Ik stond vanmorgen in mijn kamer naar buiten te kijken. Het was kil in mijn kamer… Net zoals in mijn hart. Het was stil, maar in mijn hart stormde het. Een storm, dat ik eerder had meegemaakt. Een storm, dat mij eerder vernield had. Een storm, genaamd liefde. Een woord met maar zes letters, maar zo veel inhoud. Een woord dat iedereen kent, maar weinigen echt mogen ervaren. Een klein woord met veel impact. Impact op een ieder met een hart. Een woord dat bedoeld is om de belevingen van het hart te vertolken. Een complex woord, een woord waar iedereen wel zijn eigen opvattingen over heeft.

Maar wat is nou liefde? Als je deze vraag aan tien verschillende mensen vraagt, krijg je waarschijnlijk tien verschillende antwoorden. De een zal zeggen dat liefde een heerlijk gevoel is, een ander zal zeggen dat liefde alles delen met een ander is en weer een ander zal zeggen dat liefde alles voor elkaar over hebben is.

Als je mij vraagt wat liefde is, dan zou ik zeggen dat ik geen antwoord op die vraag kan geven. Niet omdat liefde niet bestaat. Nee… Niet omdat ik niet geloof in liefde. Nee… Maar omdat er geen taal bestaat dat liefde kan uitdrukken in letters, woorden of zinnen… Toch bestaat er wel een taal voor liefde. En een ieder van ons spreekt het, bewust of onbewust. De taal van de liefde is stil… Een taal die je niet kunt horen, een taal die je alleen maar kunt voelen.

Liefde is de eerste blik in je ogen… Liefde zijn de vlinders in je buik… Liefde is staren in de leegte… Liefde is denken… Liefde is dromen… Liefde is de tinteling die door je heen gaat, bij het aanraken van haar huid… Liefde is een glimlach op je gezicht… Liefde is een warm gevoel van binnen… Liefde is een kus met gevoel op haar lippen…

Maar liefde is meer dan alleen dit…

Liefde is ook een steek in je hart… Liefde zijn de tranen in je ogen… Liefde zijn de slapeloze nachten… Liefde is de pijn die je voelt bij haar verdriet… Liefde is de leegte die je voelt, wanneer je alleen bent… Liefde is je zwakte… Liefde is de uitknop van je verstand…

Liefde is machtig… Liefde is krachtig… Liefde is pijnlijk, maar liefde is altijd prachtig…

Categorieën: Liefde

7 reacties

SIMBA · 2 november 2006 op 17:14

[color=00CC00][font=Courier]Wowwwww!!!! [/font][/color]

Prlwytskovsky · 2 november 2006 op 18:03

Bah!!

Femke · 2 november 2006 op 19:19

bah?

Ik vind hem héél goed!

SIMBA · 2 november 2006 op 19:38

[color=00CC00][font=Arial]Smaken verschillen, en dat is maar goed ook.[/font][/color]

arta · 2 november 2006 op 20:28

Als in de Dikke van Dalen ieder woord zo uitgebreid aan bod zou komen, zou die niet meer te tillen zijn!
Met andere woorden: Ik vond het wat langdradig en zoet.

pally · 3 november 2006 op 14:50

Het valt niet mee iets te beschrijven dat al platgeschreven is. En je moet van goede huize komen
(lees veel ervaring hebben)om dat aan te kunnen en er iets origineels van te maken.
Maar alle begin is moeilijk. 😉

Shitonya · 3 november 2006 op 15:15

what else is new? Blijft iedereen steeds over liefde schrijven? begint me ook de strot uit te komen..

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder