Lieve Ronnie,

Je vroeg me waarom ik bij je wegging. Ik moest je een antwoord verschuldigd blijven. Maar ik weet het nu. Het werd me teveel denk ik. Wat me teveel werd? Alles. Alles wat je deed. Alles wat je zei. Ik wist niet wat ik wilde toen ik je leerde kennen. Maar nu weet ik het wel. Ik wil dat je humor hebt, dat ik met je kan lachen. Maar je moet niet de hele dag grapjes maken. Dus humor moet je hebben, maar niet teveel.
Ik vind een beetje zelfspot ook wel leuk. Maar je moet jezelf niet de ganse dag belachelijk maken. Dus zelfspot moet je hebben, maar niet teveel.
Ik wil op je kunnen bouwen, je kunnen vertrouwen, ik wil weten wat ik aan je heb. Maar je moet niet voorspelbaar worden. Dus vertrouwd moet je zijn, maar niet teveel.
Ik wil lekker met je kunnen knuffelen, met je kroelen. Maar je moet niet de hele dag aan me kleffen hoor. Dus aanhankelijk moet je zijn, maar niet teveel.
Ik vind het gezellig als we af en toe een wijntje kunnen drinken samen. Maar je moet er geen 4 flessen op een dag doorheen drinken. Dus alcohol, daar moet je van houden, maar niet teveel.
Ik wil dat je van me houdt, maar verstik me niet. Dus hou van me, maar niet teveel.

Lieve Ronnie, je was teveel. Je wilde zo graag, maar het was too much.

Nu weet ik wat ik wil. Je moet jezelf zijn, en niet teveel proberen te zijn.

Liefs,

Ans

Lieve Ans,

Ik stel het op prijs dat je me verteld hebt wat je wilt. Nu weet ik waar ik aan moet werken wil ik je ooit weer in m’n armen kunnen sluiten. Maar ik bedacht me, als jij een lijstje mag maken, dan wil ik dat ook graag doen.

Ik vind het prettig dat je je verdiept in de literatuur van ons land, maar je leven leiden zoals staat beschreven in Maria, Linda, Sonja en Youp, dat is teveel.
Ik hou van een kwabbetje om vast te houden in bed. Maar jouw reddingsvest is zo groot dat ik niet bij je in bed pas. Dus een paar vetjes zijn lekker, maar niet teveel.
Ik vind die zachte donshaartjes op je lichaam schattig, het maakt je zacht. Maar die grote, zwarte, dikke donsharen op je lip, dat is echt teveel.
Ik vind mooie grote borsten heerlijk. Maar dat je door jouw borsten met krukken moet lopen omdat je last hebt van je rug, en daardoor niet meer voor me kunt koken, dat is teveel.
Ik val echt op sproetjes, dat is zo schattig. Maar die grote, dikke moedervlekken in je nek, waar ook weer dikke, zwarte donsharen uitkomen, dat is dan weer net teveel.
Ik vind het lekker om weg te dromen bij een specifiek geurtje, terug in de tijd gaan, dat is zo fijn. Maar die zweetlucht die om je heen hangt, dat is echt teveel.

Lieve Ans, ook jij moet jezelf zijn, maar liever niet teveel.

Liefs,

Ronnie

Categorieën: Algemeen

9 reacties

giobro8 · 24 december 2008 op 12:22

hahaha, geweldig leuk. Op deze laatste werkdag van dit jaar, voor mij althans, heb ik even smakelijk zitten lachen. heel leuk

Krasblog · 24 december 2008 op 12:35

Geweldig ! Dit soort columns zijn nooit teveel.

Groet,

Jacob Krasblog

pally · 24 december 2008 op 14:43

Ik dacht eerst ; getver, wat moetik met weer zo’n kerst-emo-blog, maar bij het tweede gedeelte heb ik me rot gelachen. Mooi op het verkeerde been gezet, dus!
Het tweede deel vind ik nog leuker dan het eerste omdat het nog meer aangezet is. 😆
groet van pally

Mien · 24 december 2008 op 14:54

Een briefwisseling met een boodschap.
Hij is leuk.

Mien

doemaar88 · 24 december 2008 op 15:05

Ik vind het tweede stuk ook leuker dan het eerste. Hilarisch, vooral om deze heb ik gelachen
[quote]Maar jouw reddingsvest is zo groot dat ik niet bij je in bed pas. Dus een paar vetjes zijn lekker, maar niet teveel.[/quote]

En deze:
[code]Lieve Ans, ook jij moet jezelf zijn, maar liever niet teveel.[/code]

:hammer:

arta · 24 december 2008 op 16:01

Ook hier twijfels bij deel 1 en me rot gelachen om deel 2!

Neuskleuter · 24 december 2008 op 18:12

Het is wel grappig, maar ik heb hier een heel sterk doorstuurmopgevoel bij, als een van de vele spammailtjes op Hyves die ik wel eens krijg. Dat komt waarschijnlijk door het vele herhalen van vooral het woordje ‘ik’.

Niettemin, grappig.

Ma3anne · 24 december 2008 op 18:31

Volgens mij moet het ’teveel’ hier gewoon ’te veel’ zijn. Teveel is een zelfstandig naamwoord, evenals bijv. tekort en tegoed.
Te veel is een onbepaald telwoord met te ervoor, zoals bijv. te weinig. Dat schrijf je ook niet aan elkaar.
Erg storend, deze fout, als het zo overdreven vaak voorkomt ook nog. Het lachen verging me al snel. :gaap:

KawaSutra · 25 december 2008 op 02:32

Inderdaad Ma3: vervelend of niet, te veel teveel, veel te veel eigenlijk. 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder