Wie heeft het in godsnaam bedacht dat je een bepaald levenspatroon hebt als je geboren wordt …en dat als je je er niet aan houdt dat je direct anders, appart en tegenstrijdig bent.

Ja ik geef toe…ik gooi m’n kont wel es in de krib …maar laten we wel eerlijk wezen….
Het is MIJN kont en zal deze ook in MIJN krib gooien. Dat half Nederland trouwt op hun 18e met de eerste de beste, 3 jaar laten een hok vol heeft met jengelende koters, hun kip-caravan veilig achter t huis heeft en de golden-retriever gezellig achterin de stationwagen mee gaat naar het strand op zondagmiddag (uiteraard eerst bij schoonfamilie langs) is helemaal prima natuurlijk…ieder zn eigen meug…

Maar lieve mensen….DIT GELD NIET VOOR HEEL Nederland!!!

Ik weet dat ik er “zogenaamd” niet bijhoor omdat ik niet aan sommigen hun verwachtingspatroon voldoe…maar ik ben blij met hoe ik mijn leven lijd.

Ja ik geef toe dat er bij mij in 1 week meer gebeurt dan in 3 jaar Bold and the Beautifull …maar dat houd mijn leven wel spannend …iets TE spannend soms

Ik heb een radar om de verkeerde mannen op te sporen en ben bezig om een apparaatje uit te vinden om eens de gedachten te kunnen lezen van die foute kerels…misschien maakt dat mn zoektocht wat makkelijker
Ik heb ff geen dak boven mn hoofd, en heb het idee dat ik af en toe als een zigeuner leef, aangezien verhuizen inmiddels tot mijn vaste bezigheden behoort …maar IK zit er niet mee.
Ik heb ontslag genomen op mn werk, omdat ik niet meer gelukkig ben met mn werkzaamheden en er geen voldoening uithaal …Ik wil wat anders, ben nog jong en de wereld ligt nog voor me open
Ja ik ben me er degelijk van bewust dat ik risico’s in het leven neem, maar moet ik dan altijd ergens blijven steken (hetzij kerels, hetzij mn werk) omdat het zo lekker veilig is???
NEE…ik wil later in t bejaardentehuis, opgevoerde rollator naast me , met een tandloze glimlach terug kijken op mijn leven…ja heb er af en toe een puinhoop van gemaakt, maar ben ik niet altijd weer op mn pootjes terecht gekomen??
Door dingen die ik mee gemaakt heb ik mn leven, ben ik nu wie ik ben (misschien niet altijd positief)…Maar ik ben er altijd sterker uitgekomen dan dat ik erin ging
Alles in het leven heeft een reden waarom sommige dingen gebeuren…en niet alles is vanzelfsprekend!!

Dus lieve mensen….laten we niet meer zoveel met elkaars leven bemoeien….Als iemand gelukkig is met zn kip-caravan…prima , maar ik vecht voor een luxe kamper….ik leid (hetzij met korte of lange ei/ij ) mijn leven zoals ik die wil …Ik zie wel wat de toekomst mij brengt…hetzij getrouwd en hok vol koters…hetzij een losgeslagen vrijgezel en de wereld ontdekken…
Ik zit er in iedergeval niet mee…laten anderen dat dan ook niet doen

Kortom
Let me live!!!

Categorieën: Maatschappij

7 reacties

dj_Eddy · 2 oktober 2007 op 11:32

Ik zal je met rust laten, Marga! 😉

Mosje · 2 oktober 2007 op 13:01

Jij vecht voor een kamper?
Mooi, als een cemphaan, mag ik hopen.
😀

pally · 2 oktober 2007 op 13:31

Als je eenmaal je luxe ‘kamper’ hebt, is er misschien ook meer tijd om je te buigen over de Nederlandse taal. Want je boodschap verdrinkt nu voor mij in de fouten,

Pally

SIMBA · 2 oktober 2007 op 13:42

De uitdrukking is: De kont tegen de krib gooien.
(niet IN de krib dus)

Ik heb het woord meug opgezocht, het is een vis.
Dus nu snap ik de titel niet…of is het een regionale uitdrukking die ik niet ken?

Li · 2 oktober 2007 op 16:02

Als iets tegen heug en meug doet, dan doe je het met tegenzin. Maar hier staat wat
[url=http://www.dbnl.org/tekst/stoe002nede01_01/stoe002nede01_01_1555.htm]Meug[/url] (druk op meug)betekent Simba!

Marga, je column is best geinig en de boodschap is duidelijk. Jammer van die sms-taal.

Li

Dees · 2 oktober 2007 op 16:53

Het vrijgevochtene vind ik wel leuk aan je column. Beetje meer schaafwerk en een beetje minder ikke zou het nog leuker maken en de boodschap effectiever.

Maar van mij mag je best leven 😀 😉

edit: Simba, zoek anders ook eens op “ieder zijn meug”.

arta · 2 oktober 2007 op 20:24

[quote]Ik zit er in iedergeval niet mee…[/quote]
Ik ook niet!

Jeetje, Marga, hoe krijg je het voor elkaar om zoveel puntjes in een column te zetten, en ze achter zinnen te vergeten?

Jouw boodschap is duidelijk en komt goed over, en ik kan het er absoluut ook grotendeels mee eens zijn. Zelf kijk ik altijd eerst eens even goed in de spiegel, voordat ik een mening/oordeel vorm over een persoon. Vaak blijkt dan gelijk dat elk (voor)oordeel onterecht is, of niet de moeite waard om me druk om te maken.

Jammer dat je stukje zo ontkracht wordt, door foutjes als mn in plaats van mijn, foute d’s en t’s, enz.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder