Het zal je maar gebeuren, zeg: je komt je buurvrouw Els tegen, ze straalt van geluk en als je vraagt waarom ze er zo stralend uitziet, dan zegt ze: ‘Karel is in verwachting’.
Karel, de man waarmee je gaat vissen, waarmee je de voetbalwedstrijden van Heerenveen bezoekt en die zijn mond vol heeft van ‘lekkere wijven’. Dan heb je toch de neiging om op ouderwetse wijze naar Franeker te bellen om daar een plaatsje in een dwangbuis te reserveren voor die buurvrouw. Maar het wordt nog schokkender als het uiteindelijk wáár blijkt te zijn. Karel, die nu een jaar of vier bij je in de buurt woont, blijkt een ‘verbouwde’ dame. Dat kan gebeuren in deze tijd en het is natuurlijk prima dat je dat niet meer opmerkt,…….. maar Karel……!
Karel, de noeste kerel met wie je aan de bar zit om vader Heineken te spekken en die na afloop bij inlevering van een bankbiljetje altijd joviaal en met zware basstem zegt : ‘laat maar zitten’.

‘Is het geen sprookje?’ kirt Els.
Ja een sprookje. Zoiets van de boze Wolf, een Heks of een draak. Een sprookje waar je ‘s nachts niet van meer slaapt: zwanger wordende mannen!

En toch is het waar. In Oregon (USA) loopt op dit moment Thomas Beaty rond met een ongeschoren gelaat en een dikke buik waarin een ongeboren kind groeit en wacht op een dokter die bepaalt hoe het kind die buik zal gaan verlaten.

Hoe dit natuurwonder kan? In het blad ‘the Advocate’ kan je dat lezen. Net als Karel was Thomas er namelijk één die altijd maar weer zei: ‘laat maar zitten’ en juist dat had hij niet tegen de chirurg moeten zeggen. ‘Het’ bleef dit zitten en nu loopt Thomas rond met een goed gevulde baarmoeder.

Het is schokkend, maar waar: de eerste enige en echte baarvader is onder ons.

Categorieën: Actualiteiten

9 reacties

arta · 30 maart 2008 op 09:53

[quote]Dan heb je toch de neiging om op ouderwetse wijze naar Franeker te bellen om daar een plaatsje in een dwangbuis te reserveren voor die buurvrouw.[/quote]
Met een telefoon met draaischijf?
Of met rooksignalen?:-D

Ik heb het ook gelezen in de krant, erg bijzonder!
Erg leuk geschreven!

Dees · 30 maart 2008 op 11:10

Praise the Lord, het zal potdorie tijd worden!

Waar kan ik er eentje aanschaffen? 😀

Leuk stuk, had het nog niet gelezen (het stuk logischerwijs niet, maar dit nieuws dus ook nog niet).

LadyDaan · 30 maart 2008 op 11:20

Leuk stuk!
Vragen jullie je nu ook af wat dat kind gaat zeggen later?
Papa of mama?
En wat gaat het kind uitleggen aan vriendjes? 😕

geertsjohn · 30 maart 2008 op 12:04

Zou de baby met een keizerinsnede ter wereld komen? Da’s wel te hopen voor daddy-cool anders denk ik dat zijn Harrie na de bevalling veel weg zal hebben van een emmer zonder bodem…

Je stukje is leuk maar heeft meer weg van een persbericht dan van een doortimmerde column.

Teunis · 30 maart 2008 op 12:40

Hij begon zo leuk. Tot je me wakkerschudde met de aankondiging:

[quote]En toch is het waar. [/quote]

Wat natuurlijk niet zo is, want karel bestaat niet. Maar jammerder is dat je de realiteit verweeft met je ‘fictieve’ (en erg leuke) voorbeeld. Het was naar mijn idee spannender geweest wanneer je met Karel aan de bar zou hebben hangen en hem had gevraagd hoe dat nou mogelijk kon zijn. En dan iets terug krijgen als: ‘Tja, ik zei tegen die dokter: wat kost dat? Oh, laat dan maar zitten.’

pally · 30 maart 2008 op 13:10

Je schrijft in mijn idee twee columns door elkaar. Een die gaat over het ware persbericht(leuke term, trouwens in dit verband)en jouw fantasie over Karel. Dat vind ik een beetje jammer. Ik had het sterker gevonden als je een keus had gemaakt. Eigenlijk ben ik het dus met mijn bovenbuurman eens, zie ik nu.
Evengoed een leuke column,

groet van Pally

Neuskleuter · 30 maart 2008 op 14:06

Maar goed dat ik eerst even de reacties lees. Ik sluit me aan bij Pally en Teunis 😉

Er zitten wel grappige vondsten in, maar die zouden beter uit de verf komen als je het of over Karel houdt, of over Thomas.

dashuri · 31 maart 2008 op 19:35

Ja een sprookje. Zoiets van de boze Wolf, een Heks of een draak. Een sprookje waar je ‘s nachts niet van meer slaapt: zwanger wordende mannen!

Zalig!!!

DirkJan2 · 1 april 2008 op 21:57

Goeie column!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder