Zo stil in mij. Dat is hoe ik mij de laatste weken voel. Maar “The show must go on”, dus heb ik het er lekker van genomen de afgelopen week en elke dag een fles Cava Brut Rose opgedronken en samen met mijn vriend  feest gevierd.

De week begon met een fikse ruzie tussen mij en mijn huisgenoot. We scholden elkaar voor van alles en nog wat uit. Maar het heeft onze band een stuk sterker gemaakt. Zo had ik dinsdag ook weer mot met die moeder van mij. Ze wilde niet dat ik langs zou komen, omdat ze bang was dat ik weer ruzie zou krijgen met mijn broertje. Dus mijn hele dinsdag was verpest. Daarom besloot ik woensdag het er goed van te nemen en een paar flessen goede Cava in te slaan. Die heb ik tot en met morgen zeker nog wel in huis.

Mijn vriend, waar ik sinds afgelopen donderdag een relatie mee heb, blijft tot maandag ochtend bij mij slapen en dan brengt hij me de 15e naar de Jellinek voor de 14 dagen detox opname. Dan wordt het even doorbijten en dan begint het shaken, trillen, zweten, enzovoort. Maar geloof me, ik kom er sterker uit dan dat ik er inga. Dan heb ik eindelijk weer mijn leven terug.

Sinds 12 februari dit jaar was mijn leven een regelrechte hel. Ik was zo verslaafd geraakt aan de oxycodon, dat ik steeds meer en steeds vaker ging gebruiken. Niks kon mij meer schelen en ik had met iedereen ruzie. Zelfs mijn kat kon ik toen niet uitstaan. Ik had nog veel verdriet om het overlijden van een vriend van mij en daardoor ging ik steeds hoger met de dosering, totdat ik op een gegeven moment op 200 mg zat. Dat was voor mij de limit. Toen ik mijzelf 22 mei met spoed op had laten nemen, was ik dolgelukkig dat ik er 30 mei gezond uitkwam, zonder die eeuwige cold turkey gevoelens. Ik kon eindelijk weer genieten van mijn leven. Weliswaar met een onderhoudsdosis Methadon. Maar ook dat is over twee weken verleden tijd en dan is het weer lekker kalm in mijzelf.

Geschreven op zaterdag 13 september 2014


The-Lay24

Hoi, ik ben een meid van 24 jaar en ik hou heel erg van schrijven. Verder hou ik ook van goede muziek en goede films.

9 reacties

arta · 15 september 2014 op 20:33

The-Lay, wát een verhaal!
Schrijftechnisch zijn er nog wel wat leerpuntjes, maar daar ga ik nu niet over zeuren
Ik ga je sterkte wensen de komende tijd en vragen of jij jouw persoonlijke kruistocht tegen verslaving met ons en jezelf wil delen.

Houd in gedachten dat verslavingen verslavend
werken. Verval niet in een nieuwe. Je kunt het.

Mien · 15 september 2014 op 22:04

Heftige binnenkomer. Je moet maar durven. Voor jouw besluit is veel moed nodig. Ik ga er even vanuit dat het non-fictie is wat je schrijft. Dik hout kan louterend werken. Denk daaraan wanneer de nood hoog is. Sterkte en tevens welkom bij CX.

troubadour · 15 september 2014 op 22:21

Welkom bij CX. Wat sterk! Verwacht van mij geen advies, ik zou niet durven.
Succes!

pally · 15 september 2014 op 22:29

Je moet moedig zijn om zo over jezelf te schrijven.
Als het autobiografisch is, dan heb ik daar veel bewondering voor. Sterkte!

Ferrara · 15 september 2014 op 22:41

Lees ik het goed, dat je 30 mei tevreden de Jellinek verliet en er sinds vandaag weer bent opgenomen. Sterkte gewenst en succes ook op CX.

Suus · 15 september 2014 op 23:03

Hier nog een steuntje, goed van je en, met een kop thee nu erbij, er is leven na de Cava.

Dees · 16 september 2014 op 12:11

De complimenten bewaar ik tot na het afkicken, zo dit al autobio is, want dat weet ik natuurlijk niet. Indien toch… Veel succes daarmee.

Het is een direct stuk, zonder opsmuk, geen gedraai om de hete brij. Dat vind ik er mooi aan. Een mooie beschrijving van de chaos nu.

evil-ine · 16 september 2014 op 13:48

Je laat heel dapper het achterste van je tong zien. De opbouw is goed en duidelijk. Soms zou ik een zin iets anders formuleren maar dat klinkt nu eigenlijk als mierengeneuk…Het schrijven an-sich en het publiceren ervan is al erg knap van jou.

Sterkte!

Meralixe · 20 september 2014 op 17:49

Hm… Ik was eventjes uit de eter.
Welkom op column x en, nu geen mening over wat dan ook. Ik werk me eerst door de enorme brok achterstand die een mens na een week’ internet loos’ oploopt. 🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder