Ik mocht van mezelf drie dingen vermelden die mij in 2010 opvielen. Een heidens karwei!

Allereerst moest ik hartelijk lachen bij de ontdekking dat de 72 maagden waar geprepareerde doehetzelfopblaasmarionetten van dromen, druiven blijken te zijn. Korankenners hebben ontdekt dat bij het herhaaldelijk handmatig kopiëren van de koran (net als bij de joodse tenach (OT) en de christelijke bijbel) veel fouten werden gemaakt en dat het woord ‘druiven’ herschreven werd als ‘maagden’ door een puntje verkeerd te zetten. Wat zullen die druiven zuur zijn… Ten tweede bleek dat Jezus werkelijk geleefd heeft, getrouwd was met Maria Magdalena en bij haar een zoon had genaamd Judas. Of die zoon genoemd is naar de evangelist Judas is niet bekend. (De Kerk heeft het evangelie van Judas verzwegen.) Als Jezus inderdaad geleefd heeft, was zijn vader dus Jozef en had hij een broer, Jacobus. Al verspreidt de mythe zich nog zo snel, de wetenschap achterhaalt haar wel.

Een derde affaire was de bewering van Martin Bosma, de intellectueel van de PVV die tegen democratisering van die partij is, dat we op 4 mei de slachtoffers van het socialisme herdenken. Hitler was volgens hem links. Zo gezien zijn volgens hem zes miljoen Joden en vier miljoen anderen – homoseksuelen, Sinti en Roma (zigeuners), gehandicapten, geesteszieken, vrijdenkers, politieke tegenstanders (sociaaldemocraten, anarchisten, communisten…), rooms-katholieke priesters, vrijmetselaars, Jehova’s getuigen, Vrije Bijbelonderzoekers, Esperantisten en Slavische volkeren – door ‘het socialisme’ vermoord. SDAP en PvdA, CPN en SP, GroenLinks, de VARA en het nazisme zijn volgens hem één pot nat. Ook de Anne Frank Stichting is volgens hem een linkse club. Wat een onbeschoftheid.
Goebbels is vergeleken bij deze heer van standrecht een jochie dat jokt dat hij niet uit de suikerpot heeft gesnoept. Hoe fout moet je zijn om in zijn partij op te mogen klimmen?

Categorieën: Maatschappij

4 reacties

maurick · 30 december 2010 op 19:40

Druiven, Jezus en Bosma. Het was me een jaartje!

JanBontje · 31 december 2010 op 00:08

Zeg we dat wel…

Ik wens jou en je dierbaren een fijne jaarwisseling!

pally · 31 december 2010 op 11:28

Mooi gedaan Jan. Gewoon een(goede)keuze maken en daar staat een jaar.
Zit er een foutje in de titel? Of bewust?

Een prima 2011 voor jou!

groet van Pally

JanBontje · 3 januari 2011 op 01:00

Houzee kon niet. Dan maar hou fout… 😀

Ook een fijn jaar toegewenst!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder