Geachte redactie van Verwachtingsvolle Aura’s,

De reden van dit schrijven is het verschijnen van uw tenenkrommende septemberartikel over het voorspellen van het geslacht van het ongeboren kind.

In de afgelopen acht maanden is mijn buik bependeld, zijn mijn handen bestudeerd, zijn Chinese zonnevlechtkalenders voor me geraadpleegd, is het gedrag van mijn pupillen onder de loep gelegd en hebben volstrekte vreemden zich bemoeid met de hartslag van mijn kleine, om daar al dan niet een piemel uit te destilleren.

Sinds het verschijnen van uw artikel zijn de inspanningen van de roze wolkgemeente echter verdubbeld en, erger, gepeperd met ongezouten seksisme.

Een samenvatting:
Volgens uw artikel is het zo dat als ik er stralend uitzie, ik zéker een jongen ga krijgen. Meisjes stelen mijn schoonheid. Heb ik een glanzende bos haar? Jongen. Is mijn haar dof, vlassig, vettig? Meisje. Mooie puntbuik? Jongen. Lelijke ronde buik? Uiteraard, een meisje. Een nog zichtbare taille? Jongen. Een tailleloze blob? Daar kan alleen een meisje uit ontstaan. Dikke kont? Meisje. Slank achterstel? Raad maar. Pukkels? De vloek van het meisje. Gezonde huid? De gave van de jongen. Ben ik energieloos? Meisje. Bubbel ik van levenslust? Jongen.

Valt u ook iets op?

Deze week is de publieksscore 6 (meisje) – 4 (jongen). De laatste weken is een stijgende meisjestrend waarneembaar. Twee weken geleden was de score namelijk nog 1 (meisje) – 5 (jongen). Vermoedelijk heeft mijn ongeboren kleine geen afneembare piemel + aura. Waarschijnlijk levert het feit dat ik 8 maanden zwanger ben een bijdrage aan het feit dat mijn nachtrust gestolen wordt en daarmee mijn fantastische looks in de verdrukking komen.

Mijn schoonvader wil een stamhoudende kleinzoon, onze nichtjes willen een nichtje. Onze neefjes hopen op een neefje.

Mijn partner en ik willen een gezonde kleine, liefst eentje met voldoende hersenen om uw type bullshit ter linkerzijde te houden.

Met zwartgewolkte groet,

Mevrouw D. Ibel


10 reacties

Janina · 18 oktober 2014 op 10:32

:laugh: Herkenbaar! Goede kritiek op al die prenatale onzin. Mooi geschreven ook.

Zou de redactie van Verwachtingsvolle Aura’s ooit van echografie gehoord hebben?

pally · 18 oktober 2014 op 12:22

Goed en leuk geschreven over puur nonsensgedoe. Ja, juist een gezond kindje, Dees! En wel of geen wormvormig aanhangsel is totaal onbelangrijk. Geniet van je laatste maandje gezellig bij elkaar.
‘Dichtbijer’ kan niet

evil-ine · 18 oktober 2014 op 13:33

Ooh ik vind de feiten die het blad weergeeft echt weerzinwekkend! Zou het door een man of vrouw geschreven zijn… Strak weergegeven, met een goed einde. Graag gelezen Dees.

    Dees · 18 oktober 2014 op 17:41

    Ja, erg hè? Het blad bestaat niet overigens, maar de bijgeloven wel. Het is echt opvallend, het leeuwendeel van zaken waarbij de zwangerschap een negatief gevolg heeft voor de moeder: meisje. Positief: jongetje.

    En werkelijk iedereen doet er aan mee, wildvreemden die over mijn al dan niet taille, of de staat van mijn haardos uitspraken doen. 😯

Mien · 18 oktober 2014 op 23:19

What’s on a woman’s mind. Helaas kunnen mannen niet zwanger worden. Volgens de jongste winnares van de Nobelprijs van de Vrede is dat een teken dat de vrouw het sterkste geslacht is. Volledig mee eens. Goede column.

g.van stipdonk · 19 oktober 2014 op 11:12

Hoe je het ook wendt of keert, het blijft een wonder. Leuk stukje. Maar proef ik niet enige tegenstrijdigheid in het schrijven van mevrouw D. Ibel? Enerzijds de ergernis aan het ‘roze wolk aura gebeuren’ die als wazige onzin wordt afgeserveerd, maar aan de andere kant wel het opzoeken hiervan?

arta · 20 oktober 2014 op 10:56

Jaaaa, wát een onzin!

Je schrijft het heerlijk smeuïg neer, mevr Ibel!

NB; Allebei mijn zwangerschappen was ik monsterlijk, had geen taille, touwhaar, dalmatiërhuid en ga zo nog maar even door… Maar toch kreeg ik van beide geslachten één.

Ferrara · 20 oktober 2014 op 13:35

Beste mevrouw Ibel,

Als uw kindje straks ex utero is bescherm het dan tegen alle kwaakdozen met ervaring die u en uw nageslacht met goede raad terzijde willen staan. Stuur ons een humorvol epistel, mocht het u te veel worden.

Met vriendelijke groet
juffrouw Ooievaar

Dees · 21 oktober 2014 op 12:09

Bedankt voor de leuke reacties!

@g. van s., dat hoef je niet op te zoeken hoor, dat wordt over je uitgestort.
@arta, je bent er goed van hersteld, dat scheelt. die dalmatierhuid gaat ook weg, toch? 😯
@Juffrouw Ooievaar, ik zal het onthouden en de humor proberen te behouden 😀

vanlidt · 22 oktober 2014 op 11:28

Wat ben ik blij dat ik een vent ben. :rotfl:

Geef een antwoord