Terwijl ik ‘nog even dit en nog even dat’ aan het doen ben, hoor ik boven dat hij de volumeknop van de stereotoren wat harder zet, gezellig. Ik schuif mijn strijkplank natuurlijk aan de kant en ga naar beneden. Terwijl ik de trap afloop, ruik ik de heerlijk geur van gebraden vlees en zie ik dat hij enorm zijn best aan het doen is zijn `zondagavondmaaltijd’ te bereiden.

‘Het is nog niet klaar hoor schat, welke wijn wil je erbij?’. Ik kijk hem aan en het enige wat ik denk is ‘wijn? Ik wil helemaal geen wijn, ik wil jou!’, maar omdat ik, natuurlijk, niet snel genoeg antwoord, ontkurkt hij zelf maar een fles. ‘Whatever, dan laat ik mijn wijn wel even staan’.

Ik steek een sigaret op en wacht geduldig mijn moment af tot hij de keuken uitkomt……..

Het was een heerlijk, maar niet publiceerbaar, voorafje………

Anyway, ik zit er nu toch een beetje mee in. Hij gedraagt zich ineens wat vreemd. Een beetje onzeker, teleurgesteld, wat moet ik daar nou weer mee. Vanuit de keuken roept hij met wat zenuwachtige stem ‘we kunnen zo eten hoor schat’.

Terwijl hij druk het vlees aan het snijden is, besluit ik dan toch maar even ten rade te gaan wat er opdoet. Maar natuurlijk, een man zou geen man zijn wanneer hij me open en bloot zou vertellen wat hem dwars zit.

Dan maar aan tafel, waar ik tot mijn verbazing zie dat het vlees geen enkele andere vorm heeft aangenomen dan wanneer het de pan in ging. Whatever, waar maak ik me druk om, het smaakt goed dus niks aan de hand toch?! We praten nog wat over vanalles en nog wat, het is gezellig.

Plots vraag hij me wat ik ervan vond. ‘Wat ik er van vond?! Damn, ik vond het delicious! Voor herhaling vatbaar! Te kort!’… Uhm, haha, wat ik ervan vond?. ‘Tja, uhm, sorry schat maar ik schrok toch wel een klein beetje toen ik `m zag’. ‘Ik uh, sorry, ik…’.

Hij kijkt me aan en begint te lachen. ‘Ik moet bekennen dat ik ook erg zenuwachtig werd toen ik zag dat ik dit moest voorschotelen’. ‘Ik ben nu dan ook echt een beetje teleurgesteld in de rollade`s van de C1000 en hoop dat ik het met een volgend gerecht nog kan goedmaken.

Grrr, even schiet het weer door mijn hoofd: ze zijn ook allemaal hetzelfde; als kaars zijn ze onbruikbaar, als derde hand schieten ze tekort en ook in de keuken heb je er niets aan.

Arme jongen, natuurlijk kan hij het nog goedmaken, ik ben een beetje geschrokken van hoe hij eruit zag, maar wat is nou in godsnaam het belang van een rollade.


11 reacties

LouisP · 11 november 2010 op 12:17

Hoi BB,
‘k vind em leuk hoor maar even wat voor de duidelijkheid:
“hoor ik boven dat hij de volumeknop van de stereotoren wat harder zet”..ben jij boven of is de keuken boven?

“Het was een heerlijk, maar niet publiceerbaar,”
zou ik weglaten..of publiceren…nu zeg je alles maar je toont niets..beter andersom

“Maar natuurlijk, een man zou geen man zijn wanneer hij me open en bloot zou vertellen wat hem dwars zit.”…vreemde zin..of je bent nog heel erg jong

“Grrr, even schiet het weer door mijn hoofd: ze zijn ook allemaal hetzelfde; als kaars zijn ze onbruikbaar, als derde hand schieten ze tekort en ook in de keuken heb je er niets aan.”
Weglaten!

“…maar wat is nou in godsnaam het belang van een rollade..” Da’s duidelijk..weglaten!

Dus je zit met een naieve kok opgescheept die te vroeg klaarkomt…smakelijk!
Maar ‘k vond het wel leuk om te lezen..welkom trouwens!

groet,
Louis

BB85 · 11 november 2010 op 13:52

Louis,

Ik ben inderdaad nog erg jong en het is mijn eerste column die ik schreef. Ben daarom erg blij met wat opbouwende kritiek!
Maar de column is dus slecht geschreven, want het was de rollade die er niet echt smakelijk uitzag, en dat is niet helemaal overgekomen geloof ik? haha :stom:

Groet

arta · 11 november 2010 op 16:48

Slecht? Nee, hoor!
Wat schoonheidsdingetjes? Ja! Ze kunnen opgelost worden door de tekst eens hardop voor jezelf voor te lezen. Waar je gevoelsmatig één tel stopt komt een komma, bij twee tellen een punt. Zo kun je zinsdelen benadrukken, wat jouw tekst duidelijker en makkelijker leesbaar maakt.

datmensinkenia · 11 november 2010 op 16:56

Ben het helemaal met arta eens. Een heel goed debut. Het belooft wat. Welkom hier en ik kijk uit naar het volgende stuk.

Anti · 11 november 2010 op 20:51

de eerste column die je schreef? Nou dat belooft wat. Echt al hele smakelijke ingrediënten.

Chantalle · 11 november 2010 op 21:48

Erg leuk debuut.
Welkom!

pally · 11 november 2010 op 22:33

Leuk debuut en de technische dingetjes leer je wel. Je staat er duidelijk voor open.
welkom hier,

Pally

LouisP · 12 november 2010 op 00:36

Hoi BB85,
Slecht? Nee hoor, en zeker niet voor je eerste keer vind ik.

“Maar de column is dus slecht geschreven, want het was de rollade die er niet echt smakelijk uitzag, en dat is niet helemaal overgekomen geloof ik? haha”
Een keileuke rereactie….

louis

Mien · 13 november 2010 op 00:32

Ik wist niet dat Berend Boudewijn al 85 was, maar allez, het is wel een geweldig debuut hiero op ColumnX.
Tja, als de rollade niet functioneert als schuiflade, ja dan heb je een probleem in de keuken.

Mien (is ook niet zo’n culinair wonder)

Patrick · 13 november 2010 op 13:08

leuke column ! je slaagt er in om met je opbouw naar een leuk einde toe te schrijven. Ik denk inderdaad als je je laat coachen je nog sterker kunt komen (qua schrijven)….

succes…

BB85 · 13 november 2010 op 14:17

Bedankt allemaal voor jullie reacties!
Ik zal de adviezen zeker meenemen met het neerzetten van mijn tweede column! 🙂

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder