Ons anderhalf jarige kleindochtertje drentelt rond op een Italiaans strand. Ze rent zonder enige vrees de zee in en loopt gewoon door als je haar niet stopt. Onze dochter stuurt net een foto toen ze zo rende, haar bibsje helemaal onder het zand.
Kijk, dat heeft ze van mij, volgens mij. Onlangs reed ik iets te hard op een onoverzichtelijke bocht af, er stond geen bordje; ‘pas op, scherpe bocht naar links’.
U mag hier ook lezen; ‘pas op, scherpe bocht naar rechts’.
Het maakt voor de strekking van het verhaal niets uit.
Het zal wel meevallen als er geen bord staat, dacht ik.
Maar het viel tegen. Met bijremmen redde ik het niet, de spiegel van de camper klapte tegen een vuilniscontainer, die vlak langs de weg stond. Kapot natuurlijk, zo’n dure spiegel, electrisch verstelbaar en mét verwarming.
Met tape en enkele slimme improvisaties heb ik de zwaargekneusde terugkijkinrichting gefixeerd.
‘Slim gedaan’, zei mijn buurman op de camping toen hij de ingetapete tentharingen zag zitten, waarmee ik het karwei geklaard had.
Ik bedenk nu; het was een linkse bocht en mijn rechter spiegel.
Het maakt toch wat uit ziet u wel.
Bij een rechtse bocht immers was het mijn linker spiegel geweest.
Maar voor wat mijn slimheid betreft maakt het niets uit…

Categorieën: Reisverhalen

8 reacties

Avatar

Harrie · 2 augustus 2012 op 17:10

Jammer dat het geen vooruitkijkspeigel was. Dan had je op tijd gas kunnen terugnemen. Leuke column.

Avatar

Meralixe · 3 augustus 2012 op 09:24

Zo maar een columpje om vlug eens te lezen. Eigenaardig, er zit wat fijne humor in verscholen. Zo wordt de lezer in het ootje genomen bij het spel met de linkse spiegel en de rechtse bocht en zo meer.
Nu moet ik wel opletten of de reactie is langer dan de column. :hammer:
Nog een “nuttige” tip: Als het niet goed lukt in een bocht, nooit remmen!!! Door gas bij te geven maakt men meer kans zich zonder schade uit de bocht te trekken.Ook met een camper? :eh:

Avatar

pally · 3 augustus 2012 op 10:28

Hij is leuk kort door de bocht, Libelle 😀

groet van pally

Avatar

Mien · 3 augustus 2012 op 11:00

Mooi kleintje.
Zowel links als rechts.
Maar je weet.
[b][url=http://nos.nl/artikel/381198-caravan-ontploft-op-snelweg-belgie.html]Het kan altijd erger.[/url][/b]

Mien

Avatar

sylvia1 · 3 augustus 2012 op 22:39

Je hebt er wel slag van gekregen, Libelle, dit soort luchtjes columns. In deze proef ik zelfs een beetje arrogantie. Richting de lezer. Maar ook arrogantie past een columnist, zeker als het met humor gebracht wordt.

Avatar

Jip · 4 augustus 2012 op 10:40

Ha ha … ik ben best een slim hondje, maar rent altijd de weg op zonder te kijken of er misschien een camper met een ingetapete spiegel uit de bocht komt! Maakt niet uit of het de rechter of linker spiegel is. Gelukkig houdt baasje me stevig aan de lijn!

Avatar

Libelle · 5 augustus 2012 op 06:15

Voor mij geldt ook; ‘Wat je ziet is wat je krijgt’. Maar mijn volgende column moet maar eens wat meer inhoud krijgen. Zelfs gebakken lucht heeft gewicht.
Neem je tijd Libelle

Geef een antwoord