Toen ik vanmorgen opstond wist ik het al: het gaat een kutdag worden. De hele week was eigenlijk al kut. Kut met hoofdletter ‘K’. Toevallig begint mijn achternaam ook met een ‘K’. Toevallig? Of het afknippen van mijn haren er debet aan is of wellicht het feit dat de katten met mijn laatste tastbare bewijs, de vlecht, aan de haal gingen, ik weet het niet. Maar soms zijn er voortekenen die je beter niet kunt negeren. Dat deed ik dus wel.

Ik ben bezig mijn zoontje te voeden en besluit de tv aan te zetten en zap meteen naar een reportage over dolfijneslachtingen in Japan. Ik mocht die fotograferende mispunten al niet. Zeker niet nadat ik door hordes van deze kamikazekukels ben overspoeld tijdens een mooie boottocht in Sydney. Maar nadat ik op tv een harakirikunstenaar op een weerloos dier heb zien inhakken is mijn weerzin voor dit overijverige dwergvolk tot ongekende hoogte gestegen. En dàt vindt zichzelf superieur!

Een dag later zit ik in het frietkot. Terwijl ik op mijn bestelling wacht sla ik een blaadje uit de vleesmap open. Geloof het of niet; in Canada zijn zojuist ruim 300.000 huilers doodgeknuppeld. Jonge zeehondjes die onder het mom van overbevissing (door zeehonden!!!) moeten worden afgemaakt. Ik wist niets van Canadezen. Ik heb er één ontmoet tijdens mijn vakantie. Hij had humor. Ik hoop dat alle Canadezen humor hebben want vanaf nu heb ik een schurfthekel aan Canadezen! En humor kan dan zeer relativerend werken. In hun eigen belang.

Volgens de verslaggever van een actualiteitenprogramma doen Joden er alles, maar dan ook echt alles aan om het ‘piesprosses’ te dwarsbomen. Ik zou hier nu iets heel ergs kunnen neerzetten…

Het laatste restje bewijs dat Nederland ooit een redelijk denkende natie was verdwijnt binnenkort van de buis. Minister Huppeldepup, kom hoe heet het huppelkutje nou toch, heeft besloten het hele tv-bestel te ontdoen van het laatste restje niveau en omdat ik alleen beschik over publieke zenders, krijg ik ontzettend veel zin om haar, samen met de rest van ons kabinet, in de fik te steken. Ik had al een hekel aan dit kabinet maar nu mogen ze wat mij betreft samen met die Joden…

Er was nog meer. Maar ik heb een kleine blackout dus ik hou het kort.

Vandaag ging ik met Poppeduifje naar Eindhoven. Zoals ik al zei, wist ik het al. Het zou een Kutdag worden. Eenmaal in Eindhoven dacht ik, laat ik mezelf eens in het nieuw steken. Wij kuierden door de winkelstraat. Broek gekocht. Voor Pop wat spullen gekocht. Haar nog een sierraad kado gedaan. Terrasje gepikt. Terug naar huis. Broek pleite! Godverdommekut. Mijn tas met broek is pleite. Hele route nagelopen maar de kutbroek bleef pleite. Terug naar huis met een kokende kop door fucking Eindhoven en dan de A2 op naar het Zuije.
Godverdommesekankertiefuslinksrijders-die-maar-niet-willen-oprotten, niet fatsoenlijk invoegen, voordringen en niet doorrijden. Er gaat hier zo meteen een vreselijk ongeluk gebeuren en dat ongeluk ben ik!

Eenmaal thuis ga ik naar bed. Zonder eten. Ik besluit te gaan slapen in de hoop dat ik er weer kalm van word. Slapen lukt niet en ik heb vreselijke zin iemand zwaar te laten boeten voor het simpele feit dat het leven gewoon niet leuk is en dat tenminste 50 procent van de mensheid bestaat uit zielige en zieke hufters. Een paar heel enge ziektes zouden wat mij betreft al heel goed kunnen helpen. Zo peins ik nog even verder…

Poppeduifje legt mijn zoontje naast me neer. Ik probeer hem een tijdje te negeren. Maar met een neus als de mijne èn zijn grijpgrage handjes is dat moeilijk. Ik kijk hem aan en voor het eerst die dag kan ik weer lachen. Hij is geweldig. De rest doet er eigenlijk niet toe.

Krijg allemaal maar effe tieten!


24 reacties

pleuro · 6 juli 2005 op 08:32

Kusje op het zere plekje van mij! :kiss:

Is het nu een beetje over??

Strakke column (net zo strak als de broek?)

Martijn · 6 juli 2005 op 08:34

Mag ik hier iets van een vicieuze cirkel in ontdekken?
Kop en staart maken het prachtig rond.

We lullen met zijn allen teveel.
Maatpakken die ouwehoeren over dood te knuppelen aanstaande jasje voor maîtresse of vrouw (in die volgorde).
Vredesprocessen die eigenlijk ‘wie heeft de grootste pik oorlogen’ dienen te heten, en nóóit tot een goed einde zullen worden gebracht.

En Medy moet inderdaad echt de Laan uit.

Als het ultieme zuiggevoel toeslaat wordt plots een leventje zonder al te veel doctrine en massa-invloeden op zijn oorsprong gelegd.
[i]Nice one [/i];-)

Wijsheid komt in vele vormen en zalig zijn zij die simpel van geest zijn.

[i]Wat ze niet snappen is flauwekul, wat ze niet weten is meestal niet waar.
De één die rent voor zijn leven, de ander wandelt heel rustig voorbij.
Ze zouden er alles voor geven, en zeggen, je mag het hebben van mij.

Waar je ook loopt en wat je ook denkt, niemand die zegt wat goed is of slecht.
Niemand die weet wie verliest of die wint, je komt op het eind bij jezelf terecht. [/i]

Tot die tijd: Vloeken, schreeuwen, trappen, janken, lachen, zingen, dansen, leven!

Als een koe Viking, als een [b]koe![/b] [img]http://smile.smilies.nl/382.gif[/img]

Martijn.

Mosje · 6 juli 2005 op 08:52

Een onvervalste vikingcolumn. Kerel, wat schrijf jij weinig de laatste tijd, terwijl er toch veel dingen zijn om je aan te ergeren. Blijkt ook uit dit stukje maar weer eens.
Of doet de rest er werkelijk niet meer toe?

Li · 6 juli 2005 op 09:33

De emoties spetteren van mijn scherm. Maar zelf houd ik het ook niet droog. Bij de laatste alinea druppelen er tranen op mijn toetsenbord. Zo mooi.
Zo puur. Zo eerlijk.

Li

Domicela · 6 juli 2005 op 09:45

Tsja, je hebt van die dagen … vond het een beetje te grof, maar je mening over Japanners, daar kan ik me helemaal in vinden … heb ooit voor een Japanse tent gewerkt en daar word je niet blij van, wat een K.. volk! 😉

Outsider · 6 juli 2005 op 09:56

[quote]heb ooit voor een Japanse tent gewerkt en daar word je niet blij van, wat een K.. volk! [/quote]
Daar zou je eens een column over kunnen schrijven, Domicela. Ik weet nergens van, maar wat ik er van zie op tv, zijn Japanners een beleefd en gedisciplineerd volk.

WritersBlocq · 6 juli 2005 op 10:26

Hoi Viking,
Je kan wat mij betreft over Japanners en Canadese knuppelaars niet grof genoeg zijn, deze recht uit het hart column is goed bij mij binnengekomen. Mooi, over je zoontje die je bij de neus nam, heel mooi.
@ Outsider [quote]Ik weet nergens van, maar wat ik er van zie op tv, zijn Japanners een beleefd en gedisciplineerd volk.[/quote] Lees er eens over, actief. Wacht niet tot iemand een column schrijft.

Ma3anne · 6 juli 2005 op 11:03

Bjorn to keep his father quiet… 🙂

In een harde wereld zijn onze kinderen de bloemetjes.

champagne · 6 juli 2005 op 11:05

Recht uit het hart geschreven, Viking, zo lijkt het tenminste. Boodschap komt over, mooie column!

Troy · 6 juli 2005 op 11:22

Een column naar mijn hart. Eerlijk en puur. En nooit meer je haar afknippen; op het moment dat ik mijn hoofd met een scheermes onthaarde werd mijn leven een ramp. Met haar is is alles beter (voor sommigen) ;-)…hoewel de wereld waarschijnlijk altijd een wrede plaats zal blijven 🙁

KawaSutra · 6 juli 2005 op 11:28

Dat relativeren, dat gaat me ook steeds meer moeite kosten. [quote]Krijg allemaal maar effe tieten![/quote] Misschien dat ik dit ook eens wat vaker moet gaan roepen. Helpt dat, Viking?

Shitonya · 6 juli 2005 op 13:19

Als ik op deze manier ga schrijven kan ik ook zo een boek schrijven, gezien alle tegenvallers en irritaties die ik dagelijks tegenkom. Vikkie, alles leuk en wel, maar kun je dit soort dingen niet in je dagboek schrijven?

WritersBlocq · 6 juli 2005 op 13:30

[quote]Vikkie, alles leuk en wel, maar kun je dit soort dingen niet in je dagboek schrijven?[/quote]
je KAN columns skippen Shit, ik doe dat ook als de schrijver m/v mij niet zint.

sally · 6 juli 2005 op 13:56

Toen Simson z`n haar eraf werd geknipt in z`n slaap, ging alles mis.

Met jou komt het wel weer goed…
Je kunt niet alle wereldproblemen op je nek nemen Viking.
Ik vond `m weer onvervalst “Viking”.
Zo`n klein mannetje…Maakt een boel goed.

We hebben je gemist.
liefs
Sally 😉

Louise · 6 juli 2005 op 15:03

Heerlijk een potje schelden en dan door zo’n klein manneke weer terug op aarde. Top, Viking;-)

klungel · 6 juli 2005 op 17:05

He, ik dacht dat ik de enige was met zulke dagen/weken. Mooi geschreven!

Kees Schilder · 6 juli 2005 op 17:14

Hee Vikieboy, sorry ik herkende je niet daar in Eindhoven.Zal ik de broek terugsturen of hoef je hem niet meer?
Als vanouds ma man 😀

Dees · 6 juli 2005 op 18:51

Sommige dagen kan je inderdaad maar beter in bed blijven liggen… Met je zoontje ernaast.
Mooi geschreven, al is het dan zonder staart 😀

Bakema_NL · 6 juli 2005 op 19:25

Godsamme, eerst vader worden, dan het haar er af knippen. Je lijkt wel een brave burgerlul te worden zeg………maar dat gescheld iets verderop maakte het dan toch weer een beetje goed en mensen die niet door zo’n klein wezentje vrolijk terug op aarde komen steken niet helemaal jofel in elkaar.

bert · 6 juli 2005 op 21:17

Het is dat ik gelijk doorhad dat het een Viking column was, dan accepteer ik nu wel wat meer grofheid, alles went, zelfs een Viking.
[quote]Ik had al een hekel aan dit kabinet maar nu mogen ze wat mij betreft samen met die Joden…[/quote]
Dat hier nu ook weer Joden bijgehaald moeten worden, dat kan ik alleen niet helemaal vatten. Dat zal dan wel een tekortkoming van mezelf zijn. 😕

Shitonya · 6 juli 2005 op 21:50

je KAN columns skippen Shit, ik doe dat ook als de schrijver m/v mij niet zint.

Zucht, sommige vrouwen moet je hier alles ook uitleggen. Wie zegt dat de schrijver mij niet zint? Ik vind het wel aardig geschreven, dus daarom las ik hem helemaal, maar ik vind dit soort stukjes gewoon niet geschikt als column. Niets persoonlijks tegen Vikkie

pleuro · 6 juli 2005 op 23:08

[quote]Niets persoonlijks tegen Vikkie[/quote]

Bedoel je niet “Fikkie?” 😀

En nu weer braaf in je mandje shittie 😛

viking · 7 juli 2005 op 09:51

@ Bert: Kijk je wel eens naar het journaal? Na wat dit volk door de eeuwen heen is overkomen, vind ik het onbegrijpelijk dat ze zich nu zo opstellen t.o.v. hun buurland en er alles aan doen om vooral geen vreedzame samenleving te worden.
Met dank aan mr Bush overigens.

@ Shitto: ik ook van jou!

@ Outsider: Zo zie je maar weer dat TV een wel heel verknipt beeld van de wereld geeft. Geloof je ook wat er op de Fabeltjeskrant gebeurt?

@ Paco: Ik ben wel heel erg benieuwd hoe die broek jou staat. Heeft je lieftallige dochter ‘m voor je ingekort?

Shitonya · 7 juli 2005 op 23:50

Muah nee Vikkie klinkt nog net iets beter. En mand? Sinds kort bewoon ik een boom

Geef een reactie

Avatar plaatshouder