Is het niet het CIDI (hét lobbyclubje in Nederland van Israël dat elke kritiek op Israël benoemd als antisemitisme), dat weer heerlijk haar “tweematenmeterij” ongestraft kan laten zien dan is het wel het door Justitie gefinancierde MDI, Het Meldpunt Discriminatie Internet. Dat deze twee nauwe verbanden hebben kun je overal om het internet vinden.
Dat ze nauwer waren dan het poepgaatje van de heer Elmakkaoui, de beheerder van Maghrebonline, dat was ook voor mij even nieuw.
Het MDI blijkt de klachten over anti-islamisme anders te behandelen dan klachten over antisemitisme oordeelt het Landelijk Bureau Racismebestrijding (LBR).
Het MDI geeft aan dat het om een eenmalige fout van een medewerker gaat. Juist deze overijverige man met een grenzeloze liefde voor Israël wordt nu geslachtofferd. Vandaar dat uw gevangene van de democratie hem wist te traceren en onderstaand interview met hem afnam.

GVDD: Erg aardig dat u mij wil toestaan een interview af te nemen in deze Marokkaanse koffieshop.
Med. MDI: Ik wil ook u bedanken. Ik voel mij in de steek gelaten en wil graag mijn kant van het verhaal laten horen.
GVDD: Vertelt u mij eens, wat is er nu precies gebeurd?
Med. MDI: Bij het MDI was grote beroering ontstaan omdat was uitgelekt dat het zoeken naar antisemitisme de hoogste prioriteit had, veel meer dan bijvoorbeeld haat tegen andere groepen als Moslims en negers.
GVDD: Het was het beleid van het MDI dat antisemitisme voorrang kreeg over discriminatie tegen andere groepen? Discriminatie van verschillende soorten discriminatie?
Med. MDI: Exact!
GVDD: En wat was uw rol hierin?
Med. MDI: Ik was de meest productieve medewerker als het ging om het vinden van antisemitisme op het internet.
GVDD: Hoe ging u te werk?
Med. MDI: Naast het feit dat ik redelijk thuis ben op de internet zoek machine “google” was ik ook vaak onder pseudoniem aanwezig op de meeste Moslim forea en….
GVDD: en?
Med. MDI: Ik kreeg ook veel leads van bepaalde organisaties in het land.
GVDD: Welke organisaties?
Med. MDI: Met name van het CIDI.
GVDD: Oh, dan zult u wel aardig wat meldingen gehad hebben. ik lach.
Med. MDI: Inderdaad. Ronnie Napalmiel…
GVDD: U bedoelt Naftaniel.
Med. MDI: Ja die. Hij mailde mij vrijwel dagelijks met leads.
GVDD: Maar hoe zit u dan met uw fout?, Ik bedoel ze hebben u toch niet voor niets verwijderd bij het MDI?
Med. MDI: Nee. zucht. Ik had een klacht over anti-islamisme niet goed afgehandeld. Ene Elmekutje van Magrebonline heeft dit gemeld aan de pers en iedereen die het wilde horen en dus ben ik de sigaar.
GVDD: Ik begrijp uw teleurstelling. U deed gewoon uw best.
Med. MDI: Ja sterker nog, Men zegt dat het aantal klachten over Moslim-haat is flink gestegen en het MDI wilde aantonen dat dit vooral kwam door overdreven reacties vanuit de radicale fundamentalistische Moslim hoek.
GVDD: Hoe bedoelt u?
Med. MDI: Het bleek dat het steeds dezelfde klagers waren als het ging om Moslim haat.
GVDD: Wie klaagden er dan?
Med. MDI: Met name leden van het Arabisch Europese Liga, de algenoemde Elmekutje van Magrebonline, en Def Rhymz.
GVDD: Def Rhymz??
Med. MDI: Ja, Hij is meer Moslim dan neger, als we afgaan op de klachten.
GVDD: Hoe heeft u kunnen aantonen dat de klachten over anti-islamisme dan altijd van de zelfde personen kwamen?
Med. MDI: Nou laat ik niet vooruit lopen. De klachten waren in den beginne erg laag om zuiver te meten.
GVDD: Huh?
Med. MDI: Ja het bleek toch dat er met name last was van antisemitisme in Nederland. Het CIDI kwam met dagelijkse leads. Van anti-islamisme was veel minder sprake. Om een redelijke statistische meting te krijgen hebben we zelf op diverse internet podia discriminerende uitlatingen gedaan tegen de islam.
GVDD: Wat zegt u nu?
Med. MDI: Ja, en wat denk je? Op al onze discriminerende teksten werd gereageerd door steeds dezelfde personen. Een soort stemmingmakerij als je het mij vraagt.
GVDD: Dat lijkt me nogal onzuiver…het zoeken naar discriminatie om het aan te pakken en het bevorderen van discriminatie door anti moslim publicaties op het internet.
Med. MDI: Nou je begrijpt in ieder geval dat het logisch was dat we de klachten over anti-islamisme niet meer serieus namen.
GVDD: Hoe bent u hiervan uiteindelijk slachtoffer geworden? Het lijkt me voor het hele MDI een probleem als men erachter komt dat zij zelf discriminatie bevorderen.
Med. MDI: Ja en zodoende ben ik naar voren geschoven als zondebok. En daar baal ik van. Vandaar dat ik nu de openheid zoek. Ik deed wat mij werd opgedragen en ik was er goed in.
GVDD: En wat gaat u nu doen? Ik bedoel met uw leven?
Med. MDI: Ik ben blij dat ik weer wat vrije tijd heb. Het werk bij MDI was zwaar. Ik ga een beetje genieten van deze nieuwe vrije tijd. Misschien ga ik weer eens wat Ajax wedstrijden bezoeken.
GVDD: Ik wens u veel succes!
Med. MDI: U ook veel succes toegewenst! Ik wacht met smart op uw publicatie!


2 reacties

ignatius · 11 oktober 2004 op 16:19

Heb ik dit niet al eens ergens gelezen??
Bovendien hou ik er ergens een onbestemd gevoel aan over. Weet niet wat,kan dit niet echt benoemen.

Dees · 11 oktober 2004 op 22:12

De vorm is leuk gekozen. Toch komt het niet overal even goed uit de verf en leest het wat moeizaam, waardoor de zeker aanwezige humor een beetje wegvalt…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder