Kloot schieten in de Achterhoek, waar de Zwarte Cross soms in klote weer wordt afgeragd, is een manuele sport beoefening op bospaden, voordat de nacht haar intrede doet, ‘klaor mot zijn’. De Witte Wieven in de omgeving van Lochem nemen dan bezit van het bos. Niet altijd maar alleen als de mist opkomt.

De kloot wordt in de linker of rechter hand genomen en met een aanloop dient de kloot zover mogelijk op het bospad tot stilstand te komen. De tegenstander probeert de kloot dat in de hand ligt, nog verder te gooien. Soms hoor je, als Lange Afstand Wandelaar ‘Klote, het is weer ‘s een klote worp, klote is het.

Na een gedwongen ontslag hoort men soms ‘Jij, ja jij m a n a g e r kan de klote krijgen’.Thuis gekomen vraagt een partner ‘En hoe was jouw dag?’ Ze kunnen de kloten van de bok krijgen, die kloteklapper en daar heb ik 24 jaar mee samengewerkt! ‘Kalm blijven, schat. Jammer dat het klote weer is anders hadden we samen een wandeling gemaakt’.

Bokbier wordt niet met de kloten gebrouwen, maar dit terzijde. Klote Bokbier zou dan ‘Vakmanschap is Meesterschap’ en de Beste Brouwers brouwen het’ zijn geweest, enfin…een geit heeft geen kloten, een bok wel!

Wat een klote weer was het afgelopen weekend en ja, u mag dit hardop roepen.

Klote weer, klote weer!

Naschrift: Zwaar op de hand is waar u de kloten bij mag verzinnen.

Categorieën: #Weekopdracht

Nummer 22

Verwarde Oprichter van het Absurdisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde, kijker en luisteraar naar amderen.

Geef een reactie