Liefde is… Liefde is… Liefde is… Liefde is… Laat het duidelijk zijn dat ik niet weet wat liefde is. Ik wist wat liefde was. Als dat al liefde was. Het voelde voor mij als liefde. Het voelde voor mij als een droom die werkelijkheid werd. Het voelde voor mij als de hemel op aarde. Het voelde alsof ik de hele wereld aan kon.

Knal. Boem. Bats. Wakker worden. Terug met beide benen op de grond. De liefde is niet meer.

Ik weet wat liefdesverdriet is. Het is als een nachtmerrie waaruit ik niet wakker word. Het voelt als de hel op aarde. Het voelt als verliezen van iets waarvan ik zeker wist te gaan winnen.

Ik denk dat liefde, liefhebben is. Mijn vrienden staan altijd voor me klaar. Mijn familie staat altijd voor me klaar. En toch, ik mis die liefde. Nee, niet die liefde. Ik mis haar die mij die liefde gaf. Toch ben ik ervan overtuigd dat de strijd nog niet gestreden is. Ik ga de strijd aan met de liefde. En ooit ga ik die winnen. En wie het laatst lacht….

Categorieën: Liefde

7 reacties

Chucky · 4 oktober 2009 op 17:44

Liefde, is dat niet
Dat moeilijk maar boeiend spel
Wat geclaimd wordt in de hemel
Maar verzonnen is in de hel

Kortom, van de liefde win je het niet 😉

Neuskleuter · 4 oktober 2009 op 17:45

Het is zo abstract en algemeen… Ik lees liever een langer stuk, met wie, waarom, wanneer het misging en hoe dat voelt. Voelde. Een persoonlijk verhaal vind ik interessanter dan een snelgeschreven blog. Zonder spelfouten, dat dan gelukkig weer wel 😀

Macx · 4 oktober 2009 op 22:36

Als je niet weet wat liefde is maar wel weet wat liefdesverdriet is, waar heb je dan verdriet om?

LouisP · 4 oktober 2009 op 22:51

G.
‘k vind ’t interessant. Gek dat je alleen over liefdesverdriet spreekt als het ’n geliefde betreft. Ik bedoel je kunt toch meer ‘zaken’ verliezen die je lief vind of zijn. Dan is ’t ‘gewoon’ zonde..

L.

Mien · 5 oktober 2009 op 10:30

… een toverbal!?

pally · 5 oktober 2009 op 16:31

Heel moeilijk om over het onderwerp liefde iets te schrijven, wat het blog overstijgt. Nee, dat is dit zeker niet.

Groet van pally

axelle · 5 oktober 2009 op 17:20

…bizar…

Geef een antwoord