Ze wil nooit iemand helpen, saboteert de boel liever een beetje, maar raakt kregelig als ze geen helpende hand toegereikt krijgt. Heeft een hekel aan wassen, strijken, vegen, kortom: werken in het algemeen. Wil zij niet, doe ik het. Van liegen heeft ze haar grootste hobby gemaakt; bedriegen strandt op een mooie tweede plaats. En nou wil ze mijn kranten lenen en ik zeg [i]nee[/i]. Voor de eerste keer in mijn leven. Vorig jaar slaagde ze erin mijn toenmalig vriendje (H.) te strikken in haar liefdesweb. Het ging zo: Op een dag vroeg ze me waar de voordeur van zijn huis zich bevond. De volgende dag had ze een nieuwe trui aan, waar ze wel twee keer in kon. Het duurde een tijdje voor ik besefte dat het zíjn trui was; de trui die hij droeg toen hij me de eerste keer gekust had, de trui die ik samen met die groene legerriem, dat zwarte v-hals shirtje en die Italia-schoenen in een waanzinnig verliefde bui uitgekozen had. Díe trui droeg ze dus. Het serpent.

Maar mooie liedjes duren niet lang, zeker gemene liedjes niet. En dus kwam ook aan dat sprookje een einde.

Nou is zij gedumpt en ik kan niet zeggen dat ik daar ook maar een beetje rouwig om ben. Ze geeft hem eerst het hof gemaakt en dan om de tuin geleid. Om hem te pesten was ze “ineens” op reis met twee knappe jongens naar Frankrijk. Een leugentje om bestwil, zo bleek.

Ik weet wel, dat voorval met H., dat was natuurlijk niet alleen haar schuld. Het feit dat hij een onverbeterlijke gigolo was, moet ergens wel meegerekend worden. En toch…

Als mensen me vragen of ik broers/zussen heb, zeg ik “ja”. Niks meer, niks minder. Mijn zusje heeft vast een hele hoop mooie eigenschappen, maar mensen saboteren geeft haar toch de grootste voldoening.

Categorieën: Algemeen

6 reacties

arta · 10 november 2007 op 17:18

Jeetje, wat een rotstreek!
Vriendjes (of mannen) van mijn zussen veranderen op het moment dat ze iets krijgen in ‘hetjes’: Sexeloze wezens waar je vanaf blijft!
🙂

Silence · 10 november 2007 op 17:48

Leuk geschreven!
Onthoud maar goed dat alles geleend is 🙄

DreamOn · 10 november 2007 op 18:34

Toch kan ze beter je kranten lenen dan je vriendje, lijkt mij…

Maar ik snap je verontwaardiging; het is verschrikkelijk als mensen maar over je heen denken te kunnen walsen zonder rekening te houden met jouw gevoelens.

En als een willekeurig iemand dit flikt, dan is het niet zo moeilijk om hem of haar uit je leven te bannen.
Maar familie blijft toch familie, hoe je het wendt of keert.

Hoewel daar ook grenzen aan zitten natuurlijk. Ik ben wel benieuwd, hoe je dit hebt opgelost met je zusje. Misschien moet je haar je column maar eens laten lezen…en hoe verontwaardigd ook andere cx-lezers zijn na het lezen van zo’n verhaal!

Groetjes DO.

pepe · 10 november 2007 op 19:20

Jammer dat je broers en zussen niet zelf kan uit kiezen, gelukkig kan dat met vrienden wel.

En dat deze zus niet jouw vriendin is en nooit zal worden is wel duidelijk.

pally · 11 november 2007 op 14:11

Eerlijke en verontwaardigde column, Dashuri, en deze keer ook meer toegankelijk voor ons als lezers. Kan me je gevoel goed voorstellen, dus dat heb je goed overgebracht! Een gevaarlijke zus…

groet van Pally

Dees · 11 november 2007 op 17:54

Mooi staaltje sibling rivalry op papier. Ik ken je meer van de onbegrijpelijke taal en soms een beetje neerkijkende stijl, ik vind dit veel leuker en echter.

En wie weet stort je elkaar over tien jaar huilend in de armen als ze je vertelt hoezeer ze altijd tegen je opkeek. Je weet het niet… 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder