Ik heb geen warm water, nu kan ik niet douchen. Het is erg koud als je onder een verkoelende straal staat. Stel je voor, je gaat onder de douche, lekker warm water en wakker worden met de shampoo in je haar. Maar dan ineens! KOUD water. Bah, stond ik daar vloekend en tierend in de badkamer en niemand met wie ik het kon delen. Net vandaag alleen thuis en geen techneut (al is het met twee handen, is mij op dit moment om het even) in de buurt die mij kan helpen. Een jonkvrouw in nood. Ik eis nu warm water! Want ik wil mijn benen scheren en opwarmen.
Wij hebben een boiler, en die maakt normaal gesproken een beetje rare geluiden als je het warme water gebruikt, als die geluiden ophouden moet je erg op je hoede zijn want dat betekent geen aanvoer meer van lekker warm water. Ik kreeg via de sms instructies dat er in de meterkast een groen knopje zit, deze regelt de aanvoer van de stroom op de boiler. In mijn oude huis had ik een geiser, véél duidelijker en handig in gebruik. Als het vlammetje uit was pakte ik een lucifer en poef, warm water. Nu hangt er in dit huis een grote ronde ‘kast’, genaamd boiler (ik heb nu officieel de oorlog verklaard met hem, zie je het voor je? Maartje en een boiler gewapend tegen over elkaar. Het is ook geen vrouwelijke boiler want die zou wel begrijpen dat het niet fijn is om geen warm water te hebben op de dag dat je net je haar moet wassen.).
Vriendje inderdaad ge-sms’t op zijn werk en in het antwoord stond dus de instructie van het groene knopje. Op naar de meterkast, zit achter de kapstok dus die moet dan opzij, wat een gedoe. Als de boiler het had gedaan (of als ik een geiser had gehad) was ik al klaar geweest met douchen). Alle knoppen uitgedaan en weer aangedaan. Oeps, dat was misschien niet zo slim, nu moet ik alles in het huis weer opnieuw instellen en de muziek is nu ook uit. En het ging alleen om het groene knopje maar als ik iets doe dan doe ik het goed, niet meer of minder, dus álle knoppen.
Terug naar de badkamer en de kraan aan met grote hoopvolle ogen en de lichaamshouding erbij om mijn daad wat kracht bij te zetten. Niks, alleen maar koud water. Boehoe! Nu komt de wanhoop mij nabij. Eerst een sigaret roken met een kopje koffie erbij, krijg ik het iets warmer, hopelijk. En rustig worden voordat ik de hamer pak en de boiler aan ga vallen, dan speelt de oorlog zich niet alleen in mijn hoofd af maar wordt het harde realiteit. Ik heb mijn kookpunt bereikt. Verdorie, waarom kan ik nu geen gebruik maken van al die verspilde energie die op dit moment uit mijn lichaam stroomt? Daar zou ik wel twee uur van onder de douche kunnen staan.
Een uurtje later heb ik eindelijk tot tien kunnen tellen en ga ik op mijn hoede terug naar de badkamer, scene of the crime, om het maar even zo te noemen. Misschien is er een wonder gebeurd en heeft het zich vanzelf opgelost? Ik doe de kraan open en ontdek! Koud water….. Ik geef de strijd op en ga met de staart tussen de benen (mijn staart is niet zo lang maar hij hing wel ineens meer naar beneden, kan misschien ook komen omdat het aan een wasbeurt toe is) terug naar de huiskamer om nog maar een kop koffie te nemen en een sigaret erbij te roken. Dan maar stinken inclusief de koude tenen.
Ik heb dit opgeschreven om mijzelf te laten zien dat het allemaal veel erger kan zijn dan bovenstaande. Het is een relativeer A4tje. Ik snap niet hoe een boiler werkt en de onmacht maakt mij kwaad. Het is een luxeprobleem…. Maar toch, als ik onder een koude douche sta lijken de economie problemen wel erg ver weg.

Categorieën: Algemeen

8 reacties

Elisa · 23 oktober 2008 op 21:11

Ook echt iets voor mij; herkenbaar en leuk geschreven. Ik heb weer een glimlach op mijn gezicht vandaag!

SHiZKABOB · 23 oktober 2008 op 23:46

Hahaha een mannelijke boiler heb jij, begrijp ik hier uit :D!

Leuk geschreven.

arta · 24 oktober 2008 op 07:30

Ik ben minder onder de indruk. Van niets iets maken is een kunst, waar je nog even op moet oefenen…

SIMBA · 24 oktober 2008 op 08:14

[quote]wakker worden met de shampoo in je haar[/quote]
Dát lijkt mij nou vreselijk! 😀

lisa-marie · 24 oktober 2008 op 08:52

Maak hem wat compacter en gebruik geen zinnen tussen haakjes.
Ook smeuïger.
Dit is voor mij meer een blog.

Fem · 24 oktober 2008 op 10:06

Het is wel knap dat je je kookpunt bereikt en het toch nog koud kan hebben 😀

Zuurtje33 · 24 oktober 2008 op 17:36

Even een reactie van mij, naar aanleiding van jouw feedback op mijn column.
Je zegt van niets iets maken, daar ik nog op moet oefenen… Ik haal hier uit dat het gaat om de kleine dingen die je verwerkt in een verhaal? Of een verhaal maken van ‘niets’?

Thanks voor de feedback trouwens!

Prlwytskovsky · 24 oktober 2008 op 22:32

Nu kan je niet douchen, lees ik? Nou en, doe je dat toch volgende maand joh. 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder