Na het gezamenlijk besluit om weer nieuw nageslacht op de wereld te zetten ontstaat er bij de mannelijke helft een wens dat het niet de eerste keer lukt, aangezien de vrouwen niet meer te houden zijn als hun moederinstinct begint op te spelen, en men daar vele mooie uurtjes mee kunt vullen. Maar na 2 negatieve zwangerschapstesten, hij heel snel hoopt op een snelle bevruchting, en het liefst bij de eigen vrouw. Dan beginnen de hormoonspiegelingen zich reeds te openbaren. Ik ben wat dat aangaat een pechvogel, aangezien mijn zaad geen herkansingen nodig heeft zijn voor mij de mooie uurtjes binnen korte tijd voorbij. Alhoewel er vanaf de 3. maand een opleving komt aan de vrouwelijke kant en dan mag je proberen om de schoonheidsfoutjes weg te werken. Niet iedere zwangere vrouw heeft last van ochtendziekte of instabiel bekken en ga zo maar door, maar van hormoonspiegelingen heeft wel iedere vrouw last, de een wat meer dan de andere, en daar moeten wij dan mee leven.

Het heeft ook zo zijn leuke kanten natuurlijk, je kunt bv een film aanzetten die waar gebeurd is en waar b.v. kleine kinderen in voorkomen ( komen die daar niet altijd in voor?). Wel niet vergeten emmer en dweil klaar te zetten, indien je een houten vloer hebt kun je het beter niet doen want hij trekt helemaal krom. De nadelen zijn natuurlijk dat je hun het beste de zin kunt geven als je een rustige dag wil hebben, zoals zondag.

We willen gaan wandelen met de honden vanmiddag en we willen door het dorp lopen, werd mij mede gedeeld. Normaal loop ik achterom naar buiten het bos in met alleen de Beagle aan de lijn, de Bouvier luistert perfect dus die kan los lopen. Als men dan door het dorp gaat lopen dan gaat de boef ook aan de lijn om ongelukken met het verkeer te voorkomen. Gelukkig was het rustig op straat en er was maar een andere wandelaar met zijn dochter en een mooie Golden Retriever. Deze toen nog mooie hond trok zich los van zijn dochter en kwam al kwispelend op ons af. Mijn zwangere vrouw had beide honden aan de lijn en ik had mijn dochter in de nek zitten, want die had genoeg gelopen en was moe.

Veel mensen denken dat honden die kwispelen blij zijn, en dat tonen door te kwispelen maar dat is niet helemaal waar. Een hond die kwispelt is onzeker, en moet men rustig benaderen, daar in tegen een hond die is aangelijnd en een dominant karakter heeft zal zijn baas beschermen. Mijn vrouw liet bij de Beagle de lijn wat vieren zodat deze 2 zich konden besnuffelen, maar Goldie was eigenwijs en kwam ook naar Boefje om te snuffelen. Boefje hapte 1 keer kort en ik hoorde een lichte krak. Boefje had even in het voorpootje van Goldie gehapt en die ging er snel vandoor op 3 pootjes. Het baasje van Goldie keek verschrikt en zei hij heeft zich zeker verstapt. De poot hing er een beetje los bij en ik dacht weer een hond in de WAO. Ik heb mijn vrouw gevraagd om toch niet meer met de hondjes door het dorp te lopen, want ons hondje krijgt zo een slechte naam, terwijl hij zich juist gewoon als hond heeft gedragen.
[img]http://62.197.135.69/columnx/pics/godspeed-3.jpg[/img]
de 3 schatjes bij elkaar

Categorieën: Diversen

1 reactie

Yannick · 17 februari 2003 op 19:20

Leuke honden en ook een leuke dochtertje.

Zelf heb ik een dwergsnauzer, die ken je wel lijken heel erg op boviers alleen dat ze totaal niet luisteren,erg dominant zijn en soms een rot karakter hebben. Hij doet alleen waar hij zin in heeft 🙂

leuk verhaal

Geef een reactie

Avatar plaatshouder