Zure bommen. Erwten. Crackers. Granaatappels. Ik drop ze op de lopende band. Vaardige handen laten ze bliepen. Mijn achterganger volgt mij op de voet, blijkt plotsklaps. De oplettende, licht ontvlambare caissière fluit hem terug. Bitst de woorden ‘ gepaste afstand ‘.

Door rugblindheid kon ik zelf de afstand niet inschatten. Hoe besmettelijk is een gemondkapte nekniesbui? Ik reken af, pak in maar laat mijn nieuwsgierigheid oningepakt. Het kassavuurwerk wordt vervolgd. Prikkende vingers. Flitsende ogen. Knallende ruzie.

,, Ik neem die mevrouw in bescherming.”
,,Hou je kop kassakut, dat mens is sloom.”

Ongewild verword ik tot een lijdend voorwerp. Hoofdrolspeler in een middagmatinee met teveel publiek per vierkante meter. Twee gillende meiden peilen de sfeer en pakken ongevraagd de rol van figurant. ,,Nou mevrouw. Het barst hier van de korte lontjes. Een vonkje in het kruitvat en dan: Big Bang.”
Ze haken armen in elkaar en tollen richting uitgang.

Alles ademt jaarwisseling. ,,Oliebollen,” denk ik. ,,Allemaal oliebollen.”
Met een knetterend humeur wandel ik richting 0:00 uur.  Ik ben er klaar mee en ik ben er klaar voor. 2022 wordt beter. Verdraagzamer. Toch?


Li

Liever gek dan 'grijs'. (O)mama Li doet maar wat. Schrijft voor een scholengroep, een ouderenblad en voor schrijfgroep Undercover. Is na 10 jaar weggereorganiseerd bij het Alphens Nieuwsblad. Werkte 30 uur per week als bovenschoolse coördinator TSO bij SCOPE Scholengroep. Sindskort gepensioneerd.

2 reacties

Mien · 4 januari 2022 op 08:05

Twee OLIEBOLlen!?
Was vast bij AH.
Geitewollentruienbreiers.

Nummer 22 · 5 januari 2022 op 12:24

Ach, ach… mevrouw, meneer blijf met uw handen af van de warme broodjes! Bah en ook nog ’s niezen boven de bak met croissantjes, donuts en de Kaiserbolletjes. Hatsjie… ! Op de 17e a.s. is er ‘de meest deprimerende dag van Januari!’ Kortom nog even tijd om jezelf goed te ontlasten al dan niet met behulp van ontlasting bevorderende middelen. Hatsjie en oeps.. u voelt dat er al iets uit uw kont kom rollen? controle, controle ook in 2022 komt er van alles uit uw mond en kont rollen, maar dat geheel terzijde.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder