Ik herinner me het nog goed. Ik ging met mijn moeder en grootmoeder de toog van de cafetaria verzorgen. Wat is er nu zo leuk aan pintjes tappen? Wel, er is meer dan dat…na een uurtje keek ik wat er in de zaal zat. Er kwam een knap ventje binnen. Met zulk schattige glimlach om eeuwig bij te houden. Hij liep in de zaal rond, zijn vader riep hem soms. ‘Wout…’ zei hij dan. Maar Wout luisterde niet. Hij sierde de zaal en bracht zijn besmettelijke lach over naar andere mensen, ieder lachte spontaan wanneer ze hem zagen. Plots kreeg hij de toog in zijn zicht. Hij lachte. Ik lachte terug. Hij kwam dichterbij. Nooit eerder had ik gedacht dit ooit te zeggen, maar zo’n schattig ventje heb ik nog nooit gezien. Toen liep het verkeerd. Hij draaide zich terug toen zijn papa hem riep, hij liep tegen een stoel…arm dutske.
Niet veel later ging hij weer de zaal inspecteren en kwam weer naar me toe. Zonder woorden ging ik naast hem staan. Hij keek me diep in mijn ogen en legde zijn armen rond mij. Zijn mama kwam hem halen.
‘Je hebt er een vriendje bij.’ zei ze. Ja, ik heb er een vriendje bij, Wout, een patotterke van misschien 2 jaar…een superschattig ding!

Categorieën: Algemeen

8 reacties

Ma3anne · 11 juni 2006 op 12:21

Een patotterke klinkt leuk! Zou zo uit Suske en Wiske kunnen komen.
Verder zou hier en daar Nederlandse ondertiteling het verhaaltje voor mij duidelijker maken. 😕

Troy · 11 juni 2006 op 13:12

Leuk stukje, en goed om je weer terug te zien. Sinds ik samen ben met één van jouw landgenoten kost het me gelukkig een stuk minder moeite om bepaalde woorden te ontcijferen 🙂

WritersBlocq · 11 juni 2006 op 19:01

Zo Merel pas maar op dat je niet aangeschoten wordt achter die toog!
Een pintje tappen is geweldig, er zijn er weinigen die het goed kunnen dus specialiseer jezelf erin en je krijgt sjans en chance te over.
Schattig stukske meis.

Anne · 12 juni 2006 op 10:49

Heerlijk lezen jouw stukjes, het Vlaams klinkt me met mijn eigen Zuid-Limburgse dialect-achtergrond vertrouwd in de oren.
Fijn onderwerp ook.
Schrijf eens wat meer!
Anne

Mosje · 12 juni 2006 op 11:56

Pas maar op, als jonge vrouwskes schattige patotterkes zien, dan dutsen de hormonen door hun lijf. Dan verlangen ze ook zo’n superschattig dingske.
Patotterkes zijn wel leuk, maar vooral als ze van een ander zijn.
😛

wendy77 · 12 juni 2006 op 14:07

@Mosje: dutsen door het lijf??….hutsen kan dan wel weer 😉

Li · 12 juni 2006 op 14:56

Merel, ik vind het een lief en verrassend stukje.
Li

KawaSutra · 13 juni 2006 op 01:17

Je hebt me verrast!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder