Beste Lezer, mag ik u voorstellen aan Anthony James McNulty: 50, Minister voor Londen, parlementslid voor Harrow East in Londen, en dief.

Hij woont in Hammersmith, West Londen, maar heeft nog een huis in Harrow, waar zijn ouders momenteel wonen. Volgens de parlementsregels van het land, als je een tweede woning moet handhaven, om dichter bij het parlement te zijn, mag je onkosten claimen voor deze tweede woning. Goed idee. Als je thuisbasis zich plaatsvindt in Liverpool, is dat een hele opluchting. Je hoeft dus niet de hele tijd op en neer te reizen. Het geld wordt dus uitgegeven voor die tweede woning, in plaats van reiskosten en dan ben je ook lekker fris elke ochtend voor de komende werkzaamheden.

Maar wacht even. Onze Tony woont in Londen, geen 10 mijl van het parlement. En zijn tweede woning staat ook in Londen, geen 11 mijl van het parlement. 10 tot 15 minuten met de ondergrondse trein, de Tube. En natuurlijk heeft Tony zijn claims al jaren ingediend voor die tweede woning. Tot nu toe een kleine 60.000 pond, oftewel 64.000 Eurootjes.

De kranten, vooral de überrechtse Daily Telegraph en “The Thunderer” (The Times), zitten er vol van. “Maar ik heb niets misdaan”, pleit de naar zijn mening onschuldige Tony. “Volgens de regels van dit huis”, claimt hij in het parlement, “zijn mijn financiële zaken compleet in orde.”

En dat klopt ook.

Volgens de regels.

Maar het afvoeren van miljoenen joden tijdens de laatste wereldoorlog was ook volledig volgens de op dat moment geldige regels. En nee, ik vind het helemaal niet vergezocht om zo een vergelijking te maken. Wat had ik kunnen doen met die 60.000 pond? O, dat weet ik hartstikke goed. Bijvoorbeeld, een honderdtal dorpen in Kenia van schoon water voorzien, misschien meer.

Ben ik boos? You bet your fucking sweet ass I’m boos! “Ik heb niets misdaan” klinkt precies in mijn oren als “Wir haben nichts gewusst”!! “Vi ver only following orders!”

Tony, je bent gevonden met je hand in de spaarpot van je eigen kinderen. Zeg het nou eerlijk: het was misschien volgens de regels maar naar alle morele maatstaven ben je niet beter dan een concentratiekamp wachter die dagelijks en nachtelijks mensen het leven beroofde, alleen omdat hij daartoe opgedragen werd. Vi ver only following orders.

Je bent een doodgewone dief en als je een greintje eerlijkheid overhebt in je dikke lijf, geef je het allemaal terug – of aan de 1,6 miljoen kinderen in Afrika die elk jaar sterven, puur aan het gebrek aan schoon water.

Klootzak.

Dief.

Categorieën: Actualiteiten

7 reacties

lisa-marie · 26 maart 2009 op 21:28

Ik had het bericht in de krant gelezen en dacht gedeeltelijk wat jij verwoord hebt.
Ik kan mij hierin vinden.

Mien · 26 maart 2009 op 23:29

Je hebt een punt.
Scherpe column die binnenkomt.
Ook een beetje over de top.
Zonder de laatste vloek was ie sterker geweest.
Volgende keer gewoon voor het vloeken de kerk uit oke?

Mien

KawaSutra · 27 maart 2009 op 00:42

Ik begrijp niet dat een politieke partij zulk gedrag accepteert van zijn vertegenwoordiger. Maar ja, er is wel meer niet te begrijpen. De graaicultuur graait om zich heen.

SIMBA · 27 maart 2009 op 08:03

Soms is een keiharde vergelijking zoals hier nodig om het absurde van iets in te zien.
Schandalig dat mensen zoiets doen, überhaupt durven!

arta · 27 maart 2009 op 09:24

Hier moest ik zó om lachen:[quote]Ben ik boos? You bet your fucking sweet ass I’m boos! “Ik heb niets misdaan” klinkt precies in mijn oren als “Wir haben nichts gewusst”!! “Vi ver only following orders!”[/quote]
Fel, to the point, helemaal goed!
🙂

Kuin · 27 maart 2009 op 12:22

You made your point, maar ik vindt het vééééééééél te ver gezocht om de vergelijking te maken met iets vreselijks en immens groots, als de holocaust! Blijft natuurlijk staan, dat deze graaicultuur moet stoppen. Maar is deze man nu fout, of zijn diegene fout die de wetgeving zo hebben gemaakt dat iemand legaal duizenden euro’s of in dit geval ponden kan jatten? Dat is al een column op zich zelf waard!

Dees · 27 maart 2009 op 17:25

Ik vind de laatste twee verwensingen eigenlijk wel twee dikke vette strepen onder je column, al verdient het misschien niet direct de schoonheidsprijs 😉

Flinke smeerlapperij, al kan ik me ook een beetje bij Kuin aansluiten. Ik heb de mazen van de regels misbruikt voor mijn eigen gewin vind ik niet synoniem aan moorden omdat het zogenaamd moet.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder