Ik kijk best redelijk veel televisie en denk ineens: stop ermee! Ik zit niet middenin een tenenkrommend programma met panels van BN’ers die elkaar in schreeuwende leukheid proberen te overtreffen. Noch ben ik virtueel aangeschoven bij een panel van deskundigen die ons aan hun denken willen zetten. Aan de andere kant: het aanbod van werkelijk prachtige documentaires is inmiddels enorm; wat dat betreft doet de publieke omroep wel zijn plicht. Gelukkig is er ook altijd nog de aan- en uitknop. Lees eens een boek dat je zelf hebt uitgezocht! Mijn stopadvies geldt: ‘De Luizenmoeder’. Voorop zij gesteld dat we in een vrij land leven waarin iedereen zelfs zijn eigen gevoel voor humor mag aanhangen en praktiseren. In mijn humordenominatie is ‘De Luizenmoeder’ de allerbeste Nederlandse comedy ooit gemaakt. Daarom: stoppen. Twee seizoenen zijn voldoende om tot dezelfde mythische hoogte te stijgen als de Olympus aller comedies: ´Fawlty Towers´. De perfecte combinatie van subtiele, soms verscholen grappen, trefzekere satire, overacting en herkenbare karakters maakt dat DLM kwalitatief probleemloos de vergelijking met FT kan doorstaan. Ik vind DLM zelfs veel constanter wat betreft gekozen onderwerpen en de altijd hilarische uitwerkingen daarvan. Kijk eens opnieuw naar een aflevering en je ontdekt ongetwijfeld weer wat nieuws. Het zal erin resulteren dat er over een enige tijd een groep mensen ontstaat die, net als bij FT het geval is, alle afleveringen kunnen meepraten. Dus nu stoppen, nu het nog overzichtelijk is. We moeten de diepte in, aan de studie. Naam van die groep? ‘De Luizenkammers.’

6 april 2019  #BinnenDoorDenker  www.robertbeernink.nl

Categorieën: Algemeen

Robert

Robert Beernink auteur van verhalen, columns en lichtgedichten. Daarnaast heeft hij een omvangrijk oeuvre lied- en toneelteksten op zijn naam staan. De #BinnenDoorDenker is een column van 250 woorden die bij schrijven dwingt tot bondig formuleren en bij lezen aanzet tot doordenken.

1 reactie

Nummer 22 · 6 april 2019 op 16:55

Shit comedy serie! Hoor de verhalen zag 2 afleveringen. Wat een bagger. Zo dat vind ik! Nu ik bijna 2 weken in de USA heb gewerkt( (Maine- Brunswick) zie ik weinig verschil met bagger comedies. De NL commerciëlen, tsja die hebben met de zakkenvullende bnn’ers wurgcontracten om deze personen overal te laten opdraaien en dat samen met Linda de Talpa (botox gezicht, gemaakte smile en dat eeuwige te lange haar om gaar dikke kop te verbergen). Draaf ik door? Nee.. ik kijk naar de publieke omroep of luister naar mijn favouriete muziek. Twan Huys is ook weer bezig, maar dit terzijde. Binnenkort kunt u naar ‘ De Mongolen’ kijken onder hun pseudoniem ‘Down’ Johnnie Talpa, ach..

Geef een reactie