Houd je net even teveel van muziek, dan vindt niemand dat erg. Houd je net even teveel van sex, dan glimlacht iedereen. Houd je net even teveel van allebei, dan heb je een probleem. Ik heb dus een probleem! Zaterdagavond, er zou aan verslaving nummer één gewerkt gaan worden. De wierook en haar jurkje kon ik nog aan, maar dan… opeens… shit, ze doet de muziek aan! Erger nog, ze zet het zacht aan! Als ik ergens een hekel aan heb, is dat wel die zachte achtergrondmuziek. Zo zacht dat je het nét niet goed kan horen. Op zich is er niets mis met het fenomeen ‘achtergrondmuziek’, helemaal als het slechte muziek is, echter wordt het lastig wanneer ik in de verte iets goeds hoor. De combinatie goed én onbekend is helemaal killing voor een romantische cq. erotische avond.

Op werk gaat het ook vaak mis. Altijd staat er achtergrondmuziek aan bij cliënten die ik bel, maar welke?! Ik knik vrolijk ‘ja’ en schud ‘nee’ op de juiste momenten, maar ik luister niet. Bij elke adempauze van de gebelde, spits ik mijn oren. Mijn aandacht verslapt volledig bij het horen van goede achtergrondmuziek. Ik moet deze avond dus alle zeilen bij zetten om iets anders niet te laten verslappen.

“Mmm, wat wil je horen” fluistert ze sexy in mijn oor. 99.999 nummers schieten door mijn muziekverslaafde hoofd: de ultieme sex stem van Barry White misschien? De dubieuze kindvriendelijke Michael Jackson of tienerliefhebber R.Kelly? Zou de geile ‘beroepsmaagd’ Madonna mij kunnen helpen of mijn anti-idool, en dus potentieverhoger, Frans Bauer?

“Wat ik wil horen? Verras me maar,” floep ik eruit. Wat zeg ik nou, van alle keuzes, kies ik de allerslechtste. De eerste opzwepende klanken komen uit de luidsprekers. Ze kronkelt als een ware Christina Aguilera over me heen. Laat ik daar dan maar even aan denken. Alleen hoor ik iemand anders: James Blunt! Het vervelende daaraan is dat zijn nummers een hoog melancholisch meezing gehalte hebben. Net op het moment dat ik mijn zwoele karaoke stem wil op zetten, word ik verrast.

Het geluid van zoenende monden, lippen en tongen winnen het van de muziek. Soms hoor ik nog een melodie. Ik wil dat het stopt! Ik wil me richten op één ding… of eigenlijk meerdere dingen van haar. Subtiel al zoenend probeer ik de uit-knop van de installatie te vinden. Ik kan er nét niet bij met mijn arm, maar gelukkig heb ik inmiddels iets groters….

Categorieën: Gein & Ongein

3 reacties

KawaSutra · 23 september 2006 op 14:11

[quote]gelukkig heb ik inmiddels iets groters….[/quote]
Ego? 😀

Anne · 23 september 2006 op 22:01

Mooi verweven probleem!

Li · 23 september 2006 op 23:06

[quote]maar gelukkig heb ik inmiddels iets groters….[/quote]
Raadsel… Wat is er groter dan je arm 😕

Verder vind ik het een lekker vlot geschreven dilemma.

Li

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder