In een schaars vrij uurtje wil zij nog wel eens de televisie aanzetten. Of, als er niets bijzonders te zien is even op het internet surfen en ondertussen meteen de spruitjes afhalen. Altijd leuk om die topics en vooral de reacties te lezen. Minder leuk is dat het bijna altijd op haar slaat vind ze. Karaktertrek? Maar ja: je kunt nu eenmaal niet alles hebben.

Huiverend trekt zij zich met opgetrokken benen terug in de verste hoek van de bank en drukt een kussen stijf tegen zich aan. Liefst wil ze niet kijken maar eigenlijk wil ze er ook niets van missen omdat in zeker opzicht haar toekomst word uitgemolken.
Is dit nu dat rechtvaardige Nederland? Ze leest de andere nieuwtjes van de soap. Wat bezielt die mensen toch? Terwijl zij zo haar best doet om het iedereen naar de zin te maken? Een vriendelijke uitstraling had zij toch op social media geportretteerd? Altijd het haar goed in model, leuk mantelpakje aan en dan die commentaren van: Hoe voorkom ik dat ik word geneukt.

Van ontsteltenis over wat zij leest knijpt zij ongemerkt heel hard in het kussen en schreeuwt met een ijselijk stemgeluid: “Wat een stelletje zakken daar op dat forum”.
Haar man schreeuwt het ook uit maar niet omdat zij in het kussen knijpt maar omdat haar hand zijn kruis per ongeluk beroerde. Dus meer zit er vanavond niet meer in voor haar. Manlief giet nog een grote Schiedamse borrel naar binnen en zij neemt het niveau van haar wijnfles wijn in zich op -en besluit om voor dat laatste slokje de fles aan haar mond te zetten.

“Gebeurt er nog wat vanavond? Of zie jij mij ook al niet meer zit … ehhh liggen?” Krijst ze liefkozend naar manlief. Manlief giet ter afsluiting van de avond nog een fiks Schiedams watertje naar binnen, gaapt eens flink en krabt slaperig zijn kruis. Daarna begeeft hij zich te bedde.
Zij doet de televisie uit, blaast wat brandende waxinelichtjes uit en brult naar man: “Zit de voordeur op slot?”
Manlief ligt al onder de wol en hoort haar niet meer vanuit zijn dromenland. Zij knipt haar bedlampje uit en dan is het donker.
Het is nacht in het gelukzalige huisje ‘Weltevree’.

©Prlwytskovsky.


1 reactie

Kees Schilder · 5 februari 2022 op 09:59

Een Schiedamse borrel. Lekker man!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder