Mama Gaay liet zich heerlijk beseiken met haar snavel wijd open. Haar eigen vogelaar liep leeg en dat vond ze erg lekker. Mama papagaayde een oerwoud aan geluiden als beloning. Oh ja,  oh lekker, maak leeg jouw blaas. Ja, de smaak van urine bekoorde haar als ruim 65 jaar. Mama gaayen kunnen wel 100 jaar worden, maar dat kan niemand bewijzen. Nu wil Mama Gaay 450 duizend noten omdat ze door  de Snater en Lach vogels in haar verendek werd gezet. Zelfs de Miereneter stopte met mieren snuffelzoek werk. ‘mieren neukerij dat geseik over noten’. Wie urine lekker vindt moet niet blijven seiken. En daar was zelfs de luiaard mee eens. ‘ouwe gaay is ze, trommelde de Klopgeest naar zijn familie. Familie die soms reageerde maar meestal niet. ‘Geen stijl zeg, Mama Gaay is nu bekend omdat ze ook met haar Toyboy Gaay parmantig blijft paraderen ook als ze veren verloor en andere vogels het fluiten naar haar hadden gestopt” mopperde de luiaard en sliep verder. Mama Gaay, nog even haar verkleurde verendek en snavel  laten verwennen bij de Schijtlijster, moet wel duizenden noten eisen van haar vogelaar want die had beelden gemaakt van haar opengesperde snavel. Dat mocht en dat mocht niet. Mama Gaay is wel oud maar niet beroemd meer, gek of?  Wat een geseik, sprak de aardvarken ‘ ik seik de hele dag ‘

In het oerwoud wacht men in spanning af of Mama Gaai haar zin zal krijgen, maar dit terzijde.


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

2 reacties

Arta · 1 juni 2018 op 00:40

Wat een goede metafoor!
Wacht maar tot mama Gaay papa Paay tegenkomt, dan begint het gezeik weer, wedden?
Heel leuk, Vingt-deux!

Nummer 22 · 1 juni 2018 op 07:34

?, Merci Arta! Enfin, als Papa Gaay ( niet te verwarren met – de lang overleden politicus B. De Gaay Voortman ( vort man..hup hup) begint te snateren en kletteren dan ga ik snel naar het toilet om naar mijn eigen geseik te luisteren, zei ooit de – ook al lang overleden politicus Koekoek Boerenpartij) tegen de 2e kamer voorzitter( die ook al lang geleden overleden is, maar dit terzijde). Anno 2018 seiken er nog steeds Papa Gaayen in ons parlement. Van die dingen daar moeten wij het mee doen. Harde noten meestal om te kraken… Tsja.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder