Vanmorgen, toen ik slaperig en nog nadenkend over de dromen van de afgelopen nacht in de bus staptte, pakte ik mijn krant, de gratis Spits. Zo blijf je nog een beetje op de hoogte van de actualiteiten. Direct viel mijn oog op de krantenkop “Kerkklok valt op misdienaar”. Ergens in Roemenie is dus blijkbaar een misdienaar geplet door een kerkklok die daar al ruim honderd jaar heeft gehangen. Hij is overigens gisteren ontwaakt uit zijn coma, dus al met al nog goed afgelopen.

Dit soort gebeurtenissen zijn voor mij altijd een bevestiging voor het bestaan van ‘God’. Mijn fantasie slaat altijd danig op hol over wat deze fijne koorknaap dan gedaan zou hebben om zo’n massief bronzen ding op zijn hoofd te krijgen. Zou hij stiekem met een onschuldige non een stevig robbertje bridge hebben gespeeld? Of misschien geld gestolen van de armzalige gemeenschap? Ik vermoed dat als wij hem het konden vragen er iets dergelijks uit zou komen. Deze jongen heeft het ongetwijfeld verdiend. Maar … zo zal ik binnenkort ook wel iets op mijn hoofd krijgen, want de krantenkop was voor mij genoeg om vijf minuten de stilte in de bus danig te verstoren met mijn geschater. Ik wilde er niet om lachen, en vond het ook niet kunnen, maar dit was toch echt meer humor dan de strip.

Helaas, eenmaal aangekomen bij de horoscoop werdt ik al gestraft voor mijn gelach. . . vandaag werd niet echt een beste dag voor mij.

Categorieën: Algemeen

5 reacties

Shitonya · 22 april 2004 op 15:45

Vandaag is toch wel goed geworden aan de ene kant, want er is toch weer een leuke column uitgerold.
Ach, misschien straft god je nog wel doordat je zulke duivelsgoede columns bedenkt 👿

Irma · 22 april 2004 op 17:03

Ik zou zeggen: pas vandaag extra op voor kerkklokken dan, zwarte katten, rode stoplichten of lantarenpalen die ineens de weg over steken…
Misschien gewoon lekker binnen (of in de tuin) blijven 😉

Ma3anne · 22 april 2004 op 18:44

Dat was dus een raakdienaar… 😀

deZwarteRidder · 22 april 2004 op 20:18

humor van (de) god(en)

Mosje · 23 april 2004 op 10:49

[quote]vandaag werd niet echt een beste dag voor mij.[/quote]Je column is iets te kort. Wat is je overkomen dan????

Geef een reactie

Avatar plaatshouder