Met een aantal jaartjes op de teller, een zeer groot onderhoud achter de rug en de nodige bezoekjes aan de plaatwerkerij van het ziekenhuis is het dragen van een nieuwe inzittende, een nieuwe bewoner van mijn lichaam, af en toe een behoorlijke belasting voor het chassis. Mijn carrosserie is behoorlijk in omvang toegenomen en als een echte oude wagen, draag ik mijn last af en toe met moeite en loopt mijn temperatuur bij tijd en wijle behoorlijk hoog op. Het gezegde “krakende wagens leven het langst” is op dit moment op mij wel van toepassing dus kraak ik er vrolijk op los maar neem de nodige rust en gooi mijn kacheltje af en toe omhoog om een beetje stoom af te blazen als de metertjes weer in het rood dreigen te lopen. Op de vraag of die enorme buik wel normaal was kwam de verloskundige met de simpele vergelijking van een klap-caravan die nu eenmaal makkelijker uitklapt voor een tweede bewoner. Met die wijsheid in mijn achterbak trek ik mijn sleurhutje nu voort, op weg naar zijn definitieve bestemming.

Het moet aardig vertoeven zijn daar in het donker want deze bewoner heeft de laatste tijd de gewoonte ontwikkeld zijn ochtendgymnastiek op de meest ongelukkige tijdstippen uit te voeren en laat zich regelmatig gelden als het kraken van mijn bladveren hem wakker maakt.
Dat de binnenkant van deze caravan kleiner is dan de enorme buitenkant doet vermoeden blijkt wel als de bewoner af en toe besluit dat het behoefte heeft aan meer ruimte en de bijgeleverde, toch al wat krappere dan in de folder beloofde beenruimte benut om zijn beentjes even flink te strekken. Dit laatste dan wel het liefst richting het waterreservoir met als gevolg een behoorlijke druktoename in het koelsysteem, waarbij de overdruk dwingt tot ontlasting van de blaas en dan wel het liefst rond de klok van slaaptijd als mijn motortje op volle toeren aan het ronken is geslagen.

Het is nog een kwestie van weken voordat deze bewoner zal besluiten dat zijn caravan toch echt te klein begint te worden maar voorlopig is zijn definitieve vaste staanplaats nog niet zomerklaar en geniet hij van de warmte en gezellige inrichting van zijn tijdelijk onderkomen. Misschien ontbreken de nieuwste snufjes waarmee sommige caravans tegenwoordig worden uitgevoerd maar zijn eindbestemming is een gewoon gezellige familiecamping zonder fratsen of al te veel luxe. Hier is deze bewoner altijd van harte welkom en zal hij zijn hele leven vaak met plezier terug keren omdat hij uiteindelijk al die extra’s niet nodig zal hebben maar genoeg heeft aan de zorg en liefde waarmee deze piepende wagen hem zal onderhouden.

Categorieën: Algemeen

Fem

"Today is a gift, that is why it is called the present"

12 reacties

SIMBA · 28 maart 2008 op 12:16

Ik denk dat zelfs Mosje deze leuk vind 😀
Aan mij is dit soort humor in elk geval wel besteedt!!

pally · 28 maart 2008 op 12:21

Erg leuk deze auto-caravan metafoor.
Ga je tegenwoordig naar de auto-wasserij, Fem, met al die spannende borstels of toch gewoon in een mensendouche? 😀

groet van Pally

Mosje · 28 maart 2008 op 13:20

Vind het inderdaad een leuk stukje Simba, met maar één nadeel.
Het gaat over zwangerschap.
:lach:

Neuskleuter · 28 maart 2008 op 13:36

Haha, leuk gevonden! Ik denk dat het alweer iets verdragelijker is voor de mannen hier 😉

arta · 28 maart 2008 op 16:41

Erg leuk geschreven, Fem!
Enne, je belooft toch hopelijk wel, dat áls de baby er eenmaal is er minstens 10 columns komen over hoe poezelig de voetjes zijn en dat ie zo bijzonder is, dat zelfs zijn poepluiers heerlijk ruiken!:-D

lisa-marie · 28 maart 2008 op 17:35

Geweldig, ik heb ervan genoten 😆

Dees · 28 maart 2008 op 19:20

Tijd om hem / haar uit de tent te lokken. Of ga je dan metaforen verzinnen voor het verschonen van luiers?

Leuk stuk fem 😉

WritersBlocq · 28 maart 2008 op 22:39

Haha, deze bevalt mij goed!

KawaSutra · 29 maart 2008 op 01:48

Als binnenkort je radiator lek slaat, direct stoppen en zo snel mogelijk op de brug zodat een deskundige je weer op weg kan helpen. 😀
Heel leuk geschreven!

Teunis · 30 maart 2008 op 12:24

ik ben toch meer van de koepeltentjes. Iets wat je op je rug kunt meenemen.

Li · 30 maart 2008 op 17:07

Kamperen is leuk! Alleen bij donderslagen en slechte buien wordt het al gauw kramperen.
Originele invalshoek!

Kawa :hammer:
Li

Fem · 31 maart 2008 op 07:58

hormonen en metaforen zijn blijkbaar een vruchtbare combinatie 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder