Sinds het aantreden van Belkenende IV gonst het steeds maar oor mijn hoofd, dat iemand die in staat is om in zo`n korte tijd 4 kabinetten te leiden of heel goed is of een gebrek aan leiderschap heeft, ik hou het op het laatste, zeker gezien de uitstraling die onze Capelse dominee heeft. Nu heeft hij in det kabinet gelukkig de steun van een groot aantal padvinders met aan het hoofd de twee hopmannen van de CHU die het wekenlijks wel presteren om de jongeren in dit land de stuipen op het lijf te jagen met al hun ideeen van wat wel en niet mag, het wachten is op het besluit dat je pas op je 35 ste zelf mag denken en doen. Uiteraard maken we voor de verkiezingen een uitzondering nu blijkt dat steeds meer jongeren het cristelijke geloof aanhangen, dit is ook nog het enige wat zij mogen.
Het was in 1974 dat ik in Den-Haag werkte bij J.P., in de Dr. de Kuiyperstraat schuin tegenover het partijburo van het CDA, nu staat in dit geval JP niet niet voor onze opperhopman, maar voor verhuisbedrijf J.P. Batenburg en wel de enige echte want je had er in die tijd nog twee in Den-Haag te weten, Batenburg-Voorne en Snot-Batenburg, vergeef me als de twee laatste namen niet helemaal kloppen maar na zoveel jaar vergeet je wel eens wat en volgens de nationale telefoongids bestaan ze ook niet meer.
Aan het half jaar dat ik bij J.P. heb gewerkt bewaar ik louter goede herineringen maar ik vraag me af waarom ik steeds vaker bij het horen van die letters onpasselijk wordt.

Categorieën: Actualiteiten

3 reacties

Quinn · 10 augustus 2007 op 17:34

Hoi en welkom op CX 🙂 Hopelijk kun je tegen milde kritiek, want ik heb een paar kleine aanmerkingen op je column. In de eerste tien woorden zijn al twee foutjes geslopen, wat niet echt uitnodigt tot verder lezen. Ten tweede is je column vrij kort en slaag je er alsnog in om enorm lange zinnen te maken. Ik heb geteld: je stuk is exact vijf zinnen lang! 😀

Maar laat je niet ontmoedigen, ik ben benieuwd of je hier iets mee kunt en of we weer iets van je te lezen krijgen.

arta · 10 augustus 2007 op 18:31

Helemaal geen slecht debuut!
Quinn’s kritiekpuntjes zijn ook de mijne, ben benieuwd naar je volgende!
Welkom!
🙂

klapdoos · 11 augustus 2007 op 13:58

Welkom hoor, en als je mijn kritieken in het begin leest, ga jij je afvragen waarom in in hemelsnaam toch door ben gegaan nadat ik diverse keren de hel in werd geprezen. Ik heb er van geleerd, en leer nog. Zo goed dat mijn eerste boek deze maand uitkomt. Kijk, en daarom is opbouwende kritiek een gouden handgreep die je altijd aan moet pakken van wie dan ook hier op colum x. Heb ik ook gedaan, en als ouwe Haags Hoppie ( niet echt haags, geboren in Amsterdam, dus import) kan ik je verzekeren dat de letters JP straks als een sms afkorting gebruikt gaat worden—-je piept….met andere woorden, JP WEG ERMEE…Maar da’s persoonlijk hoor…
groet van leny

Geef een reactie

Avatar plaatshouder