Gewoon voor You-p

Ik lees altijd met veel plezier de columns die jij schrijft. Op dit moment lees ik de bundel ‘Oelikoelie en andere goden’. Erg grappig vind ik dat jij, Youp, brieven schrijft aan Gerard Reve, jammer dat je ze nooit echt hebt opgestuurd. Ik ben ook erg benieuwd wat jij hebt geschreven aan Gerard. Ik ben ook even nieuwsgierig naar wat Reve aan jou terug zou hebben geschreven. Maar welke schrijver schrijft nu een brief terug aan zijn lezers? Ik ken ze in ieder geval niet.

Ook ik ben een klein en simpel schrijfstertje dat veel brieven schrijft aan dochter en vriendin die leven aan de andere kant van de wereld, daarnaast schrijf ik ook wel eens wat columns en zo af en toe ook gedichten.

Niet om er mijn brood mee te verdienen, maar gewoon voor mijn plezier en het plezier van mijn lezende fans. Enkele van mijn fans ken ik, omdat zij vrienden of familie zijn. Van hen hoor ik hoe ze soms moeten lachen om wat ik schreef, dat is ontzettend leuk om te horen. Natuurlijk zijn zij niet erg objectief.

Ik heb inmiddels ook wat onbekende fans die mij via een mail laten weten dat ze de gelezen columns leuk vinden.

Als ik zo’n mail van een onbekende fan ontvang vraag ik mij altijd af hoe of wat die persoon is. Het blijft voor mij een raadsel, terwijl ik voor hen mijn denken en voelen geheel bloot geef. Het is net de omgekeerde wereld als ik jouw boeken lees, ook jij geeft een stukje van jezelf bloot in het schrijven, maar jij kent mij als lezer natuurlijk niet.

Waarschijnlijker is dat het jou niet veel zal interesseren wie jouw boeken leest en wat zij er van vinden, als men ze maar koopt.

Ook vermoed ik dat jij duizenden mails en brieven zult ontvangen per jaar, die kun je natuurlijk ook niet allemaal beantwoorden, dat zou ten koste gaan van het schrijven van je boeken. Daarom ook verwacht ik zeker nooit een antwoord op mijn mail aan jou. Toch wilde ik wel even iets kwijt, jij bent voor mij een machtige mooie en gekke schrijver, een beetje een voorbeeld zeg maar. Ik kan alleen maar dromen dat ik ooit zo zou kunnen schrijven als jij.

Ik dank je, ook namens mijn lachspieren die zich weer eens heerlijk hebben mogen uitrekken. Met een lach op mijn gezicht zal ik straks slapen en hopelijk volgen er nog heel veel boeken van jou waarom ik zal mogen lachen.

Het Oelikoeli-boek vliegt over enkele dagen naar de andere kant van de wereld en zal daar door velen worden gelezen, men heeft daar een schreeuwende behoefte aan boeken van jou en vele andere boeken van Nederlandse schrijfsters/schrijvers.

Ik moet Oelikoeli, dus nog snellezen ook, want het duurt minstens een jaar voor ik het nogmaals kan lezen. Snel lezen doe ik dus overal, onderweg in de bus, in bad, in de pauze op het werk, op de bank, onder het koken lig je op mijn aanrecht en in bed lig je tussenin. Er komt niets tussen You-p en mij, als ik aan het lezen ben 😉

Met vriendelijke groetjes Pepe

PS. Ik hou niet zo van beste… of lieve … bovenaan een brief of mail. Met jouw goedkeuring wil ik deze mail inzenden als column op een site voor (on)bekende schrijvers.

Categorieën: Actualiteiten

pepe

Vrouw, (schone)moeder, leerling-creatief schrijven en nog veel meer. Wil je meer lezen? Hier schrijven wij (meiden van Mary)www.meidenvanmary.wordpress.com. Ik mag één van deze meiden zijn. Schrijven is schrappen, het schrijven schrappen is geen optie.

12 reacties

Dees · 12 december 2006 op 18:01

Hee Peep,

Mooie brief! Plaats je het antwoord ook met Youp’s goedkeuren? Ja? Joepie!

😉

Dees

SIMBA · 12 december 2006 op 18:55

Zal ik dat oeliekoelieboek dan maar weer mee terugnemen in mei??? (heb ik tenminste in het vliegtuig iets leuks te lezen 🙂 )

arta · 12 december 2006 op 18:56

Leuke vorm!
Mooie column!
Ben wel nieuwsgierig of je hem echt verstuurd hebt!
🙂

pepe · 12 december 2006 op 19:07

Dees en Arta ik heb deze mail ook echt gestuurd en zelfs netjes op antwoord gewacht. Nooit verwacht dat ik antwoord zou krijgen, maar toch echt een mailtje terug gehad.
Ik zal nooit een echte columnist worden 😉 Ik namelijk kan heel slecht liegen.

Simba het boek zit al ingepakt voor de kerst is het daar hoop ik.

*******
Goede Petra,

Natuurlijk is dat goed. Zet je brief maar op die site. Weet wel dat mijn Brieven aan Reve ironisch bedoeld was. Het is een column! Nee, ik ken mijn lezers niet en hoef ze geloof ik ook niet te leren kennen. Heb mijn handen al vol aan mijn eigen vrienden, kennissen en familie. Vind het des te moediger om een column aan bekenden te sturen. Zij weten wat wel en wat niet waar is, terwijl je als bekende columnist voor een groot publiek ruimhartig kunt fantaseren en liegen. Succes met je columns, mooie reis naar de andere kant van de wereld (of vlieg je niet met je boek mee?) en nu moet ik weer door met mijn werk. Welk werk? Het schrijven van mijn column van morgen! Mooie groet

Youp
********

pally · 12 december 2006 op 19:36

Leuke column , Pepe, eigenlijk drie-in-een naar mijn idee; column, gesprek en brief en dat op een heel innemende manier!

Groet van Pally

DreamOn · 12 december 2006 op 19:40

…en mocht je zijn e-mail adres ook op deze site zetten? Of ging dat iets te ver?
Mooie column! 🙂

Li · 12 december 2006 op 19:49

Mijn oudste heeft het oelikoelieboekie gekocht. Ik mag het als tweede lezen. Lach ik gezellig met je mee Peep.

Li

Geitenstal · 13 december 2006 op 10:55

Het leuke is dat jou column ook behoorlijk de stijl van Youp heeft. 😀

Bitchy · 13 december 2006 op 12:05

Hoe kom je er op! Leuk!! Vraag me af of een andere bnner antwoord had gegeven.

Kees Schilder · 13 december 2006 op 12:41

Leuke manier om zo een column te schrijven.petje af Peep

DriekOplopers · 13 december 2006 op 22:10

Mooie column, stoer dat je hem ook aan Youp hebt gestuurd, aardig dat je ook nog antwoord hebt gekregen.

Grote klasse. En zo zie je maar weer, een goed initiatief wordt vaak beloond!

Driek

Mup · 14 december 2006 op 16:26

Wel een goed idee van You, en Youp, om met dat boek mee te vliegen:-)

bedankt voor het aanbod, Simba, maar als het voor kerst hier is, is het voor maart weer terug in A:-) wat niet wil zeggen dat je niet alsnog welkom bent,

Groet Mup.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder