Na twee keer Ambon te hebben bezocht, heb ik met mijn eigen ogen gezien hoe slecht het nu eraan toe gaat. Graag zou ik iets voor mijn volk willen doen en dat is kennis maken met de digitale wereld, door middel van Ambon beter op het web te zetten. Daarnaast wil ik graag een internet café starten. Ik ga niet laten zien hoe het moet, maar ik wil ze laten zien wat er mogelijk is. Ambon is een eiland dat in de Molukken ligt (een eilandengroep in Indonesië). Dit is het land waar mijn voorouders vandaar komen en waar mijn roots liggen.

In het jaar 2007 hebben een zestal studenten van het ROC 2 weken op Ambon verbleven om onderzoek te verrichten. Het onderzoek was gericht op Toerisme en ICT, mijn afdeling. We hebben een aantal hotels, reisbureaus en restaurants bezocht om te kijken hoe zij te werk gaan. Mijn taak was te kijken of het bedrijf een website heeft en of die er representatief uit ziet. Nadat we alles hadden bezocht, hadden wij onze bevindingen op papier gezet. Deze hebben wij gepresenteerd aan de gemeente van Ambon in de hoop dat men er iets van opsteekt en er iets mee gaat doen. Vorig jaar 2008 was ik voor de tweede keer geweest. Mensen die zijn geweest zien hoe de situatie is verslechterd, sinds vroeger. Nu ik voor de tweede keer ben geweest en zie hoe slecht het met mijn volk gaat, wil ik graag iets voor ze betekenen. Dit komt met name door de eerste keer, dat heeft mij echt gestimuleerd. Ik heb veel ideeën in mijn hoofd, maar de 2 hoofdonderwerpen die realiseerbaar zijn ga ik hieronder bespreken.

Webdesign
Ik volg een webdesign opleiding, daarom mag dit onderwerp ook niet ontbreken. En waarom niet in mijn ogen? Toen ik de bedrijven had bezocht, had ik geconstateerd dat negen van de tien bedrijven geen website heeft. Wat betekent dit? Je maakt jezelf niet kenbaar en vindbaar als bedrijf naar de buitenwereld, toeristen kunnen vanaf het web geen kijkje nemen in het bedrijf.

Wat ik graag zou willen doen, is een portal (een verzameling van allerlei thema’s) opzetten voor Ambon. Zo kunnen toeristen buiten en natuurlijk ook in Indonesië zien, welke bezienswaardigheden er zijn, welke hotels, welke restaurants en nog veel meer. Er zijn al een aantal websites over Ambon, alleen die zien er verouderd uit of wordt niet bijgehouden. Ik wil graag alles in een nieuw jasje steken, meer media. Foto’s zijn erg statisch, hier kan bijvoorbeeld video aan te pas komen of misschien wel een virtuele tour door iets.

Als Ambon meer wordt gepromoot op het web, wordt dit eiland beter kenbaar en vindbaar op het web. Ik heb de hoop zo de aandacht van toeristen op dit eiland te vestigen en dat men hier naartoe op vakantie wilt gaan. Hopelijk met als resultaat, een verbeterde economie.

Internet café
Er zijn internet cafés op Ambon aanwezig, maar degene die ik heb gezien functioneren niet optimaal. Ik zou graag een internet café willen opzetten met de volgende eigenschappen:

• groter; meer zitplaatsen
• comfortabele stoelen (geen krukjes waardoor je pijn in je rug krijgt)
• goed werkende airconditioning
• snellere computers
• sneller/beter internet verbinding
• gebruik maken van (goedkopere) lokale bronnen zoals zonne-energie

Op deze pc’s zal het software programma Skype geïnstalleerd zijn. Skype is een programma waarmee je gratis kan bellen naar anderen. De ontvangers dienen ook Skype te hebben. Het bellen is gratis, daarnaast is het ook mogelijk om van Skype naar vaste telefoon en naar mobiel te bellen. Hiervoor dien je Skype-tegoed te kopen. Bellen via Skype is vaak veel goedkoper dan via de reguliere netwerken.

Het plan is het internet café erg concurrerend te laten zijn, in de hoop jongeren maar ook ouderen kennis te laten maken met de digitale wereld. Dit zou ik graag willen realiseren als ik wat heb gespaard, zodat ik me daar kan vestigen voor een periode. Ik weet nog niet voor hoelang.


3 reacties

axelle · 30 juni 2009 op 19:22

Mmmm… Ik vind ‘m nogal van een opsommend karakter. Kan aan mij liggen. Ik meen zelfs tussentitels gezien te hebben. Aaarrrggg..

maurick · 1 juli 2009 op 01:47

Ik ben het eens met Axelle.
Ik las ook tussentitels, dat is zonde.

Mien · 3 juli 2009 op 09:53

Mmm … dit leest meer als een eerste aanzet voor een scriptie … of bedrijfsplan.
Weinig column.

Mien

Geef een reactie

Avatar plaatshouder