Aan de Vierkinderenweg nabij de Magentakanaalweg is vrijdagavond rond 21.00 uur een auto over de kop geslagen en in trance langs de weg gevlogen. De bestuurder is wonder boven wonder niet gewond geraakt.

Volgens omstanders verloor de bestuurder bij het beschrijven van de laatste bocht in de weg plotseling de controle over het stuur. Daarna reed hij de in trance zijnde auto in het naastgelegen sprookjesbos.

‘En daarna sloeg het voertuig over de kop om, na precies 21 rollen, tot stilstand te komen meneer, vertelde een andere plotselinge – uit het niets- verschijnende vrouw in ziekenhuis kleding en verbonden met een infuusstandaard op wielen. Later bleek dat de vrouw standaard weg te lopen uit een nabij gelegen kliniek voor verdwaalde helderzienden.

De bestuurder, Henk-Jan van der Bochttescherp (82) verklaarde dat hij tijdens het beschrijven van de bocht plotseling ‘een soort geest-spookachtig iets’ heeft gezien op de weg voor zijn auto: Van der Bochttescherp: ‘ik was dus die bocht aan het beschrijven in mijn notitieboekje en ik weet nog dat ik dacht; heb ik mijn vulpen wel bij me.

Gelukkig dat… was zo, dus beschreef ik de bocht die naar links ging. Omdat mijn pen lekte zag ik niet dat de bocht weer naar rechts ging dus bleef ik naar links rijden, regelrecht de trance in het nabijgelegen sprookjesbos in. Plotseling zag ik daar een soort geest-spookachtig iets op de weg voor mijn auto.

Mede hierdoor zou hij, zo verklaarden verschillende hulpverleners, de controle hebben verloren over zijn blaas: ‘Bochtescherp heeft ze hierdoor allemaal niet meer op een rijtje en vertelde tegen ons in Hoog Wartaals over zijn broekplasserij: ‘Ghafla nilimwona Jolink akitokea na ndio maana nilikuwa nikitazama suruali yangu. Lakini ni nani asingefanya hivyo ikiwa utaona Jolink anaonekana katikati ya usiku katika msitu wa hadithi’.

Een toevallige omstander, riep ik ken die taal nondeju, wij Belgen hebben in onze Gouden Eeuw, deze taal moeten leren, dat werd er bij ons vanaf de lagere school voor expats, bij de Witte paters van de zending, erin gemept en dat dag en nacht, maar wij later als kolonisten door de oorspronkelijke bevolking eruit gemept. Deze omstander, waar de politie nog naarstig naar op zoek is, begon al schaterlachend en op verzoek aan de vertaling en conclusie: ‘Amai zeg, nondeju deze geest-spookachtige iets, Ollanders is jullie Gerard Jolink in zijn blote reet.’

Categorieën: Co-ColumnVerkeer

Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

7 reacties

Mien · 18 september 2019 op 16:38

En wie is de gelukkige co-schrijver? Wie verdient naast jou credits?

Mien · 25 september 2019 op 17:32

Beste Ruud. Wie is de gelukkige co-schrijver? Wie verdient naast jou credits?

  Nummer 22 · 25 september 2019 op 17:45

  Van Gellekom! We schrijven samen op basis van actueel nieuws. Er komt nog meer😉😀

   Mien · 26 september 2019 op 09:48

   Bij een co-column vermelden we altijd onder of boven de column de co-schrijver(s). Elke column kan op zich gelezen worden en na verloop van tijd weet je niet meer dat jullie af hebben gesproken om damen te schrijven. Kleine moeite om het even te vermelden. 😉

van Gellekom · 26 september 2019 op 16:11

Naughty boy 😀

  Nummer 22 · 26 september 2019 op 20:44

  Damen te schrijven, reageerde Mien.. Precies Naughty boy.. wie too, of..

Geef een reactie

Avatar plaatshouder