Het kostte me 10 flappen van 50, maar wat een heerlijk avondje hebben we gehad meid. Leuke amuses vooraf, een prachtig wijnarrangementje, daarna lekker aan de foie grass en de gestampte posteleinscheuten met kwartelballetjes en als toetje, hoe kan het anders een echte Dame Blanche! Bij het uitbuiken- ik moest eerst nog even naar achteren want ik kan me nooit inhouden als het onbeperkt is- mocht ik als een van de eersten van je horen dat de ontwikkelingssamenwerking met tweederde geschoren wordt. Een wereldidee, dat hele Afrika is toch een verloren zaak. Hek erom en uit laten sterven die handel. Over 20 jaar komen we nog weleens kijken en niet vergeten golfclubs mee en zonnebrand want het is er altijd heerlijk weer. Onbegrijpelijk dat ze daar altijd over van alles lopen te klagen.
Wat bewoog je je trouwens soepel tussen alle gasten op de boot. We merkten niks van je kleine ongemak. ‘Weg met die krukken’ riep je en iedereen moest lachen om de woordspeling.
En en oh wonder, je liep, vertrouwend op die goddelijk gespierde kuiten die menige natte droom bevolken en straks s’lands vooruitgang zullen dragen.
Nou en toen je toespraak; Duidelijk, Daadkrachtig en Dodelijk.., want we gaan die doodstraf ook weer invoeren als het aan ons ligt..toch? Op het hakblok met iedereen die zich niet aan jouw regels houdt.
Ook alle wegenbouwers en vastgoedjongens die een tonnetje of meer gedokt hebben staan al te popelen om de hele randstad plat te asfalteren en dat rare groene hart met vinexwijken vol te plempen.
Nog 30 zetels erbij en een telefoontje met jou is genoeg, afspraak is afspraak daar sta jij voor.
Die enkele muggenzifter die we hoorden fluisteren dat je zo flexibel bent als de van Brienenoordbrug en het empatisch vermogen hebt van een amoebe hebben we overbood gelazerd.
Hij heeft nog heel even om hulp geroepen maar dat beledigen van amoebes moet ook maar eens afgelopen zijn.
Net als die volksvertegenwoordiging en de provincies, allemaal Haags gedoe, allemaal wetjes en regeltjes, jij wil gewoon DOEN , niet denken. Denken is oude politiek.
Wordt Gordon straks minister van cultuur..? En gaan we dan al die domme musea en concertgebouwen sluiten..? En mogen dan eindelijk die bibliotheken weg ..?
En hebben we dan elke dag Idols en Ik hou van Holland..?
Oh Rita, je bent de zaterdaghulp bij de kiloknaller die halsstarrig volhoudt dat ze wél van 50 euro heeft teruggegeven. Je bent de badjuffrouw die me tegen m’n zin van de hoge duikplank duwde en toen ik plat op het water ketste riep dat ik daar een man van werd.
Eenmaal thuis heb ik meteen dat zwarte leren tuniekje met die spijkers aangedaan en m’n halsband.. en toen stelde ik me voor dat je ineens aanbelde met je zweepje. Zonder masker, want je ogen zeggen me genoeg.
En ik gloeide Rrrita, van trots, trots op jou en het Nederland dat voor ons ligt.


9 reacties

geertsjohn · 8 april 2008 op 07:36

Wat een heerlijk cynische column. Prachtig geschreven!

arta · 8 april 2008 op 08:30

Teveel humor om te quoten!
Ik heb me rot gelachen, echt een geweldige column!
😆

Neuskleuter · 8 april 2008 op 08:46

[quote]En en oh wonder, je liep, vertrouwend op die goddelijk gespierde kuiten die menige natte droom bevolken en straks s’lands vooruitgang zullen dragen.[/quote]
Aha! Ik wist het wel! Sex sells! Dus dát heeft Rrrrrita dat ik niet heb om de politiek in te kunnen 😀

Ik vind je column wel meer spreektaal dan schrijftaal, helaas met de foutjes, maar ik houd maar in gedachten dat je meer een verteller bent 😉

SIMBA · 8 april 2008 op 08:52

Ow, ow, ow Trwant wat een vermakelijk stukje!

Dees · 8 april 2008 op 09:24

Fantastisch 😀

Wel een punt van schrapkritiek, met het beledigen van de amoebe val je uit je rol en dat is jammer! Ook het stuk Idols en Gordon hoort er m.i. niet in thuis. Maar dan haal je gelukkig weer flink uit… Erg leuk.

Ma3anne · 8 april 2008 op 09:48

Ik heb geen foutje gezien. Zo meegesleept in deze ode aan onze KGB (Kapitaal Griezelige Bitch).
:wanted:

Mosje · 8 april 2008 op 11:26

Helemaal erg leuk dit stukkie
😀

Fem · 8 april 2008 op 13:50

😆 😆 😆
…goddelijk gespierde kuiten…

pally · 9 april 2008 op 10:51

Heerlijke cynische column!

Groet van Pally

Geef een reactie

Avatar plaatshouder