Lieve God,
Ik hoor net op de radio dat alle anonieme brieven aan U voortaan door de TPG bij de Evangelische Omroep afgeleverd gaan worden. Daar zullen ze dan de inhoud aan U ‘voorleggen’.
Nooit geweten dat de EO een uitzonderingspositie bij u had. Natuurlijk wist ik wel dat ze van hun hobby, geloven, hun werk hadden gemaakt, maar serieus nam ik dat nooit. Ik bedoel maar, hoe serieus moet je dat hoofd van Andries Knevel nemen? Knevel heeft een paar programma’s waaronder “het elfder uur”. Wel eens naar gekeken? Het is een tokshow op Dinsdagavond. Gezien? Dan begrijpt U wat ik bedoel.
Altijd alles beter weten, nooit zijn gasten laten uitspreken, en altijd belerend reageren. Dat is Knevel.
En dan de bewegingen van die man. Zodra een van zijn gasten wat te brutaal wordt of laat blijken dat hij het beter weet dan Knevel, begint Knevel met zijn handen in de lucht te wapperen. En hij gooit zijn hoofd naar achteren terwijl de vlammen uit zijn ogen slaan. Het lijkt Goddomme Jomanda wel, oh, sorry..
Maar als dat het ergste was, zou ik er mee kunnen leven. Kan het dan nog erger? Ja hoor, bijvoorbeeld als een gast in zijn tokshow het lef heeft te laten blijken dat God belangrijker is dan Knevel.
Dan breekt de hel los. Dan begint hij met zijn handen in de lucht te hakken Ja,echt! Hij maakt hakkende bewegingen waardoor het lijkt alsof hij het hoofd van zijn gast van de romp wil scheiden. Bij sommige gasten geen overbodige maatregel en zou het een zege voor de mensheid zijn, maar dat terzijde.
Knevel zal nooit de hoogste kijkcijfers halen maar als er een egocijfer te vergeven zou zijn dan stond hij op number one!
En die man gaat met zijn omroep voor postbode spelen met onze brieven aan U, God??? Dat is toch vragen om moeilijkheden?
Om postbode Knevel en de EO dus te ontwijken zend ik u maar een e-mail God, om U te vragen eens keiharde maatregelen te nemen tegen die ellendige huftersclub van de EO! Je bloeddruk gaat toch tot onverantwoorde hoogte stijgen wanneer je dat stroperige toontje van ze hoort! Het lijkt Goddomme wel of alleen de EO en hun meelopers straks in Uw UFO naar de hemel wordt gevoerd. Nou, dat zullen we dan nog wel eens zien. O ja, u zou me een groot plezier doen als U eens in een nachtmerrie, die mega-egotripper Andries Knevel zou willen toespreken en tot de orde roepen. Ik bedoel maar, die man is toch niet meer te harden ?
Ik begreep dat mijn goede vriend Martijn u ook al heeft getackeld over deze kleine irritaties maar dat u het te druk heeft met andere zaken, zoals het voort laten woekeren van Aids en het verhinderen dat er een geneesmiddel tegen kanker wordt gevonden.
En nu ik u toch schrijf. Ik kolk ook nog steeds van woede over die Tsunami. Had u dat niet kunnen voorkomen??
Laat ook eigenlijk maar, ik ga wel naar Jomanda of Hans Klok. Die kunnen ook wel iets in de wereld van illusies….

Categorieën: Actualiteiten

13 reacties

pepe · 18 januari 2005 op 08:49

[quote]En die man gaat met zijn omroep voor postbode spelen met onze brieven aan U, God?[/quote]

Dat lijkt me nu een geweldig beroep, af en toe even naar de hemel toe een briefje bezorgen.

Ik ben blij jij gemaild hebt, zo lezen wij ook nog eens iets leuks!!

WritersBlocq · 18 januari 2005 op 10:01

Een hele goede brief Kees. Ik ben er stil van en dat gebeurt niet gauw. Supercompliment van mij!!!

KingArthur · 18 januari 2005 op 13:19

Ik geef je helemaal gelijk m.b.t. Andries Knevel, ik heb ook iets tegen deze kerel. Wat ik hier de laatste tijd wel erg jammer vind, is dat bij vervelende gebeurtenissen en rampen zo makkelijk de schuld wordt gegeven aan een bovennatuurlijke persoon waar je al dan niet in gelooft.

Het komt op mij over als een klein kind die, van zijn fiets gevallen, naar zijn vader toe rent om de fiets de schuld te geven in plaats van mogelijk zijn onervarenheid met het fietsen.

Wordt deze bovennatuurlijke persoon ook wel eens bedankt voor alle leuke en goede dingen die we ongetwijfeld ook meemaken?

tontheunis · 18 januari 2005 op 13:28

En als die Knevel nou eens de Wet op de Posterijen overtreedt, heer?
Want de postbode moet alles bezorgen en mag nooit in de brieven kijken, dat weet u ook. En dat van ‘Leidt ons niet in bekoring…’ Nou, wedden dat hij dat niet volhoudt, heer? Wedden dat hij al die mensen gaat schrijven dat ze lid van de EO moeten worden, heer? Maar wat moeten we dan met de KRO en de NCRV? Hoe kunt u nou Andries Knevel het alleenrecht op uw glorie, goedheid en vooral uw postbusnummer geven? Weet de NMA dat al? Dat u Andries inmiddels aangesteld hebt als uw plaatsvervanger op aarde? En die oude bevende man van het Pietersplein?
En gaat oom Andries dan ook de brieven van de kinderen aan Sinterklaas beantwoorden? Met van die hel en verdoemenis-preekjes dat ze vooral met hun handjes boven de dekentjes moeten slapen? En moeten eskimo-kindertjes dat dan ook? Lijkt u dat ook geen koude bedoening? Trouwens, Lieve Heer, kunt u Andries dan ook niet de fout geadresseerde post laten afhandelen? Met hier en daar en af en toe een ondergefrankeerde bombrief?

Dank u wel, lieve heer. God zegene u.

Ma3anne · 18 januari 2005 op 14:22

Hoi Kees,

Mooie brief. Zal God blij mee zijn, want die weet volgens mij ook niet wat ie met Knevel aanmoet.

Groetjes,
de schijnheilige maagd

Kees Schilder · 18 januari 2005 op 14:31

[quote]Wat ik hier de laatste tijd wel erg jammer vind, is dat bij vervelende gebeurtenissen en rampen zo makkelijk de schuld wordt gegeven aan een bovennatuurlijke persoon waar je al dan niet in gelooft.[/quote]

[quote]Het komt op mij over als een klein kind die, van zijn fiets gevallen, naar zijn vader toe rent om de fiets de schuld te geven in plaats van mogelijk zijn onervarenheid met het fietsen.[/quote]

Waar , King Arthur, lees jij dat ik God de schuld geef?
Ik vraag alleen waarom hij de ramp niet heeft voorkomen. Dat is iets fundamenteels anders.
En wat de goede dingen betreft.Daar dank ik voor ja.

Mosje · 18 januari 2005 op 15:37

Beste King,

Of er bestaat een god, of er bestaat er geen. Als er een bestaat, wat ik helemaal niet uitsluit, dan is dat voor mij een soort abstracte kracht die dingen “bezielt”.
Het is in ieder geval geen onzichtbare almachtige persoon, die vanuit zijn ontzichtbare werkplek (met een reusachtige knoppenkast) de zaken hier op aarde regelt. Zo wordt het echter wel door veel mensen voorgesteld. Tegen die voorstelling van een god kom ik regelmatig in opstand door het schrijven van blasfemische stukjes.
Even doen alsof die god wel bestaat en hem zogenaamd een brief sturen vind ik heel goed kunnen. En daarom kan ik de column van Kees zeer wel waarderen.

KingArthur · 18 januari 2005 op 16:21

[quote]dat u het te druk heeft met andere zaken, zoals het voort laten woekeren van Aids en het verhinderen dat er een geneesmiddel tegen kanker wordt gevonden.[/quote]
en
[quote]En nu ik u toch schrijf. Ik kolk ook nog steeds van woede over die Tsunami.[/quote]
Hebben mij misschien wat voorbarig doen concluderen dat je hier ook een beschuldigende vinger uitsteekt.

Zelf schaar ik me niet zo graag achter een geïnstitutionaliseerd geloof maar probeer deze wel vanuit een eigen overtuiging zoveel mogelijk te respecteren.

Li · 18 januari 2005 op 18:27

Een column naar mijn hart Kees!

Zelfs al bij het horen van de naam Knevel, verander ik in een stekelvarken

Louise · 18 januari 2005 op 22:30

Moet zeker kunnen, deze brief. Zéker deze brief.
Ben wel benieuwd of je een mailtje terugkrijgt
😉

Raindog · 18 januari 2005 op 23:41

[quote]Het komt op mij over als een klein kind die, van zijn fiets gevallen, naar zijn vader toe rent om de fiets de schuld te geven in plaats van mogelijk zijn onervarenheid met het fietsen.[/quote]

Ik sluit me bij Arthur aan. God bestaat bij voorkeur wanneer hij op de hak kan worden genomen en anders wel de mensen die zeggen in hem te geloven. Voor laatstgenoemde betrekking stel ik mezelf volledig beschikbaar en daarover binnenkort meer. Want ik ben het om eerlijk te zijn verschrikkelijk zat. Zo lang de sjaria hier nog niet van kracht is- en langer trouwens -wil ik wel kleur bekennen. Het wordt hoog tijd.

sally · 19 januari 2005 op 23:32

Mosje heeft het prachtig omschreven.

kan ik niet beter

100% mee eens.

liefs
Sally

melady · 20 januari 2005 op 00:14

God@hotmail.com

Is dat zijn/haar emailadres?

Dan ga ik ook sturen, geloof ik.

Melady 🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder