Jaren later, de grijze kleur herinnering, ging over in kleuren. De komst van de kleuren televisie was het begin. Mijn jeugd in een buitenwijk van de oudste stad van Holland, verplaatste zich naar het huis van mijn eerste verkering. Mijn huiswerk inspanningen was net genoeg om naar een volgende klas te gaan. Het kilometers samen fietsen ging vanzelf. Naar de randen van deze stad en de op ooghoogte. We lagen tussen het riet, de zon geselde onze blote ruggen en niemand die ons zag. Jaren later vroeg ik mijn ouders of de telefoonrekening gestegen was omdat ik uren de telefoon bezette. Ik zat op het tapijt in de gang en de verlengsnoer werd een obstakel om te vermijden.

Was ik niet bij mijn vriendin dan deed ik weinig tot niets dan gedichten schrijven over liefde en mezelf als hoofdpersoon. Het ‘Spoken Word” bestond niet, maar ik fluisterde zachtjes de regels. De vunzige woorden werden uitgegumd totdat er niets van die vunzigheid te lezen viel.
Mijn eigen kamer werd voorzien van 1 boekenplank dat snel volstond met boeken.’ Ík, Jan Cremer”, Remco Campert, Cees Nootenboom en Vasalis. Ik heb deze verzameling nog met verkleurde omslag. Turks Fruit, eerste druk valt bijna uit elkaar maar ik moest ingrijpen met plakband als redding tegen het verval.
“Kom je naar beneden, we gaan eten?” Beneden zaten we weer aan de ronde tafel. ‘Wat eten we?’, alweer rijst met sajorlodeh, de eigen gemaakte sambal en kroepoek.

Na het eten en helpen opruimen van de eettafel door het bestek, de schalen en de borden in een kast met aan beide zijden een klep dat de huiskamer verbond met de keuken, verdween ik naar boven of riep ‘ik ben voor negen uur thuis en voordat mij gevraagd werd of het huiswerk al gemaakt was, riep ik “Ja, het huiswerk is af hoor ‘

Ging ik weg op mijn fiets van het merk Stokvis dan fietste ik richting de dijk, over de dijk en richting het huis van mijn eerste liefde.

(wordt vervolgd)


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder