden langer en langer, de gangen met de producten in de schappen raken verstopt. Hier en daar breken gevechten uit, er worden zakken gerold en er ligt een onbekende persoon op de grond onderkoeld voor de diepvries kasten. Niemand doet wat, men kijkt elkaar aan en de brillenglazen beslagen worden niet schoongemaakt. Wat niet ziet wat niet deert.

Het kerstmuziek gejank uit het plafond stopt en er klinkt “ Beste klanten u kunt nu ook naar kassa 156, vergeet uw bonuskaart niet te overhandigen aan onze aardige kassamedewerker Fata Morgana.

Wij wensen u nog een mooie week voordat u mogelijk enkele vingers kwijtraakt, een oog niet meer kunt gebruiken of nog erger wij van het Walhalla Paradijs u uit ons bonuskaart systeem moeten verwijderen.
Vergeet niet bij het verlaten van onze winkel uw familie uit de ballenbak te halen. Wordt dit binnen 4 uur niet gedaan dan hebben wij het recht om deze persoon of personen te laten afvoeren!


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

4 reacties

Kees Schilder · 27 december 2021 op 13:37

Laat ze maar lekker in de ballenbak zitten

    Nummer 22 · 27 december 2021 op 17:10

    Heerllijk! Het moeten dan wel gehaktballen zijn, want waar……….. gehakt wordt vallen spaanders. De FvD Ballenparadijs en daar na zichzelf lekker verdunnen en sofort hup hup terug in hun Ars!, maar dat terzijde

Li · 28 december 2021 op 16:08

Toen ik bij het laatste puntje was aangekomen, kreeg ik een visioen van Kamagurka met hamsterwangen. 😉

    Nummer 22 · 31 december 2021 op 17:16

    Mooi Li ter alcoholvrije oliebol gehamsrerd kan ook lekker zijn

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder