Hoe vaak heb ik het wel niet gehoord. Mannen die praten alleen maar over seks. Maakt niet uit waar of met wie ze zijn. Er is altijd maar één gedachte aanwezig, namelijk seks…
Maar aangezien mijn vriendinnen en ik het toch wel degelijk vaak over seks hebben, wilde ik het toch graag even onderzoeken. Wij vrouwen maken een wezenlijke inhaalslag op het gebied van emancipatie. Het is natuurlijk begonnen met Alletta Jacobs daarna Madonna en het eindigt met de vrouwen van Sex in the city. De vrouwen begonnen met het recht hebben op een opleiding, met het recht hebben op een baan en nu ook met het recht hebben op seks. Gewoon alleen seks. Zonder relatie verband. Net als mannen kunnen vrouwen dat tegenwoordig uitstekend onderscheiden. Ook wel de Mabel-generatie genoemd. Vrouwen volgen het voorbeeld van deze iconen enthousiast. Waarom moeten mannen altijd vrouwen versieren, kan het niet een keer andersom? Waren laten vrouwen zich altijd “verneuken” door mannen, kan het niet een keer andersom?
Juist ja, de vrouw is er zat van om altijd maar behandeld te worden als HET seksobject. We zijn aangestoken door de mannen en willen zeker weten zelf de touwtjes in handen hebben. Zelf mannen op geilen om vervolgens hard aan de kant te zetten, de seks is inmiddels toch al geweest?

Vrouwen maken een inhaalslag ten opzichte van de man. Ze hebben minsten zo vaak seks als de man, houden van porno, kopen steeds meer speeltjes en boven alles ze praten er steeds vrijer over.

Maar mannen er is nog hoop, vrouwen willen aan het einde van deze periode toch het allerliefst nog een relatie. Even weer terug naar onze iconen, Madonna is al jaren lang gelukkig en getrouwd. Ook de meiden van Sex in the city ruilen hun vrijgezellen leventje in voor een relatie en baren hun kinderen.

Sex? It’s just for the fun!


5 reacties

Avalon · 13 augustus 2007 op 01:22

Vrouwen en een rechtlijnige emancipatie? Ahum… tuurlijk meid…

Ik hoor minimaal 5 keer per week van vrouwen dat ze aan emancipatie doen en niet de vaatwasser willen inruimen. Vervolgens komen diezelfde vrouwen de volgende dag klagen dat er zwaar werk gedaan moet worden en dat absoluut MANNENWERK is…

Selectieve emancipatie kan je het beter noemen, vrouwen vinden meestal nog steeds dat de man hun hoort te versieren, schijnt iets met manieren te hebben en dat het mannenwerk is. Ik moet nog de tweede vrouw tegenkomen die mij komt versieren.

Ik zie een plank en ik zie iemand er lichtelijk langsaf slaan….

arta · 13 augustus 2007 op 19:46

Vrij generaliserend,
[quote]Wij vrouwen [/quote]
Brrrr….
Aletts Jacobs is inderdaad een voorloper van de emancipatie, maar wat Madonna en de dames van sex and the city in dat rijtje doen??? :eh:

Siebe · 13 augustus 2007 op 23:36

Avalon zegt het misschien ietswat lullig maar dat maakt zijn punt naar mijn idee niet minder waar. De grootste denkfout van vrouwen in het kader van emancipatie is wanneer ze menen hetzelfde apengedrag als mannen te moeten vertonen. En als emancipatie is geëindigd bij Sex in the City dan draait Aletta Jacobs zich vermoedelijk in haar graf.

Ik vind het een beetje 2004, deze column. Iets te laat dus en veel vrouwen zijn intussen alweer wat wijzer geworden. Soms door schade en schande. Maar misschien was je in 2004 met andere dingen bezig?

Ik weet wel dat ik deze column waarschijnlijk niet te serieus moet nemen. Maar het korreltje zout ontbreekt. Als je dat toegevoegd zou hebben was het vermoedelijk leuker geweest.

Gr.
S.

pally · 14 augustus 2007 op 10:28

Erg kort door de bocht zonder diepgang en gebrek aan kennis van zaken, zoals jij in mijn optiek over emancipatie schrijft.
Ik zou zeggen, pak eens een kleiner onderwerp voor een column en verdiep je erin. Succes!

Pally

DreamOn · 14 augustus 2007 op 23:45

Ik las pas een leuke one-liner:

Als de auto stopt, stopt ook de emancipatie!

Ik vind het een zeer generaliserende column, ik erger me echt aan teksten zoals deze. Je spreekt namens alle vrouwen en dat vind ik niet okee.

Ik denk er bijvoorbeeld heel anders over dan jij, maar ik ben wel een vrouw! Dus….?

Groeten van DO.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder