Daar ging je op de fiets de hoek om van de winkelstraat en uit mijn leven
Jij 17 jaar, Ik 21

Je ‘parkeerde’ mij.  Een man en 2 dochters verder en ver weg van mij…

38 jaar later, zit je in een auto. Op een parkeerplaats.

Jij 55 jaar, ik 59

Toen ik jouw ogen zag, was ik weer ‘verkocht’ en jij knikte.

We slapen samen voor het eerst. Wat toen niet mocht, nu wel.

Ik hou je vast. Je fluistert ‘je kust als toen’.

 


Nummer 22

Verwarde, inmiddels Anno 2021 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de eigenheimer onder de eigenheimer, maar dat alles geheel terzijde.

7 reacties

van Gellekom · 22 juni 2017 op 15:50

Kijk: Appie van den Krommenweide, (79)
De urinoirdeskundige uit Termunterzijl, en als hij kon denken, dan dacht hij: ik kus met die rare grote kop van me, met al dat gebit, keihard tegen de wind in, en dan zing ik.Well she was just seventeen.You know what I mean.
And the way she looked Was way beyond compare.
So how could I dance with another,
Oeiiiiiiii, when I saw her standing there, en dergelijke.
Mooie column, Nummer twenty two

Nummer 22 · 22 juni 2017 op 17:45

Thanks van Gellekom. Dancing between ages and wherever it should be… in Termunterzijl, Vlagtwedde, Monnikendam of zelfs Oostvoorne of Havana a.d. Rijn.

Keep the memories of decennia ago still alive.
Maar dit terzuijde en waarvan akte as usual.
Cordiali saluti.
Grazie!?

KawaSutra · 23 juni 2017 op 01:10

De strekking is prachtig, maar…

‘Je ‘parkeerde’ mij. Een man en 2 dochters verder en ver weg van mij…’

De ik-persoon is dan dus een vrouw, toch?
Je parkeerde mij….ver weg van mij.
Ik probeer het te begrijpen, maar….

  KawaSutra · 23 juni 2017 op 01:23

  Het kwartje valt, dus ik geloof dat ik het nu snap.

   Nummer 22 · 23 juni 2017 op 08:58

   Mooi. Dank voor jouw overpeinzing. Figuurlijk gebruik om de ‘ik’ uit de gedachten te verbannen maar jaren later letterlijk op een parkeerplaats weer te ontmoeten.
   ?

Esther Suzanna · 23 juni 2017 op 17:55

Mooi! 🙂

Geef een antwoord