Na mijn dood werd ik als beeld vereeuwigd omdat ik een held der natie was. Tsja, ik schaam me diep! Heel diep omdat ik me heb misdragen tegen de mensheid. Maar dat was toen. Ik hoor het de misdragende aanhangers hardop schreeuwen! En dan schaam ik me nog meer.

Ik heb me verrijkt met handel in mensen met een niet blanke kleur. Ik liet deze mensen oppakken en aan kettingen in lange rijen naar mijn vloot van schepen, onder stok- en zweepslagen, in het ruim gooien. Soms wel 500 en bij aankomst nog maar 300 omdat er 200 de overtocht over de grote zee niet hebben overleefd, en in de aankomst haven werden deze mensen, die wij slaven noemden, geveild en voor de hoogste prijs meenemen naar de katoen plantages. Ik vulde mijn en vele andere zakken. Zo werd Amsterdam het centrum van de VOC en WIC. Ik heb spijt en het is goed dat ik van mijn sokkel wordt getrokken om voor eeuwig te verdwijnen. U mag mijn beeld besmeuren, erop inhakken, bespugen en tot kleine stukjes slaan, zagen en vermalen. Ik moet verdwijnen zo ook alle straat-, plein en overal waar borden staan met mijn naam!

Ik wil geen beeld zijn op een sokkel, op een paard heldhafig kijkend. Nee, ik ben geen held maar een opportunist zonder het besef dat mensen gelijk zijn en blijven.

Vergeef mijn zonden!


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

3 reacties

van Gellekom · 23 juni 2020 op 10:24

Mooi geschreven, waarde broeder

    Nummer 22 · 23 juni 2020 op 18:34

    Mijn dank is groot! Afsokkelen.. ‘Hej sukkel, wat doe jij daar? Wah ..trek jij menneke Pis van zijn sokke, why? Gewoon..omdat het een seikert is maar waarover ..vraagt niemand.. dus en kortom afsokkelen!

Esther Suzanna · 24 juni 2020 op 11:40

Tja, ik weet niet of je het meent, maar ik neem aan van niet. Leuk gevonden! Niet eens met Coen. Gewoon blijven staan en iedereen moet met zijn jatten van je afblijven.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder