Als ik het goed begrijp, zijn er in Nederland terroristen die aan de basis van de democratie willen komen. En dat moet voorkomen worden. Helemaal mee eens. Aanslagen in New York (dat vroeger trouwens Nieuw Amsterdam heette), Madrid (dat vroeger trouwens geen Nieuw Amsterdam heette) en Londen. Stress, paniek, onze democratie staat op het spel. Help! We hebben nieuwe wetten nodig. En snel! Schrijf wat op, maakt niet uit wat! Pak mensen op, doe iets! In Nederland was het ook niet mis: Theo van Gogh werd vermoord en natuurlijk Pim Fortuyn. O nee, die laatst werd niet vermoord door een moslim, maar gewoon een Nederlander, sorry. Heel het land in rep en roer. Terreur in Nederland. De media vinden het heerlijk, lekker overuren maken en declareren. Wie kan de mooiste krantenkop bedenken? En de politici kunnen deze aandacht mooi gebruiken als reclame voor zichzelf. Wat ik nog het mooiste vind van alles, is dat er nu dus blijkbaar rechters zijn die denken: hm, valt allemaal wel mee, laat ze maar gaan die terroristen. Heerlijk! Dat betekent dus dat of de overheid door draait en spoken ziet en het probleem niet goed kan analyseren. Of het betekent dat ons rechtssysteem niet goed werkt. Nou, de rechters doen gewoon hun werk. Toch? Ze toetsen de aanklacht aan de wetten die dezelfde politiek heeft gemaakt! Heerlijk. Dus de politiek maakt wetten –als middel- om een doel te bereiken. En als onze rechters het doel willen bereiken, blijkt dat middel niet te werken. Heerlijk!

Misschien is het probleem helemaal niet zo groot in Nederland. Misschien zijn de terroristen helemaal niet zo gevaarlijk als de overheid denkt. Misschien ligt het probleem wel heel ergens anders. Dit terrorisme is gewoon een gevolg van de arrogante manier van leven (lees handelen en onderdrukken) van het westen naar andere landen toe. Wanneer zou de politiek dat eens inzien? Ik zie dit terrorisme niet anders dan zinloos geweld, kinderarbeid, fraude, olie jatten in Irak, burn outs en ga zo maar door. Het zijn allemaal gevolgen van. Zolang je dat niet inziet, of in wilt zien…ja, dan zullen deze dingen altijd blijven bestaan. Zie het zo: als de kraan open staat dan zal de vloer nat worden en zullen dingen beschadigen. Niet leuk. Dan kan je dweilen, je kunt een emmer onder de kraan zetten en je kan zelfs verhuizen. Maar, zolang je de kraan niet dicht doet, is het probleem niet opgelost. Dit is mijn kraanmodel. Misschien moet ik dit concept gaan verkopen aan de overheid. Aan de ene kant hebben we amateuristische terroristen, aan de andere kant hebben we het amateuristische politici. Mooi stelletje bij elkaar. Nog even en dan komen de landelijke verkiezingen er aan. Klinkt nog niet eens zo gek: Lijst Hofstadgroep. De overheid: leuker kunnen we het niet maken. Echt niet.

Geniet van het leven,

Zantoz
(retoryz.nl)
12-3-2006


7 reacties

Shitonya · 17 maart 2006 op 12:21

Ik wist dat ik deze column al eens eerder had gelezen…komt iedereen van die walgelijke site ook hier zijn column promoten?

De site die je onder je naam zet, werkt nog steeds niet en de echte naam van de site waar je ook deze column hebt geplaatst mag je er ook best opzetten.

Geniet van het leven…zo krom als wat na zo’n column. En totaal overbodig om erbij te zetten. Dit klinkt ook meer als spreektaal, dan schrijverstaal. Het woord “heerlijk” gebruikte je ook te vaak. Je verteld niets nieuws en ik weet mijn God niet wat je wilt bereiken met deze column…misschien “heerlijk”?

Raindog · 17 maart 2006 op 15:31

[quote]Dit terrorisme is gewoon een gevolg van de arrogante manier van leven (lees handelen en onderdrukken) van het westen naar andere landen toe.[/quote]

Ik spreek namens de gehele Westerse gemeenschap wanneer ik zeg: mijn nederige excuses.

Mijn nederige excuses voor het feit dat ik deze column zodanig prut vind dat het me de moeite niet eens waard is om je op de talrijke feitelijke onjuistheden erin te wijzen. Ik wil natuurlijk niet arrogant doen maar in de actualiteitenrubriek kan men zich dat doorgaans niet bijzonder permitteren.

Maar goed, zolang je maar van het leven geniet. Want hoe je het ook wendt of keert; dat is en blijft belangrijk. En daarom, vergeet alles wat ik net geschreven heb gerust. Zo bezien doet het er immers toch niet toe. Echt niet.

Geniet van het leven,

Raindog
(geen website)
17-3-2006

Wright · 17 maart 2006 op 16:20

Ik vind het een rommelig, populistisch geschreven stuk. Zo’n, de bel horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt stukje. Ik begrijp wel waar je heen wilt maar het komt totaal niet uit de verf…jammer. Volgende keer beter.

DriekOplopers · 17 maart 2006 op 22:16

Ik lees in de column: “Dit terrorisme is gewoon een gevolg van de arrogante manier van leven (lees handelen en onderdrukken) van het westen naar andere landen toe.”

Fout. Vermoorden van onschuldige burgers (WTC, Madrid, Londen) of mensen die hun mening geven (Van Gogh) valt nooit te rechtvaardigen. Nooit. Echt helemaal nooit. 😡

Ik vind dat je in een column heel erg ver mag gaan. Maar dit gaat wat mij betreft over een grens.

Driek

Scepsis · 18 maart 2006 op 02:08

Niet-westerse landen/ beschavingen betalen de prijs van onze Westerse welvaart . Alleen moedige mannen en vrouwen durven die conclusie te trekken. Lees het boek van Noreena Hertz ‘IOU’. Kijk naar Irak: Amerikanen wil een permanente millitaire aanwezigheid in Irak om de oliestromen te controleren. De hebzucht en de arrogantie van het westen om dictaten op te leggen met geweld, rijkdommen te stelen om vervolgens de rechtmatige eigenaars te verminken en te vermoorden kunnen niet zonder gevolgen in een steeds kleiner wordende wereld. Het zijn vooral en in de eerste plaats onze eigen leiders die onze veiligheid en levens op het spel zetten. Het is hard maar waar.

Dees · 18 maart 2006 op 18:22

[quote]en natuurlijk Pim Fortuyn. O nee, die laatst werd niet vermoord door een moslim, maar gewoon een Nederlander, sorry[/quote]

[quote]Aan de ene kant hebben we amateuristische terroristen, aan de andere kant hebben we het amateuristische politici[/quote]

Leuke stukjes, ondanks de fout in de tweede quote.

Wat de mening betreft die je verkondigt, ik vind het net zo naief te denken dat het allemaal de schuld is van het westen, als te denken dat alle problemen aan de islam te wijten zijn. Terroristische bewegingen hier vind ik overigens meer op verlate puberteitsperikelen lijken dan op iets anders. Het zijn immers niet de onderdrukten die actie ondernemen, het zijn veelal jonge ontevreden Nederlanders, die zich, misschien wel uit pure verveling, gaan identificeren met de ‘zware jongens’ elders… Waar ik het dan wel weer mee eens kan zijn is dat terrorisme mss een minder groot probleem is dan het wordt gebracht. Althans, nog wel.

Vishvenath · 24 maart 2006 op 22:30

Zo, wat een reacties. Blij dat mijn columns in ieder geval gelezen worden. Hiervoor alvast mijn dank!

Ik wil als eerste zeggen dat ik NOOIT iemand heb willen beledigen. Ook keur ik elke vorm van terrorisme af!

Nogmaals bedankt voor de reacties; ik leer er veel van!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder